Sayfa 38/213 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 297 - 304 arası.

Konu: Dowes

1. TL CCS faizi yazdığınız yere "2 aylık forward faizi" yazın o zaman doğru olur. CCS kısaltmasının konuyla ilgisi yok. Demin de söyledim. Bir yerlerden 2 aylık faize ulaşmaya çalışmayın, başka bir yerdeki faizi alıp 2 aylığa çevirmeyin. 2 aylık faiz; 2 aylık faizdir. Bu kadar. Bir kaynağı yok. Başka bir yerden elinize gelmeyecek o faiz. Zaten trade edilen şeyin kendisi o. Bir alıcı ve bir satıcı arasında işlem kaçtan bağlanırsa; faizi de o geçen işlem belirler... Bir formüldeki bütün bilinmezleri bir yerden sabitlemeye uğraşıyorsunuz; piyasa neyi değiştirecek o zaman?
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2. Sayin jonDowes;1)11.47deki yazinizdan ornegin 100000usdimizi spot kuru 3.55 varsayarak bugun satsak ve 45 gun 14,600/0 tl faiz orani ile 45gun 30/6 a vadeli yapan bir yatirimcinin eline 3.6043tl gececek;30/6 vadeli viop usd long kontrat Alirsa 100 adet forward usd fiyat I 3.60a kadar(komisyonlar dahil) usd miktari arttigi icin kar mi etmis olacak?yoksa 45gunluk 0/0 4 usd faizini eklemedigi icin zarar mi etmis olacak bunu anlayamadim?
    2)Amerikan hisse senetlerini;f/k Oranlarini ozellikle teknoloji ;yeni endustrileri internette nerelerden TAkip edebiliriz;tesekkurler

3.  Alıntı Originally Posted by Bilgi Yazıyı Oku
    Sayin jonDowes;1)11.47deki yazinizdan ornegin 100000usdimizi spot kuru 3.55 varsayarak bugun satsak ve 45 gun 14,600/0 tl faiz orani ile 45gun 30/6 a vadeli yapan bir yatirimcinin eline 3.6043tl gececek;30/6 vadeli viop usd long kontrat Alirsa 100 adet forward usd fiyat I 3.60a kadar(komisyonlar dahil) usd miktari arttigi icin kar mi etmis olacak?yoksa 45gunluk 0/0 4 usd faizini eklemedigi icin zarar mi etmis olacak bunu anlayamadim?
    2)Amerikan hisse senetlerini;f/k Oranlarini ozellikle teknoloji ;yeni endustrileri internette nerelerden TAkip edebiliriz;tesekkurler
    1. Ben de sorunuzu anlamadım açıkçası. 3.6043 forward satıp aynı miktarı VIOP'ta 3.6000'tan aldığınız bir senaryo mu bu? eğer öyleyse, 43 pip kazanmanız beklenir ancak forward'ın vade sonu kuruyla, VIOP'un vade sonu uzlaşma kuru birebir uymaz. 43 beklediğiniz kar 83 veya 3 pip de olabilir. Çünkü birebir aynı piyasalar değil. Birini bankayla diğerini VIOP'la yapıyorsunuz. Yoksa, VIOP ile mevduat getirisini mi kıyaslıyorsunuz? Faizle ilgili sorduklarınızı anlamadım, daha uzun ve açık yazabilir misiniz?

2. Tüm finans sitelerinde her şirketin kendine özgü verilerine ulaşabilirsiniz. örnekler:

https://finance.yahoo.com/quote/GOOG...tistics?p=GOOG

https://www.google.com/finance?cid=658890

http://www.marketwatch.com/investing/stock/msft

veya, toplulaştırılmış listelere bakabilirsiniz:

https://www.theonlineinvestor.com/top_25_low_pe_ratios/

http://www.moneycontrol.com/stocks/m...e=0&sortcode=0

Kurallara AYKIRIDIR.

4. Sayin Jon dowes; benim 100000usdim bankada mevcut oldugunu varsaydimspot kurdan 3,55 bugun tlye donup sonra 45gun 14,60o/o Oran ile mevduati Yaptim(haziran Sonu viop uzlasma gunune bugun den 45gun oldugunu varsaydim;30/6vadeli viop kontratini da yine bugun 360dan aldigimiz varsaydim; bura da bir arbitraj Kari yakalayip yakalamadigimi merak ettim(ilk Basta tlye dondugum usd in 45gunluk usd faizini alamadigim icin kar mi zarar mi anlayamadim.
    2)türk corporate eurobondlar ozellikle banka bonolarindan subordinated olarak 2015den once ihrac edilenler ve. Simdi ihrac edilenler(Basel kriterlerine gore. Tier1(ihraccinin call hakki oldugu soylendi bu kagiti 110dan aldiysak banka 100den call edebilir mi"zarar dogar bu durumlarinin anapara sanirim""the maturity of tier 1debt is perpetual however the issuer has the right to call the bond at the earliest after five years;then at each coupon date.calling the bond is only possible if sufficient funds are available for repayment.intereset can be paid on a fixed or floating basis,the bond is not collateralised nor guaranteed"denmekte
    Upper tier 2de(upper tier 2 debt is perpetual,and its coupons are deferrable and cumulative ,interest and principal can be written down. Denilmekte
    Lower tier 2 debt has a fixed maturity at least 5 years and interest payments may only be suspended in the case of bankruptcy
    Denmekte
    Bu uc tier den hangisine alici icin daha avantajli. ;cevaplariniz icin tekrar tesekkurler

