Sayfa 929/985 İlkİlk ... 429829879919927928929930931939979 ... SonSon
Arama sonucu : 7880 madde; 7,425 - 7,432 arası.

Konu: Viop - XVII

1. Bugün mangal keyfi yapılacak mı Bigşort abi
    Hamdım Piştim Yandım

bu bahsettiğimiz konular aslında takasbank tarafından teminatlandırmada dikkate alınıyor.. insanlar genelde risk parametreleri güncellemesi dosyasının ilk sayfalarına bakıyor ancak asıl bilgi ilerleyen sayfalarda.. mesela burada görüldüğü gibi "Ürün Grupları Arası Risk Analizi (Inter-Commodity Spread Credit)" bölümü..iki farklı enstrümanda poz açıldığında (karşılıklı ters) teminat kullanımında ne kadarlık katkı (credit) oluyor onu gösteriyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. Bu vade denişimlerini gıcık hale getirmeyi pek sever pala göz.
    Eskiden de arada bir yapardı.
    Sanırım palaların savaşı öncesi,
    palaların poz takası gerçekleşiyor.
    Diyecem;
    Mayısa bırakır gibi duruyor hesaplaşmayı,
    lakin dolar prostat olmuş . asdas .
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4. ENJSA'da ML alımı %54 seviyesinde TRKCM ve SODA sonrası BIST30 için hazırlıyor olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Ramazan da hep tenha oluyor burası. Birde borsa çıkarken sayı zaten az oluyor )
    Ramazan abi geldi diyorsun yani hemde burası çıkışı sevmiyor ok anlaşıldı

Alıntı Originally Posted by besonderes Yazıyı Oku
    işinde gücünde olabilir ama millet oruç yani
    iş güç oruç diyorsun ok anlaşıldı.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    son dönemdeki gidişata baktığmızda long portföyde olanların batması mümkün değil endeks 30 daysa..ama tabi tedirgin olabilirler düşer mi diye..

ayrıca spottaysa zaten bakmanın fazla gereği yok.. bir çoğu kendi ifadeleri ile depoya attılar.. tek dertleri depodayken kurtlanmaması çürümemesi olabilir..

diğer yandan..gerçekten viop işlemleri yapanlar açısından: arbitraj, relative value, hedge veya spekülatif, tarzı işlemler için bir strateji gerekiyor..bu tarz stratejilerde endeks çıkmış düşmüş pek önemli değil.. fırsat her zaman var..

fakat viopta sadece lineer long veya short poz alarak işlem yapanlar için fırsat fazla yok (yeni poz açmak için) o nedenle bir noktadan sonra ekran yorucu olur takip etmek.. shortladıysan düşmesini bekleyeceksin, longladıysan çıkmasını.. ama görece yatay bantta seyrettiği zamanlarda oldukça fazla ki aslında piyasa yapıcı varant, opsiyon tarzı işlemlerde zaten zaman erimesine oynar..
    yorgunluk bıkkınlık vs. anlaşıldı ok.

sonuç: hepsi

saygılar

6. MC saatide geçti yine hareket yok. Sanırsın dünya borsaları kapalı

7. Abd tükkanları açmış.
    Ve millet bişi olmamış gibi saldırmış.
    Bakalım heryerde aynı mı olacak.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

8. x30 +0,02
    x70 +0,84
    x100 +0,20

xbank 0,39

viop 118800 +0,70 teorik 119048
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 929/985 İlkİlk ... 429829879919927928929930931939979 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •