Sayfa 69/1001 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 545 - 552 arası.

Konu: Viop - XIV

1. Kıyamet alametlerinden biri "dâbbetü'l - arz"ın çıkışıdır. Peygamber efendimiz şöyle bildirir:
    "Onun alametlerinden biri, güneşin battığı yerden doğması ve kuşluk vakti insanların üzerine "dâbbe''nin çıkmasıdır. Bu alametlerden hangisi önce belirirse, ötekisi onu kısa zamanda takip edecektir." (Müslim, Fiten, 118)

"Dâbbe, yanında Hz. Musa'nın asâsı ve Hz. Süleyman'ın mührü olduğu halde çıkar. Mü'minin yüzünü asa ile parlatacak, kâfirin burnunu da mühürle damgalayacak. O zamanda yaşayan insanlar bir araya geldiklerinde mü'min- kâfir belli olacaktır." (Ahmed b. Hanbel, "Müsned", II/491)
    Dâbbe kelimesi "canlı, hareket eden varlık" anlamında kullanılır. Kelime anlamından hareketle tren, otomobil gibi şeylere de "dâbbe" denebilir. Mesela, bin yıl önce yaşamış birisini hayalen günümüze getirsek, yüz vagonlu treni görse "işte bu dâbbetü'l-arz" diyebilir. Ama bu kelime daha çok hayvanlar için kullanılır.
    Burada "Dâbbetü'l- arz acaba tek bir fert midir? Yoksa bir tür müdür?" sorusu hatıra gelebilir. Tek bir ferdin o kadar insana muhatap olması düşünülemez. Bu durumda onu bir tür olarak görmek daha uygun olacaktır.
    Dâbbenin ne olduğu hususunda değişik yorumlar yapılmaktadır. Mesela Hz. Alinin şöyle dediği nakledilir: "Bundan murat kuyruklu değil sakallı dâbbedir." Böyle bir bakışta onun bazı şerli insanlara işaret ettiği anlaşılabilir.
    Dâbbeye "AİDS mikrobu" diyenler vardır. "Televizyon" şeklinde değerlendirenler vardır. Hatta "robotlar olabilir" görüşünü ileri sürenler vardır. Bu son görüşe, zaman gelecek insan eliyle yapılan ve yapay bir zekâ verilen robotlar, "efendilerinin" sözünü dinlemeyecekler, insan medeniyetini alt üst edeceklerdir.
    Thoros, beni altıncı kez hayata döndürdü. Yaşamaktan yoruldum.

2. Kimse bu garipce kirsoyu tebrik etti mi

Yoook

Milletin haberi bile yok demi

Dow balon falan demenin de ötesinde

Adam 2 aydır büyücü gibi 2008 benzeri kriz bekliyorum çok kötü olacak coook diyordu

Bunu beklerken den borsa 120 uzeriydi

Hatta bana kimse mal aldiramaz buradan uleyyyyyn dedidiginde almazsan alma Dow a çok da tin mealinde yazmıştım

Şimdi diyorum ki

Garipce misin kirsay musun her kimsen

Helal olsun sana

Nasıl gorduysen artık tebrikler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by Volna Yazıyı Oku
    Dâbbetü'l-arz nedir?
    İslam eskatolojisinde ahir zamanda ortaya çıkacağına inanılan yaratık.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

4. Bura nere tospa

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Endekste şöyle de bir genişleme formasyonu var yeni farkettim. 82 cidden önemli görünüyor.

Akşam şöyle birşey ihtimalini farketmişte olsam izleyeceğim şu aşamada. 82 bin önemli evet. Alana saygı duyarım, ben almam. Kalan sağlar bizimdir. Kaçan biraz zaman olur en fazla. Çekirdek kola devamke.

Alıntı Originally Posted by frappe Yazıyı Oku
    Bura nere tospa

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim işyeri ağam. Nevşehir.

7.  Alıntı Originally Posted by emektar Yazıyı Oku
    2018'de 9,6 milyon kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetti...
    bu virüs yaygarasının arkasından ne çıkacak hep birlikte göreceğiz..oyun virüsten daha büyük..
    Virüsten daha büyük olan kısmı tüketim durdu hocam birçok ciro sıfır ciro yapıyor ne olacak bu belirsizlik zaten etkiledi

DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by Volna Yazıyı Oku
    Dâbbetü'l-arz nedir?
    Kimilerine göre bu kişidir...
    https://twitter.com/aklingozu/status/859882683849216000