5.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    TL CCS faizi yazdığınız yere "2 aylık forward faizi" yazın o zaman doğru olur. CCS kısaltmasının konuyla ilgisi yok. Demin de söyledim. Bir yerlerden 2 aylık faize ulaşmaya çalışmayın, başka bir yerdeki faizi alıp 2 aylığa çevirmeyin. 2 aylık faiz; 2 aylık faizdir. Bu kadar. Bir kaynağı yok. Başka bir yerden elinize gelmeyecek o faiz. Zaten trade edilen şeyin kendisi o. Bir alıcı ve bir satıcı arasında işlem kaçtan bağlanırsa; faizi de o geçen işlem belirler... Bir formüldeki bütün bilinmezleri bir yerden sabitlemeye uğraşıyorsunuz; piyasa neyi değiştirecek o zaman?
    Sayın @Jondowes

Sanırım benim kafam durdu.

Teorik Fiyat = Spot * [ ( 1+ TL forward faizi) / ( 1+ $ Libor Faizi) ]

Teorik fiyatı elde etmek için forward faizi'ne ihtiyacımız yok mu ? Buradaki forward faizi olmadan nasıl teorik fiyat hesaplanabilir ? Buradaki forward faizlere ilişkin bilgi veren bir veri kaynağı yok mudur ? Eğer herşeyi yanlış anladıysam bir teorik fiyatlama simülasyonu yapabilir misiniz?
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

6.  Alıntı Originally Posted by Bilgi Yazıyı Oku
    Sayin Jon dowes; benim 100000usdim bankada mevcut oldugunu varsaydimspot kurdan 3,55 bugun tlye donup sonra 45gun 14,60o/o Oran ile mevduati Yaptim(haziran Sonu viop uzlasma gunune bugun den 45gun oldugunu varsaydim;30/6vadeli viop kontratini da yine bugun 360dan aldigimiz varsaydim; bura da bir arbitraj Kari yakalayip yakalamadigimi merak ettim(ilk Basta tlye dondugum usd in 45gunluk usd faizini alamadigim icin kar mi zarar mi anlayamadim.
    2)türk corporate eurobondlar ozellikle banka bonolarindan subordinated olarak 2015den once ihrac edilenler ve. Simdi ihrac edilenler(Basel kriterlerine gore. Tier1(ihraccinin call hakki oldugu soylendi bu kagiti 110dan aldiysak banka 100den call edebilir mi"zarar dogar bu durumlarinin anapara sanirim""the maturity of tier 1debt is perpetual however the issuer has the right to call the bond at the earliest after five years;then at each coupon date.calling the bond is only possible if sufficient funds are available for repayment.intereset can be paid on a fixed or floating basis,the bond is not collateralised nor guaranteed"denmekte
    Upper tier 2de(upper tier 2 debt is perpetual,and its coupons are deferrable and cumulative ,interest and principal can be written down. Denilmekte
    Lower tier 2 debt has a fixed maturity at least 5 years and interest payments may only be suspended in the case of bankruptcy
    Denmekte
    Bu uc tier den hangisine alici icin daha avantajli. ;cevaplariniz icin tekrar tesekkurler

1. soru:

Şimdi oldu. Alternatifleri özetleyelim:

1. 100.000 USD mevduat 45 gün %4 faizle net getiri = 404 USD

2. a) 100.000 USD karşılığı TL 45 gün %14 faizle net getiri = 5.208 TL

b) Dolar hareketinden gelecek riski birebir bertaraf etmek için VIOP'ta açılacak long pozisyonun maliyeti =

45 günlük yaklaşık swap point 480 pip (0.0480) x 100.000 USD = 4.800 TL (maliyet)

b şıkkında beklenen net getiri = 5.208 - 4.800 = 408 TL = 115 USD net getiri

Sonuç: 115 USD < 404 USD

sentetik dolar mevduatı (TL mevduat + VIOP) getirisi < düz dolar mevduat getirisi

Yani sizin dolar mevduatı yapmak yerine TL faizi alıp VIOP'ta dolarınızı korumanızın ek bir getirisi yok. Tam tersine faiz kaybınız olur. Hem de burada varsaydığımız VIOP'taki koruma %100 efektif çalışıyor; gerçek hayatta tamı tamına VIOP vade sonu kurundan dolar almanız mümkün olmayabilir bir miktar kayıp da oradan gelir.

Bu farkın nedeni de şu: VIOP'ta doların etkin faizi, mevduata göre çok daha düşük. Ayrıca, TL mevduat yaptığınızda ciddi bir miktarı da stopaja ödüyorsunuz. Bu nedenle salt dolar mevduatı yapmaya göre bu şekilde bir yapıda kayıp yaşamış oluyorsunuz. Bu aslında piyasadaki TL faizi yatırımcılarının kullandığı "swaplı mevduat"ın tam tersi. Para getirmeyeceği; götüreceği... oradan da belli. TL mevduatı yapay olarak "dolar mevduat + forward satış" şeklinde oluşturduğunuzda; düz TL mevduata göre daha yüksek bir getiri elde ediyorsunuz. Bunun tersi ise getiriyi düşürüyor. (Pratikte bankalar swaplı mevduatta oluşan o ekstra getirinin çoğunu cebe atarlar. Düz mevduata kıyasla daha ufak bir ek faiz verirler. Bu onlara böyle bir ek ürün oluşturmaları için teşvik verir. Yoksa zaten swaplı mevduat diye bir ürün olmazdı)

Benim dün 11.47'de yazdığım mesajın ise bu konuyla direkt bir ilişkisi yok. Vade farkının olması gereken teorik olarak hesaplanmış bir sayı vardır, onu sağlamak için bankalar piyasada işlem yaparlar. Fark kapanıncaya kadar ters işlem yaparak kendilerine arbitraj oluştururlar. Orada yazılanın özeti bu. Mevduatla kıyaslama gibi bir şey yok.

2. soru:

Hangi tip eurobondu alacağınız size kalmış ancak geri çağrılabilir olmasını zarar olarak algılamayın. Zaten ilk 5 yılda 110-100=10 farkından çok daha fazlasını faiz getirisi olarak verecek (fiyatı 110 mu bilmiyorum örneği sizden aldım). Faizlerin düşeceğini düşünen bir banka bu tipte bir tahvilini geri çağırabilir; bu tamamen o günün şartlarına bağlı. Bu bankaya verilen bir hak. Bunun karşılığında da o eurobond ek bir faiz sunuyor. 5 yıl boyunca daha yüksek faiz kazanma karşılığında, 5. yıl sonunda tahvili kaybetme riski size cazip geliyorsa; geri çağrılabilir eurobondları alabilirsiniz. Eurobondların Tier 1-2 olması bireysel yatırımcıları pek etkilemez; o daha çok kurumsal yatırımcıların yatırım prospektüsleriyle alakalı bir risk sınıflandırması.
    Son düzenleme : JonDowes; 17-05-2017 saat: 15:45.

Kurallara AYKIRIDIR.

7.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Sayın @Jondowes

Sanırım benim kafam durdu.

Teorik Fiyat = Spot * [ ( 1+ TL forward faizi) / ( 1+ $ Libor Faizi) ]

Teorik fiyatı elde etmek için forward faizi'ne ihtiyacımız yok mu ? Buradaki forward faizi olmadan nasıl teorik fiyat hesaplanabilir ? Buradaki forward faizlere ilişkin bilgi veren bir veri kaynağı yok mudur ? Eğer herşeyi yanlış anladıysam bir teorik fiyatlama simülasyonu yapabilir misiniz?
    Forward faizine bu hesabı yapmak için ihtiyaç var. Ancak bu faiz, işlemi yapan 2 tarafın imzayı attıktan sonra ortaya çıkar. Yani siz ex-ante fiyat bulamazsınız ancak tahmin edebilirsiniz. Kesin hesaplar ise ex-post olur.

Başka deyişle: diyelim ki 2 ay vadeli forward fiyatı 3.6050 olarak imzalandı. Bu imza sayesinde; "sonrasında" bu forward'daki ima edilen TL faizinin (implied TL yield) %12.34 olduğunu hesaplayabilirsiniz. Forward kurun 3.6050 veya ima ettiği swap point'in 550 olduğunu bilmeden; %12.34 faiz oranına ulaşamazsınız. Tarafların; swap pointi ve forward kuru hesapladığı yegane şey zaten o TL faizinin girdi olarak kullanılması. Spot kur piyadan alınır; dolar libor piyasadan alınır; bunlar zaten anlaşma öncesi hazırdır. Anlaşılacak olan şey; tarafların "pazarlık ettiği" şey; tamamen TL faizidir. Konuşma jargonunda bu tabii faiz değil swap point üzerinden yürür. Ancak matematiksel "özü" TL faiz pazarlığıdır. Bir taraf TL faizi %12.22'den hesaplayıp forward hesaplar ve teklif eder. Diğer taraf %12.45'ten hesaplar ve teklif eder... En sonunda %12.34'den anlaşarak imzayı atarlar. Bu esnada spot kur veya libor değişebilir ama bu, pazarlığın özünü değiştirmez. Siz herhangi kesin bir işlemin bu sonucunu görmeden en iyi ihtimalle piyasadaki ima edilen faizlere

"12.22 bid - 12.45 offer" veya "530 pips bid - 560 pips offer"

şeklinde ulaşabilirsiniz. "Endikatif" forward kuru da bunların ortalamasını kullanarak hesap edebilirsiniz. Bulduğunuz kur veya swap point "endikatif"tir; yani işlemi yapacaklar arasında pazarlığa tabiidir.
    Son düzenleme : JonDowes; 17-05-2017 saat: 15:53.

Kurallara AYKIRIDIR.

8. Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 38/213 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •