herkese merhaba, oncelikle 40ına merdiven dayamis birisi olarak soylemek isterim ki burada yazarken kullandigim ifadeler emir kipi veya ogretici bir uslup gibi gelebilir kimsenin yanlis anlamasini istemem burada kastettiğim hep kendim burayı kendime notlar, yaptığım hataları bir daha yapmama, öğrendiklerimi kendime hatırlatma gibi görüp o şekilde yazıyorum.
@erhanacikgoz1: öncelikle güzel yanıtlar ve motive edici mesaj için teşekkür ederim. aslında istediğim de buydui birbirimizin katalizörü olmak. yazdıklarına okuyup sırayla ben de kendi fikirlerimi yazayım.
ikinci yeni icin bir para yazmamıştım çünkü hem bilemedim yazmak hoş olur mu hem de orada amacım sermayenin belirli bir yüzdesi kadar kazanmak değil, her ay ortalama bir getiriyi yakalamak. ama yazayım ve kendi "challenge" imi daha net tanimlayayim.
birinci yeni:
başlangıç sermayesi: 5k
hedef: sermaye x 20 = 100k
bunu yaparken dışarıdan sermaye eklemesi yapılmayacak. tabi ki 5k artarsa, artan sermaye ile devam bilesik faiz hesabı. yoksa bu hedef tutturulamaz. sorunuzun cevabı evet bileşik getiri ile. bu aslında iyi bir şey gibi gelse de kulağa tam aksinbe riski ciddi bir şekilde artırıyor. bu yüzden ikinci yeni de bunun tersine karların dışarı çıkarılması var.
ikinci yeni:
başlangıç sermayesi: 200k (100k + 100k)
hedef: 900k kar (ulaşılacak tutar 1.1M yapar) (1M diyelim hadi ulaşılması gereken kara, hayal kurmak bedava çünkü

)
dışarıdan sermaye ilavesi yapılmaycak aksine, sermaye artınca karlar(bir kısmı/tamamı) parça parça dışarı çıkarılacak.(ki mevcutta sürekli dışarı çıkarıyorum bu projede)
teklifinizi kabul ediyorum. yarış değil elbet aksine katalizör/motivasyon. "Biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız"
yalnız şöyle bir durum var. bu 2 proje için 3 aracı kruum kullanıyorum 1+2. birinci yeni için ideal'e girdiğimde bu kurumun bütün hareketleri sekmeleri çalışıyor hareketleri, bakiyeleri vs görebiliyorum. ama viop nakit kısmı maalesef bom boş geliyor.
https://hizliresim.com/dL1ROr
internet şubesini açıp oradan denediğimde ise"türev araçlar nakit harekeler ekstresi" kisminda yazıyor ama komisyon için hesaptan para çekerken, açıklama kısmında "isim soy isim viop teminat çekme" yazıyor. anonim kalmak istediğimden dolayi bunu paylasmak istemem.
2.proje için diğer 2 kurumla ideale login olduğumda bahsettiğiniz yer çıkıyor ama burada da teminet çekme de isim ve hesap bilgisi yazıyor.
https://hizliresim.com/86VJzk
önerebileceğiniz başka bir yol varsa o şekilde yapabilirim veya ekstre paylasmaya devam, belki aylik değil haftalik. önerilere açığım.
tebrik ederim 5 ayda 56'yı 120k'lara taşımak gerçekten büyük ve güzel bir başarı gerçekten bir darphane, daim olsun. ben merkez bankası diyebilir miyim, henüz bilmiyorum. çünkü yere düşmüş ama yerden kalkan birisiyim. yiğit, düştüğü yerden kalkar dı değil mi arkadaşlar. damdan düşenim ki damdan düşenleri anlıyorum.
Yer İmleri