Originally Posted by
Bilgi
Sayin Jon dowes; benim 100000usdim bankada mevcut oldugunu varsaydimspot kurdan 3,55 bugun tlye donup sonra 45gun 14,60o/o Oran ile mevduati Yaptim(haziran Sonu viop uzlasma gunune bugun den 45gun oldugunu varsaydim;30/6vadeli viop kontratini da yine bugun 360dan aldigimiz varsaydim; bura da bir arbitraj Kari yakalayip yakalamadigimi merak ettim(ilk Basta tlye dondugum usd in 45gunluk usd faizini alamadigim icin kar mi zarar mi anlayamadim.
2)türk corporate eurobondlar ozellikle banka bonolarindan subordinated olarak 2015den once ihrac edilenler ve. Simdi ihrac edilenler(Basel kriterlerine gore. Tier1(ihraccinin call hakki oldugu soylendi bu kagiti 110dan aldiysak banka 100den call edebilir mi"zarar dogar bu durumlarinin anapara sanirim""the maturity of tier 1debt is perpetual however the issuer has the right to call the bond at the earliest after five years;then at each coupon date.calling the bond is only possible if sufficient funds are available for repayment.intereset can be paid on a fixed or floating basis,the bond is not collateralised nor guaranteed"denmekte
Upper tier 2de(upper tier 2 debt is perpetual,and its coupons are deferrable and cumulative ,interest and principal can be written down. Denilmekte
Lower tier 2 debt has a fixed maturity at least 5 years and interest payments may only be suspended in the case of bankruptcy
Denmekte
Bu uc tier den hangisine alici icin daha avantajli. ;cevaplariniz icin tekrar tesekkurler
Yer İmleri