hisse fiyatlamasında PD/DD'nin önemi pek yoktur şöyle ki, mesela konjonktürel olarak sürekli zarar edilen bir sektör/şirket düşün. PD/DD ne kadar ucuz olursa olsun devam zarar etmesi halinde 3-4 yıl sonra artık ucuz görünmeyecektir.
Benim için fiyatlamanın en önemli kriteri sürdürülebilir karlılıktır. Yani "bir defaya mahsus" gelirlerden daha önemlisi sürdürülebilir faaliyet karı ve düşük finansman gideridir. Bunların da hepsi var Anadolu Efes'te. Invesco'nun 39 milyon civarı satış yaptığını herkes biliyor ve yakında resmi rakamlar güncellendiğinde tam olarak ne kadar satış yaptığını buraya yazarım. Invesco'nun satışı fiyatı 17'nin altına kadar sürükledi ve şu an en büyük sıkıntı 17'lerden maliyetlenmiş kişilerin kar satışları (ya da PALA'nın onları silkelemeye çalışması)
Bu senenin tamamı için temettü kısıtlamasına gidilmedi. Ben kısıtlamaların yakın zamanda kalkacağını ve Anadolu Efes'in temettü olayı tekrar gözden geçireceğini hatta ilk açıklanan temettüden daha fazlasını bile temettü olarak dağıtabileceğini düşünüyorum. Hakim ve en büyük ortak Anadolu Grubu'nun da kendi solo finansal yapısını düzeltebilmek için acil nakite ihtiyacı var.
Yer İmleri