Sayfa 247/269 İlkİlk ... 147197237245246247248249257 ... SonSon
Arama sonucu : 2146 madde; 1,969 - 1,976 arası.

Konu: TRKCM - Trakya Cam

1.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Piyasaların etkin ve her yatırımcının tüm bilgiye maliyetsiz bir şekilde eriştiği varsayımı altında 4.22den satmama nedeni 4.23 olma olasılığıdır. Yoksa birleşme fiyatı ortada.
    Diğer yandan spk onaymayabilir ya da revize ister. Bunları tahmin etmek için eve küre almak şart.
    Saçma mı bilemem ama durum ortada.
    Günümüzde Almanya 10 yılık borç alıp aldığından daha az geri ödüyor.
    Bu da saçma ama oluyor ☺
    sayın diproyal ben hayatımda 3 ya da 5 kere birleşme olaylarını yaşamadığım için bilmiyorum ve anlamaya çalışıyorum... bu hisse atıyorum 1 ay sonra birleşme tarihinde 5.50 olursa, o tarihte bu hisseyi satmak isteyen 5.50'den mi satacak? yoksa rakamlar SPK'da aynı kalırsa birleşme tarihinde 3.37'den mi çıkacak... arada devasa fark var... gerçekten şaşırıyorum... bu nasıl iş diye...

2. ve türkiyenin en büyük firmalarından biri, bünyesindeki 5 şirketle birleşiyor ve bloomberg olsun diğerleri olsun. bu birleşme ile ilgili detaylı haberler yorumlar vermiyor... varsa yoksa ABD hisseleri ne olmuş, nasd** şu olmuş bu olmuş... gerçekten şaşılacak bir durum... sanki herkes herseyi ve ne yapacağını biliyor gibi davranıyorlar...

3.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    yanıt için teşekkür ederim. ancak 4.22'lik fiyat varken, ya da elinde şu an trakya cam olan 4,22'den satıp gitmek mümkünken, ayrılma tarihindeki 3.37'yi neden beklesin ki? bu çok saçma olmuyor mu? gerçekten kafa karıştırıyor bu durumlar... şu birleşme bir an önce bitmeli bence...

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn, istanbullu1963,

Bu ayrılma hakkı fiyatı dediğiniz şekilde açıklanan 3 küsür fiyattan (3,37) gerçekleşecek. Şimdiki fiyatı piyasa belirlemiş.
    ayrılma hakkını kullanan açıklanacak tarihte o açıklanan saçma rakamdan ayrılıyor.
    Bu fiyat arz ve talebe oluşan fiyat.
    Elinde trakya cam olan ayrılmak isterse 3 küsür fiyattan ayrılacak.
    İlave bilgi kaynaktadır.
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Piyasaların etkin ve her yatırımcının tüm bilgiye maliyetsiz bir şekilde eriştiği varsayımı altında 4.22den satmama nedeni 4.23 olma olasılığıdır. Yoksa birleşme fiyatı ortada.
    Diğer yandan spk onaymayabilir ya da revize ister. Bunları tahmin etmek için eve küre almak şart.
    Saçma mı bilemem ama durum ortada.
    Günümüzde Almanya 10 yılık borç alıp aldığından daha az geri ödüyor.
    Bu da saçma ama oluyor ☺
     Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    sayın diproyal ben hayatımda 3 ya da 5 kere birleşme olaylarını yaşamadığım için bilmiyorum ve anlamaya çalışıyorum... bu hisse atıyorum 1 ay sonra birleşme tarihinde 5.50 olursa, o tarihte bu hisseyi satmak isteyen 5.50'den mi satacak? yoksa rakamlar SPK'da aynı kalırsa birleşme tarihinde 3.37'den mi çıkacak... arada devasa fark var... gerçekten şaşırıyorum... bu nasıl iş diye...

Spk aynen kabul eder ve genel kurulda birleşme onaylanırsa bildiğim kadarıyla piyasa fiyatından bağımsız 3.37dir.
    Aksi bilgisi olan yazsın bende öğreneyeyim.

birleşme genel kurulunda birleşmeye şerh koyarsanız.
    spk nin fiyatından size parası ödenir.
    ayrılmak istemeyenler için sorun yok zaten
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

5.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    birleşme genel kurulunda birleşmeye şerh koyarsanız.
    spk nin fiyatından size parası ödenir.
    ayrılmak istemeyenler için sorun yok zaten
    bana biri şunun cevabını verebilir mi? örneğin birleşme tarihi 30 ağustos... 29 ağustosta hisse fiyatı 5.50... 29 ağustosta satan 5.50'den, 30 Ağustos'ta ayrılan 3.37'den mı çıkacak bu hisseden? böyle garabet bir durum olabilir mi? buna açıklamanız varsa sevinirim...

6. Sn, istanbullu

İstersen fiyattan bağımsız ayrılma ile görüş sunmayıp hissenizi ömür boyu tutabilirsiniz.
    Kodu trkcm iken yeni kodu sise olur.
    Bugün paylaştığım linkte yazması lazım.
    Bakabildiniz mi?

anlatıyoruz arkadaşım.
    şirketin birleşmesine karşıysan birleşme genel kurulu olacak.
    o kurula katılacaksın.
    birleşmeye red oyu vereceksin.
    red oyu verenlerin payını şirket spk nın belirlediği fiyattan alacak
    ve ortaklıktan çıkacaksın.
    bu genel kurulda bu şekilde işlem yapmayanlar ayrılma hakkından yararlanamayacak.
    birleşmek isteyenler birleşme oranı karşılığında şişe alacak.
    borsada satmak isteyenler zaten borsanın güncel fiyatından satarlar
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

8.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn, istanbullu

İstersen fiyattan bağımsız ayrılma ile görüş sunmayıp hissenizi ömür boyu tutabilirsiniz.
    Kodu trkcm iken yeni kodu sise olur.
    Bugün paylaştığım linkte yazması lazım.
    Bakabildiniz mi?
    sayın diproyal elbette baktım... ben zaten şişede kalacağım... benim anlamaya çalıştığım, şu anki bu fiyat hareketlerinin anlanının ne olduğu... hisse sayısı belli ise ve birleşme oranları belli ise, hisse 3.37 olsa noluyor 5.50 olsa noluyor... bunu anlamaya çalışıyorum... aydıca: verdiğim örnekte olduğu gibi, bu hisseyi şu an alanlar,yani yükselmesine neden olanlar, sanırım aynı zamanda şişe sahibi olmak için de alıyorlar... başka biri izahı yok gibime geliyor... yoksa 4.22 olmuş ve 1 ay sonra 3.37'den çıkılacağı kesin olan bir hisseyi almak neden???? ben sadece buna bir açıklama bulmaya çalışıyorum... hepsi bu...

Sayfa 247/269 İlkİlk ... 147197237245246247248249257 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •