Sayfa 846/1000 İlkİlk ... 346746796836844845846847848856896946 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,761 - 6,768 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    gel gelelim burası londra değil burda brüt faiz 9,5

6,7762 civarlarında seyrediyor.

3.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Üstat olaya dolar al sat diye bakmaktan ziyade doların artmasının ülkenin büyük çoğunluğuna yarar sağlamayacağının farkında olunması lazım. Misal Bugün Avrupalı bir turist ülkemize geldiğinde tanesi 1 lira olan sudan 1 eurosu ile 7 şişe su alırken ben bir liramla Avrupa’ya gitsem orada benim paramın değeriyle çeyrek şişe bile su alamıyorum. Bir de ülkede çoğu şey dolara bağlı olduğu için dolar arttıkça alım gücü daha da düşüyor. Yani yatırım olarak dolar alsanız bile bir yerden belki kepçeyle başka yerden çıkıyor. Tabiki dolar 1 lira olsun ithalata devam edelim gibi bir argüman da sunamam ama doların dışında yatırım araçlarının olduğunu herhalde söyleyebilirim.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yalnız üstadım o yatırım araçlarından herkes anlamak zorunda değil öyle bir imkan da yok ya da risk almak gibi, sonuçta devlet size gayrimenkul yatırımından başka bir alternatif sunmuyor spekülatif bir borsanız var halk başka ne yapabilir kendini korumak adına para kazanmayı geçin parasını korumak için?

4. daha 15 yıl var , zaten bu köprüyü devlet kendi yapsa 2 milyar dolara coktan bitirirdi. Üstüne 15 yıl daha akmütteahit besle.

Prof. Dr. Uğur Emek, Osmangazi Köprüsü, Gebze-İzmir Otoyolu'nun tamamının resmi işletme başlangıç tarihi 15 Mart 2020 olduğu halde 1.351 gün önce, 1 Temmuz 2016 tarihinde hizmete alındığını, aradan geçen sürede işletmeci firmanın 2.1 milyar dolar para kazandığını belirtti.

Sözcü’nün haberine göre Sayıştay da önceki denetimlerinde inşaata erken başlanmasını haksız kazanç olarak nitelemiş fakat haksız kazancın boyutunun belli olmadığını ifade etmişti.

Uğur Emek, şunları söyledi: “Sözleşmeye göre yapım süresi 7 yıl ve işletme süresi de 15 yıl 4 aydır. Sözleşme kapsamında geçiş garantileri kesimlere göre değişmektedir. Sözleşmeye göre 15 yıl 4 ay boyunca işletmeciye 10,4 milyar dolar tutarında gelir garantisi verildi. Köprü 01/07/2016 tarihinde işletmeye açıldı ve ana projenin işletme süresinin başlayacağı 15/03/2020 tarihine kadar geçen 1.351 gün günde; işletmeci 40.000 araç üzerinden ve ABD’deki enflasyona göre güncellenen ücretler üzerinden gelir tahsil etti. Bir kısmı kullanıcılardan, büyük kısmı da bütçeden karşılanan bu gelirlerin toplamı ise 2 milyar 148 milyon ABD dolarıdır.â€

Kim işletiyor?
    Gebze-İzmir Otoyolu'nu, Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel Göçay Ortak Girişimi tarafından kurulan Otoyol Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi işletiyor.

5. Teknik olarak 6,48 lere kadar düzeltme zaten mantıklı idi... En çok üzüldüğüm bu yasakları, bu vergileri koyanlar biz düşürdük diyecekler teknik değil

6.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    6,7762 civarlarında seyrediyor.
    %1 koyun üstadım o rakamın üzerine efektif dolar değeri olarak neticede şuan alsanız maliyetiniz o değil.

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Üstat olaya dolar al sat diye bakmaktan ziyade doların artmasının ülkenin büyük çoğunluğuna yarar sağlamayacağının farkında olunması lazım. Misal Bugün Avrupalı bir turist ülkemize geldiğinde tanesi 1 lira olan sudan 1 eurosu ile 7 şişe su alırken ben bir liramla Avrupa’ya gitsem orada benim paramın değeriyle çeyrek şişe bile su alamıyorum. Bir de ülkede çoğu şey dolara bağlı olduğu için dolar arttıkça alım gücü daha da düşüyor. Yani yatırım olarak dolar alsanız bile bir yerden belki kepçeyle başka yerden çıkıyor. Tabiki dolar 1 lira olsun ithalata devam edelim gibi bir argüman da sunamam ama doların dışında yatırım araçlarının olduğunu herhalde söyleyebilirim.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben burada şunu yazmıştım. Dolar yükselirse gelirim azalıyor. Ama TL cinsinden servetim artıyor.

Dolar düşerse gelirim artıyor ama TL cinsinden servetim düşüyor. Ama dolar cinsinden korunuyor.

Bizim gibi orta sınıf için gelir önemlidir. Servet güvencedir.
    Gelirimin, alım gücünün artmasını isterim ama gelir artmıyorsa en azından servetimle bunu dengelemek isterim. Sonuçta ben sistemin açığını bulup para kazanan biri değilim. Elimden gelen budur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bizim kastımız euroya karşı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Almanlar Fransızlar gelip öpesin sonrasında

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

Sayfa 846/1000 İlkİlk ... 346746796836844845846847848856896946 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •