Artan

286,25 9.99 18:10
36,84 9.97 18:10
21,06 9.97 18:10
23,86 9.95 18:10
11,49 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

23,76 -10 18:10
127,80 -10 18:10
42,32 -10 18:10
24,30 -10 18:10
9.982,50 -9.99 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

22.096.596.064,35 18:10
15.225.828.909,20 18:10
10.879.942.918,56 18:10
9.534.644.097,80 18:10
8.698.068.214,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 2201 madde; 1 - 8 arası.

Konu: PSDTC - Pergamon Dış Ticaret

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Gelmişken bir kaç bilanço detayı paylaşayım;

Firma bir yıldır artık Eximbank kredisi kullanmadığı için kısa uzun vade nerdeyse sıfır borç.Bu tablo bize firmanın artık paradan para kazanma olayını bitirdiği anlamı çıkıyor.Bunun nedenlerini daha önce açıklamıştım.Kısaca Swap olayı cıktığından beri bu arbitraj olayı bitti.

Her ne kadar geçen yılla kıyaslanmıyacak bir faiz arbitraj finansal geliri olmasa da bu yıl ki net karın büyük kısmı faaliyet dışı bu kalemden.Esas işinden ticari faaliyet aracılık danışman vs sadece 2,9 mil tl net kar üretmiş gerisi kasadaki 45-50 mil tl nin yıllık bazda 8,5 mil tl lik bir faiz getirisi.

Alıntı Originally Posted by Anatolien Yazıyı Oku
    Gelmişken bir kaç bilanço detayı paylaşayım;

Firma bir yıldır artık Eximbank kredisi kullanmadığı için kısa uzun vade nerdeyse sıfır borç.Bu tablo bize firmanın artık paradan para kazanma olayını bitirdiği anlamı çıkıyor.Bunun nedenlerini daha önce açıklamıştım.Kısaca Swap olayı cıktığından beri bu arbitraj olayı bitti.

Her ne kadar geçen yılla kıyaslanmıyacak bir faiz arbitraj finansal geliri olmasa da bu yıl ki net karın büyük kısmı faaliyet dışı bu kalemden.Esas işinden ticari faaliyet aracılık danışman vs sadece 2,9 mil tl net kar üretmiş gerisi kasadaki 45-50 mil tl nin yıllık bazda 8,5 mil tl lik bir faiz getirisi.
    Yazmayim diyorum, ancak bir takim seyleri aciklamadan olmuyor.

Sizin burada, kasadaki 45-50 Milyonu faize koyup yillik 8.5 Milyon tl.faiz getirisi dediginizde, bu bilginin bir dayanagi olmali.

Dipnot 19'a bakarsaniz, faiz geliri 8.434.253 TL. yaziyor,

(http://www.psdisticaret.com.tr/web/t...Dipnotlari.pdf)

ancak bu gelirin, kasadan faize konan, 45-50 Milyon tl.nin getirisi mi ?,

yoksa, yil icinde 4.3 MILYAR tl.lik tedarikci ihracat bedellerinin, kdv alinana kadar, sozlesme geregi, bankada bekleyen paranin faiz getirisimi oldugu acik degil.

Ne fark var ?

Ilkinde, size ait cepteki paranin faizi mi ?
    Yoksa, tedarikci parasi ile kdv icin zorunlu beklenen sure icinde kazanilan faizmi ?

Eger ikinci ise, 7.425 Milyon sermayeli bir sirketin yilda en az 1 TL. faiz getirisi garanti demektir.

Yok efendim, esas isinden kazanc degilmis de, faiz kazanciymis derken emin olmak lazim.

Diye dusunuyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Yazmayim diyorum, ancak bir takim seyleri aciklamadan olmuyor.

Sizin burada, kasadaki 45-50 Milyonu faize koyup yillik 8.5 Milyon tl.faiz getirisi dediginizde, bu bilginin bir dayanagi olmali.

Dipnot 19'a bakarsaniz, faiz geliri 8.434.253 TL. yaziyor,

(http://www.psdisticaret.com.tr/web/t...Dipnotlari.pdf)

ancak bu gelirin, kasadan faize konan, 45-50 Milyon tl.nin getirisi mi ?,

yoksa, yil icinde 4.3 MILYAR tl.lik tedarikci ihracat bedellerinin, kdv alinana kadar, sozlesme geregi, bankada bekleyen paranin faiz getirisimi oldugu acik degil.

Ne fark var ?

Ilkinde, size ait cepteki paranin faizi mi ?
    Yoksa, tedarikci parasi ile kdv icin zorunlu beklenen sure icinde kazanilan faizmi ?

Eger ikinci ise, 7.425 Milyon sermayeli bir sirketin yilda en az 1 TL. faiz getirisi garanti demektir.

Yok efendim, esas isinden kazanc degilmis de, faiz kazanciymis derken emin olmak lazim.

Diye dusunuyorum.
    ...KDV erken ödemeyi euro bazlı %5 faizle üretici firmaya yaparak bir tür faktoring işi amiyane tabirle çek kırdırma...Evet bu işlem de finansal gelir kısmına girer sonuçta paradan para kazanma...

Ama KDV erken ödemeden elde ettiği kar yıllık ticari faaliyet karının %2 si bile değil sevgili Tınaz kardeşim.

Aşağıdaki tabloyu incelersen bunu çok net görebilirsin.

Ben belgesiz yorum analiz yapmam,elimde hisse de yok en son 1 yıl önce 10,50 den ben ve çevremdekilerle çok yüklü mal boşaltttık bi daha da bulaşmadık alengirli işler döndü tahtada.

Burda yatırımcı trader kişilere bazen doğruları söyleme adına paylaşım yapıyorum...

Sevgi ve saygılarımla.

4.  Alıntı Originally Posted by Anatolien Yazıyı Oku

...Tablodan anlaşılacağı gibi 3 mil tl ticari faaliyet karının nerdeyse %97 si ihracat komisyon gelirlerinden.

Firma bu yıl ise toplam karının içinde 2,91 mil ticari kar, 8,675 mil ise vergi öncesi finansal faiz vs gelir elde etmiştir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •