Sayfa 927/1003 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon
Arama sonucu : 8017 madde; 7,409 - 7,416 arası.

Konu: Viop - XIX

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    dolar ve endeks pozlarını beraber açıyorsanız bir fikir: endeks fiyatlamasına "xu030 / $" olarak bakarsanız daha doğru olur. bu mantığa göre endeks ve dolar ters pozisyonda olmalı.. yani, mesela, $ değerlenirse endeksin düşmesini beklersin.. diğer tüm koşullar aynıyken.. veya $ herhangi bir nedenle değersizleşirse endeksin artmasını beklersin.. ama tüm bunlar bir günde olmaz.. bir zamana yayılır bu hareketleri bütün biçimde görmek..
    Açıklama için teşekkür ederim.
    Yanlız hangisi çıkacak hengisi düşecek bilemiyorum. O yüzden aynı yön daha mantıklı geliyor dedim. Ben öncelikle grafikte bir hedef belirliyorum. Genelde endeks ile usd aynı yönde olacak şekilde. Oraya işlem açıyorum. Birinden biri muhakkak olacak şeklinde. Birbirini koruyor böylelikle. Mesela usdtry bu hafta düşse yukarılarda grafikte bir hedef arıyacağım endeks pozisyonuma eşlik edecek.

Aslında aklımdakileri tam aktaramıyorum buraya. Belki zamanla

2. hbcoker
    @aLL_oFFss
    ·
    1 sa
    Hindistan'da da borsa ya yeni yatırımcılar gelmiş bizimle aynı dönemde.

Garip şeyler oluyor. ABD'de iflas başvurusu yapmış bazı şirketlerde %100'ün üzerinde değer artışları var bir-iki hafta içinde.

Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Açıklama için teşekkür ederim.
    Yanlız hangisi çıkacak hengisi düşecek bilemiyorum. O yüzden aynı yön daha mantıklı geliyor dedim. Ben öncelikle grafikte bir hedef belirliyorum. Genelde endeks ile usd aynı yönde olacak şekilde. Oraya işlem açıyorum. Birinden biri muhakkak olacak şeklinde. Birbirini koruyor böylelikle. Mesela usdtry bu hafta düşse yukarılarda grafikte bir hedef arıyacağım endeks pozisyonuma eşlik edecek.

Aslında aklımdakileri tam aktaramıyorum buraya. Belki zamanla
    soruyu o şekilde sorma..

şöyle sor: "endeks dolar cinsinden çıkar mı düşer mi" ??

böyle sorduğunda hangisinin çıkıp hangisinin düşeceğini aynı anda bilmen gerekmiyor..
    iki bilinmeyen yerine tek bilinmeyene indirgiyorsun böyle..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by fibonacci55 Yazıyı Oku
    Teşekkürler bozkurt abey bu ekgyo fincan kulp yapmıştı dün. Ondan mı düşmüyor acep. Bir ekgyo cu olarak sana sorayım
    O daha yeni başladı ralliye
    ama burdan yeni girenlerin eline verme ihtimali yüksek
    maliyeti 1.20 olanlar için süper bişii
    Hamdım Piştim Yandım

5.  Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim. Yalnız şu an aynı yönde değil biri uzun biri kısa. Dün Sn thebigshort koruma amaçlı ters yönlere açıyorum diyince ona istinaden yazdım. Koruma amaçlı aynı yön bana daha mantıklı geliyor diye.

Ben şu an öyle bir niyetle işlem yapmıyorum. Grafikte gördüklerime yöneliyorum. Ama aynı yön olması içimi rahatlatıyor. Mesela şu an usdtry de uzun pozisyonum olsaydı kendimi daha rahat hissedecektim

Birbirini hedge ederek kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla tedbirli olmak adına, işlemlerinizde başarılar dilerim, teşekkürler.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    soruyu o şekilde sorma..

şöyle sor: "endeks dolar cinsinden çıkar mı düşer mi" ??

böyle sorduğunda hangisinin çıkıp hangisinin düşeceğini aynı anda bilmen gerekmiyor.. iki bilinmeyen yerine tek bilinmeyene indirgiyorsun böyle..
    İki bilinmeyenden tek bilinmeyene indirgemek işte tam olarak benim kafamdaki de bu
    Sadece yöntemim farklı Sn discretus.

Çok fazla işgal etmiyim forumu heycanlanıyorum.

Herkese bol kazançlar

8. Burdaki goygoycular yüzünden artık yazmaz oldu
    Stockgeneration her akiam 19 da felir yazar giderdi
    Artık twıterda yazıyor

Orta vadeli tepenin tamamlandığını düşünüyorum. Temmuz ortasına kadar 100000 civarına düzeltme beklentim var. #bist100

Sayfa 927/1003 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •