Bilanço tahmini olarak nasıl gelecek? Fikri olan var mı.
Bilanço tahmini olarak nasıl gelecek? Fikri olan var mı.
Bilanço teknik falan genel olarak zaten işleyen şeyler değil bizim borsamızda. Bu tip kağıtlar için extra önemsiz. Rüzgâra bakıyoruz bu tip durumlarda. Yelken açmak cesaret işi.
arkadaşlar korona virüsü nedeniyle hem ülkemizde hem de amerikada alışverişlerin bir çoğu online olmaya başladı...alınan ürünler kargo şirketleri tarafından evlere teslim ediliyor...işte amerika posta dairesi (usps) bu virüs ortamında iş yoğunluğu çok artmış olması lazım.....eskimiş ve dökülen eski araçlarının onları yarıyolda bıraktıklarına şahit olmuşlardır...
bu durumda usps araç alımı konusunu hızlandırmak konusunda üzerinde baskı hissedecektir...çünkü müşterilerinin kargolarını zamanında yetiştirememek gibi bir sorunları olmaya başlamıştır...
işte hem genel olarak amerikada trumpun da dile getirdiği gibi üretimi açma çalışmaları ,hem de usps nin özel şartlarının onu zorlaması nedeniyle araç ihalesinin yapılma ihtimali güçleniyor...evet bu ihtimale kesin diyemeyiz ama çok güçlendi diyebiliriz..
bakalım 15 mayısa az bir süre kaldı..acaba bu ihale gerçekleşecek mi ??
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
eğer karsan ihaleyi alırsa türkiye ekonomisi için çok önemli bir adım olur...karsanın özelinde ise çok büyük bir aşama olur..o vakit karsan %95 atıl durumdaki kapasitesini kullanmış olacak...artan bu kapasite ile maliyetler düşecek..buda karlılığı artıracaktır...
bunlara ek olarak prestiji çok artacak ayrıca usps ye yapacağı araçlar önemli bir referans olacak...o durumda da bir çok ülkede karsana güzel kapılar açılacak...
böyle bir iş karsanı birinci lige taşır...orta ve uzun vadede çok şey katar karsana...
bakalım nasip ne olacak ??
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
borsada hiç bir şeye kesin gözüyle bakamayız...borsa sadece ihtimaller yumağından oluşmuştur...bu açıdan düşündüğümüzde amerikadaki usps nin ihalesinin yapılabilme ihtimali güçlenmiştir diyebiliriz...kesindir diyemeyiz..eğer ihale gerçekleşirse ??? o vakit bence karsanın alma ihtimali çok yüksek...
görüldüğü gibi ihtimallerin gerçekleşmesi hep bazı şartlara bağlı kalıyor...
son zamanlarda yaptığım tüm paylaşımlar herhangi bir tavsiye içermiyor arkadaşlar..bunlar benim sadece kişisel düşüncelerimdir..yalnız bu düşünceler de 14 yıllık borsa tecrübelerimizde süzülmüştür...
ben hepimize başarılar diliyorum...
Gerçekten doğru ve faydalı fikirler teşekkür ederim kendi adıma. Yanlız beni bu şartlarda korkutan araç ihtiyacının aciliyete dönüşmesi ve halihazırda üretimde olan bir araca yönelme ihtimalleri. Zaten şu anda küçük partiler halinde alım yaptıklarını okudum bir kaç Amerikan haber sitesinde. Vaktim olunca tekrar gözden geçiririm.
küçük partiler halinde araç alırlarsa bile o alımlar pansuman mahiyetinde bir tedavi olur...köklü bir çözüm için ameliyat şart...kapasitesi yüksek ve ihtiyaçları tam karşılayacak bir araç türü gerçek bir çözüm olacak...dikkat ettiyseniz eskiden ertelemeler yılları buluyordu ama artık sadece ayları buluyor...buda bize şirketin artık karar aşamasında olduğunu gösteriyor..
amerikada üretim piyasaları da açıldığına göre artık ihalenin gerçekleşmesinde ciddi bir engel görünmüyor..
Yer İmleri