Adamlar 3-4 yılda bir çimentocuları inceliyorlar, bankaları da inceliyorlar. Çimentocular dünyanın en ucuz çimentosu bizde deyip itiraz ediyorlar ama fiyat ayarlaması yapıldığı ve pazarın bölüşüldüğü belli.
Borsada hisselerin alınıp satılmasında fiyat kartelleri var mı yok mu inceleyebilirler. Mesela portföy yöneticileri birbirleri ile görüşüyor mu Bilgi İletişim Kurumundan isterler kayıtları.
X30 endeks kontratında bir kurum ana longcu, bir grubun alabileceği pozisyon sınırlanabilir.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
İşlem defterinde görülebilir.
Her gün hisse değiştiriyor.. haklı o konuda ancak bunu hep yapmıyor, baskı kuruyor, fiyat değişimini sağlıyor. İkinci bir hesap yani..
Esas iş yapıkredi robotunda dönüyor.. her hissede hacim yapıyor ve fiyatları inanılmaz dalgalandırıyor..
Blackrock diye düşünüyorum ben Yapıkredi ortalarda kayıp gözükmüyor..
Mesela 1 liradan alıyor.. hisse düşecek.. 1.02 ye kaldırıyor.. alıcı gelene kadar kaldırıyor.. sonra veriyor.. verene kadar da düşmüyor verdikten sonra düşürüyor.. yapıkredinin aldığı kademe o an düşmez.. gerekirse fiyatına veriyor..
Tahta sahibi citibank, döşe.. ikisi adına işlem mi yapıyor bilemeyiz..
Döşe bank olma ihtimali de yüksek tabii ki, neticede varant piyasasını kontrol ediyor..
Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.
Öncelikle ricam siyaset karışmadan bakalım
Oto center de tanıdım plaka alan satan var. Ve en büyüklerinden
Olaya şu acılardan bakarsak durum nasıl olur
1-Plaka galericileri plaka alan satan kışı demek.
Emlakcı gşbi
Plaka pahalı olursa mı çok alınıp satılır yoksa ucuz olursa mı
Şuan kendi plakası olan galericilerin ilk başta ellerindeki plaka ucuzlayacağı için bir zararı olur sonra fark etmez
Adamlar alım satımdan para kazanıyor
2-plakalar tek kışının olduğu gibi
Yarım plaka, çeyrek plaka da var
2 milyon TL üzeri bir plaka
Böyle olunca kişiler güvendiği galerici üzerinden bu şekilde ortaklık yapıp kıra geliri gibi gelir alıyorlar. Burada plaka ucuzlarsa ve piyasaya 5-10 bin adet daha plaka gelse galericinin ne gibi bir zararı olur
3-elinde çok sayıda plaka olan kesim de var. Tanıdığım yemek sektöründen bir arkadaşın çok sayıda plakası var vede galericiler bu ve bunun gibilerin plakalarının kiralanması işlerini takıp ediyorlar
Bunlar yatırım amaçlı alınmış
Özetle bu işten plaka sahipleri zararlı çıkar
Galerici alım satım komisyonu
Veya kiralama işinden komisyonunu almaya devam eder
Yanı şuan daire fiyatları çok arttı
Emlakcılar bu işin neresinde ve nereden para kazanır
Genelde
Hem emlakcı hem galerici aracıdır
Tabii kendi malı olanda olur
Ama çoğunluk aracıdır ve fiyatin düşmesi, arzın artması onlar için kötü değil
Peki niye sesleri çıkıyor
Çünkü plaka sahipleri adına onlar konuşuyor
Bir başka konuda şu
Sn İmamoğlundan öncekilerin en büyük özellikleri
Satacak her şeyi satmak değil mi idi
Taksi plakası satmayı atladılar mı dersiniz
Özetle hükümet'ten yeterli destek alamayan Sn İmamoğlu burada bir gelir görmüştür.
Kişisel olarak buna ihtiyaç varmı yokmu bilmiyorum
Bildiğim şey
Sabah akşam vede yağmurlu zamanlarda boş taksi bulmak problem oluyor
Diğer zamanlarda trafikte bir sürü boş taksi
Trafiğe 5 bin taksi daha çıkıp akşama kadar trafikte olsalar ne kadar yoğunluk artışı oluyor bilmiyorum.
5 bin plaka demek 5 milyar demek
Fiyat yarı yarıya düşse 2.5 milyar demek
2020 ibb bütçesi 25 milyar
Sn İmamoğlu dan öncekiler
Bu parayı es geçmeyeceğine göre neden satmamışlar.
Bu işe siyaset karıştırmadan
Dünya ortalaması, nüfusa oranı nedir,
Ondan sonra
artırılması gerekiyor ise artırılsın derim
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elbette karteller var.
Özellikle emeklilik fonları yöneticileri iş birliği içerisinde..
Birisi mal satacak, alıcı mı yok? A fonu gelip o malı alıyor.. karşılığında komisyonunu alıyor çekiliyor kenarı..
Bes tekilere de belli bir yüzde yetiyor.. niye faizin altında getiri sağladınız diye sorgulamıyor..
Fonlar özellikle çok güvensiz..
"destekte alıyor dirençte satıyor" gibi argumanlar açıklamaya muhtaç ifadeler.. robotların işlem yapma mantığını destek direnç muhabbetine kadar indirgemek oldukça komik.. destek ve dirençler nasıl oluşuyor ??? herhalde bunlardan habersiz yazılıyor.. destek ve dirençler üzerine hamleler (zaten varolan) bir stratejinin bir parçası olabilir ama o seviyelerde alınıyor satılıyor gibi ifadeler hikaye..robotlar her seviyeden işlem yapıyor.. ve her seviye bir direnç veya destek değil..biraz mantık yeterli..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri