Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
kira çarpanı istanbulda ne olmalı 300 ay çok yüksek sanırım
Sn. mrfatih,

Olması gereken yatırım için bakıyorsak alternatif getirilere göre değerlendirmek gerekiyor. Karşı taraf riskini aldığımız bir yatırımda T.C. Hazinesinden daha yüksek ya da en azından benzer bir getiri elde etmemiz gerekiyor. 10 yıllık faiz %8 civarı der isek yatırım için 150 çarpan uygundur.

Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
Kira carpanina bakanmi var. Ulkedeki bir cok kişi 500 e alir 600 e satiliga cikaririm yada 2 yil sonra 1mn a itelerim kafasinda.
Devletin ekonomi politjkasida harika durumda. 5 ay icinde evlere en az %25 zam yaptiracak gecici bir hamle ile zengin daha zengin, fakir de daha fakir duruma dustu.
Ev ayni ev faiz ayni faiz ama evler %25 zamli

44 yasima geldim sunu yeni ogrendim. Bu ulkede hem dini olarak hemde iktisadi olarak asla TL nakitte olmayacaksin.

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TL ile taşınmaz hesabı yapıldığında dolayı hep alanlar x fiyata alıp 3x'e sattım diyorlar. Halbuki sadece TL maaş alıyoruz. Tabi kendi adıma konuşuyorum...

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
Bu fiyatlar sen- ben almadığımız hatta hiç ilgilenmediğimiz zaman düşer. Eryaman da 25 yıllık binalara adamlar 450 bin istiyor. Bu daireler pandemi öncesi ( ucuz kredi öncesi ) 300 bin idi ve satılamıyordu. Kiralar aynı hiç değişmedi.

Ben bu daireleri satmaya çalışan emlakçılara e-posta göndererek kafa buluyorum. Diyorum ki ; '' ..... nolu ilanınızdaki yaşlı ve bakımsız dairenize 450 bin tl. istediğinizi yazmışsınız. Ancak promosyon olarak vereceğiniz otomobilin marka ve modelini yamayı unutmuşsunuz. Bu benim için çok önemli. Lütfen promosyonu açıkca yazın ki ben de karar vereyim .''

Adamların kimisi çıldırıyor kimisi ciddiye alarak telefonla arıyor ve güya beni kandırmaya çalışıyor. Günlük meşgale çıkıyor.
Sn. onurbey ve ressam,

Ben sizlere göre insaflıymışım. Getiri artmadan etiket fiyatı nasıl artıyor diye soruyordum. Genel olarak gelen cevaplar ya dolar arttı, ya altın ya da faizler düştü şeklinde... Şimdi faizler yükseldi düşecek mi deyince dolar yükseldi için düşmüyor

Biz ilgileniyoruz ve bu çarpanlar böyle olduğu sürece sadece sözde ilgileniriz...

Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
Ben de bazen yazip binanin altindan petrol mu cikti yoksa altin madeni mi bulundu diye dalga geciyorum.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
 Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
Evler bi %25 daha zamalanacak desenize.
Çarpanlar 500 600 olur artik
Dünyanin en zengin ulkesiyiz olur okadar. Gazımız bile var

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi