Artan

56,10 10 18:10
67,70 9.99 18:10
37,66 9.99 18:10
15,53 9.99 18:10
6,06 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
154,30 -9.98 18:10
10,94 -9.96 18:10
35,26 -9.96 18:10
11,69 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.755.512.533,92 18:10
7.660.110.704,50 18:10
5.585.031.533,70 18:10
4.412.365.760,64 18:10
4.281.834.851,10 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 325/748 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425 ... SonSon
Arama sonucu : 5983 madde; 2,593 - 2,600 arası.

Konu: KOZAA - TR Anadolu Metal Madencilik

1.  Alıntı Originally Posted by beetlejuice Yazıyı Oku
    Ewde_Kal_KozaA ,

Sanırım bazen nabza göre şerbet weriyoruz.
    Bu şekilde kendimizi tatmin ediyoruz.
    A ) Yeri gelince TL bazlı grafik kullanıyoruz.
    B ) Yeri gelince Dolares bazlı grafik kullanıyoruz

Asl olan nedir , bilgi verebilir misiniz ?

Herkese bol kazançlar
    Sewgiler ,
    Beetlejuice
    Türkler tl bazında bakarlar olaya ama spek ya da yabancılar için sermaye dolar bazındadır. Herhangi bir kuyumcuya sor. Yıl sonunda kar ettiğinizi nasıl anlarsınız diye. 45 kilo altınım 50 kilo olmuşsa kar ettim der. 44e düştüm 1 kilo altınım eksik derse zarar etmiştir. isterse 2 milyon kar etmiş olsun.. net mal (gram-sermaye) yukselişi önemli
    Son düzenleme : yasemin5566; 27-04-2020 saat: 01:22.
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by ci_han Yazıyı Oku
    Son 1 ayda ipeke %63 yükseldi kozaa ise %36 yükseldi!! Niye böyle bir fark oluşmuş olabilir? Bunu sadece yabancı alışlarıyla açıklamak doğru mu? Yoksa başka bir şeyler olabilir mi? Yada bu manipülatif bir hareket mi? İpeke pd/dd 2,14 f/k 7,12 oldu bizim ise pd/dd 1,58 f/k 5,72 de kaldı!! Bunun birbirine yakın olması gerekmez mi?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    ben spek olsam kozaa toplamak istesem bu davranış ilk adım olurdu.ikinci adım bir gün içinde ipeğe %5 prim yaptırtır kozayı primsiz bırakırdım. (son gün gerçekleşti) üçüncü adım 1-3 günde siniri bozulan günlükçüleri kazanma hırsıyla ipeğe çekmiş olurdum. dördüncü adım bir hafta sonra ilk an ikisini de yukseltir aynı gün ya da toplam 2 gün içinde ipek %4 düşerken kozaayı %7 + da tutardım.
    sonraki 1 ay içinde de fk oranında kalan ortalama %9 luk farkı yavaşça kapatırdım...
    not: ipeklerin neredeyse tamamı bende olduğu için ipeği %20 daha yukseltipde de yapabilirim tüm bunları..

3.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    ben spek olsam kozaa toplamak istesem bu davranış ilk adım olurdu.ikinci adım bir gün içinde ipeğe %5 prim yaptırtır kozayı primsiz bırakırdım. (son gün gerçekleşti) üçüncü adım 1-3 günde siniri bozulan günlükçüleri kazanma hırsıyla ipeğe çekmiş olurdum. dördüncü adım bir hafta sonra ilk an ikisini de yukseltir aynı gün ya da toplam 2 gün içinde ipek %4 düşerken kozaayı %7 + da tutardım.
    sonraki 1 ay içinde de fk oranında kalan ortalama %9 luk farkı yavaşça kapatırdım.
    Tam tersi Bir çok insan koza ucuz kaldı diye kozaya geçti ve geçecek. İpekenin yüki azalacak. Yanlış düşünüyorsunuz, zaten önceden de tam tersini demiştiniz. ben olsam önce kozayı yükseltir, sonra ipeke ucuz diye kozadan ipekeye geçenleri döker sonra bir anda kozayı yine yükseltir ipek ile arayı açardım demiştiniz. Sonuçta İpeke tarihi zirveyi ve fkyı geçti bile, ipeke de spekülatif bir hareket olduğu çok açık ve para girişi ile yabancı oranı da en çok ipeke de yükselmiş durumda, zaten tarihte de ipeke kozadan hep yüksekteydi, ortaklık yapısı olarak da ipeke çok iyi. İpeke kozadan bağımsız bile yükselebilir. Basitçe ipeke yerine kozayı seçmek tarihi zirveyi geçen ipek karşısında yanlış bir tercih olduğu şu an için gayet açık

4.  Alıntı Originally Posted by efeksk Yazıyı Oku
    Tam tersi Bir çok insan koza ucuz kaldı diye kozaya geçti ve geçecek. İpekenin yüki azalacak. Yanlış düşünüyorsunuz, zaten önceden de tam tersini demiştiniz. ben olsam önce kozayı yükseltir, sonra ipeke ucuz diye kozadan ipekeye geçenleri döker sonra bir anda kozayı yine yükseltir ipek ile arayı açardım demiştiniz. Sonuçta İpeke tarihi zirveyi ve fkyı geçti bile, ipeke de spekülatif bir hareket olduğu çok açık ve para girişi ile yabancı oranı da en çok ipeke de yükselmiş durumda, zaten tarihte de ipeke kozadan hep yüksekteydi, ortaklık yapısı olarak da ipeke çok iyi. İpeke kozadan bağımsız bile yükselebilir. Basitçe ipeke yerine kozayı seçmek tarihi zirveyi geçen ipek karşısında yanlış bir tercih olduğu şu an için gayet açık
    sonrasında bir not ekledim yazıya kaçırmışsınız.
    insanlar kağıtlarına aşıktır genelde değişim yapmazlar.. hedef günlükçüdür..
    önceden ne dediğim belli. spekte ipek aşırı miktarda var. kozaasını yukseltmek zorunda demiştim..
    yabancı değil onlar. hesap kitap bilmez yabancı olmaz. neden alsın kozaa yerine ipeği. fk%20 pahalı. öte yandan petrolden buyuk darbe aldı
    Son düzenleme : yasemin5566; 27-04-2020 saat: 01:43.

5. Bir hissenin spekülatif yukselişi sizin elinizde değildir. ipek yukseldi diye üzülmek mantık dışıdır.

6.  Alıntı Originally Posted by efeksk Yazıyı Oku
    konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz.. en önemli rasyo fk oranı.. neden % 20 pahalı olanı satın alayım? tarih zirvenin ne önemi var? spek tarihi zirve geçti diyene mal vermek isteyemez mi? ortaklık yapısı %2 iyi olabilir peki son beş yılda fk oranlarını neden düzeltemedi ipek? daha 3 ay önce fk oranına baktığımızda ipek neden %10 eksideydi.. 3 ayda değişen nedir? ortaklık yapısı nedeniyle fk oranı neden %20 yukarıda olsun. Hangi hisse ucuz diyecekseniz fk oranına bakarsınız bu kadar basit.

7. spek 12 de ikili tepe varmış gibi gösteriyor ama dün 12 ye kadar 1saniyede çizdi. 11.94ten satan bile yok. oyuna gelmeyin kısaca.

8. Daha öncede belirttim Kozal 70 lerde iken İpek'e 6-7 liraları geçemiyordu . Kozaa ilerde idi hep . Piyasada bazıları İpek'e 70 lira hedefleri yazıyor ve bu da kağıda ilgiyi arttırıyor . Uluun hissesi 20 milyon lota sahip nereden nereye gitti diğer gıda hisseleri de. En kral spek olsa ne olacak 98 milyon lot var İpek'e de speke dışında ilgi varsa spek isterse vermesin lotunu mecbur yukarı gider .şuan algılarla oynuyorlar bu sebeple dikkatli olmakta fayda var .

Kozaa ve ipeke de fiyatlar birbirine yaklaşınca spek aşağı yapardı bakalım bu kural değişti mi bu yıl çok farklı kozaalar var spek şunu ele verdi isterse borsa yerin dibine girsin yukarı gitmek zorunda artık bu hisseler ...
    Son düzenleme : Feragat; 27-04-2020 saat: 11:20.

Sayfa 325/748 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •