CHP / Engin Altay : Bu yıl mecliste özel oturum yok sadece şehitler anıtının önünde bahçede bir tören olacak , kötü olan incitici olan şu oldu dün ; sekreteryamıza bir not iletildi “yarın toplantıya katılacaksınız mutlaka covid testi yaptıracaksınız yoksa tören alana alamayacağız “ diye , haydi buyurun . Allah Erdoğan’a uzun ömür versin elbette bende Cumhurbaşkanının sağlığını önemserim ama TBMM’deki 600 üyesininde sağlığı önemli her vatandaşımızın kameranın arkasındaki arkadaşımızın da sağligida Erdoğan’ın sağlığı kadar önemli . Bir test yaptırmazsanız sizi almayacağız diye açım açık söyleniyor . Ben tüm üyelerin bunu yaptıracağını sansürlen törene sadece 61 kişi çağırılmış toplam davetli sayısı 83 . Ee bu olmazı Biz darbeye karşı 61 veya 83 kişiyle direnmedik ki , TBMM’nin 598 üyesi var ama üyeler arasında bile ayrım yapılması ve açılışı yapılan anıtın önünde sadece Meclis başkanı ve Erdoğan’ın konuşması ile sınırlanmasına farklı bir mesaj veriliyor . Devlette millette benim biz yeteriz denilmektedir , bugün bu Meclis özel oturumla açılmalıydı her parti özel oturumda gelip konuşmasını yapmalıydı . Erdoğan bu darbe bana yapıldı diyor Allah aşkına seni deviriyor meclisi bunlar açık mi tutacaktı ?