Borsaya ilgi alakam yaklaşık 10 yıl önce eski bir asker arkadaşımın kabaca anlatımı ve "sağlam şirkete uzun vadeli yatırım" tavsiyesiyle başladı. Arkadaşla birlikte bir süre takip ettim ama onun askerliği bitince uzunca bir süre ara verdim. 3-4 yıl önce borsa tekrar ilgimi çekmeye başladı. Başta arkadaşımın tavsiyesine uyup uzun vadeli hisse tutmaya başladım ama Mynetten bazı hisselerin yıllık değişimlerini gördükçe heyecanım arttı, günlük en çok artan hisseleri gördükçe de heyecanım tavan yaptı, kendi kendime "hisseler tavşan gibi kaçışıyorken kaplumbağa gibi niye bekliyorum ki" dedim ve arkadaşımın "sağlam şirket, uzun vadeli yatırım" tavsiyesi oldu 2 yıl önce oldu bana "süpriz şirket, kısa vadeli yatırım"... (Sonunda kaplumbağa yine tavşanı geçti)
Netice olarak; bu stratejiyle kazandığım kârı yine aynı stratejiden dolayı (hatta %20 civarında fazlasını) kaybettim.
Sn Aksakal ın forumunu takip etmeye başladığımdan bu yana yine ilk başlangıç stratejime dönmüş bulunmaktayım.
(Sn Aksakal ve forumdaşların tüm yazılarını okuyor ve hepinize teşekkür ediyorum. İş yoğunluğundan dolayı foruma sizler kadar katkıda bulunamadığımdan dolayı özür diliyorum)