Toplum olarak lükse , gösterişe , israfa olan merakımızın sebebi ne ? Arabayı ulaşım ihtiyacını karşılamak için değil de ona buna hava atmak , lanet olası egolarımızı tatmin etmek için alıyoruz . Sizleri bilmem ama benim düşüncem bir arabaya çok para verilmeyeceği yönünde .
Ünv. öğrencisi kız öğrenci rahmetli Sakıp Sabancı ' ya Sakıp Bey bu kadar zengin olmanıza rağmen neden çok lüks araçlarla geziyorsunuz diye sorar . Sakıp Bey de şöyle cevap verir : Gızımmmm gızımmmm oooda eşşşeekkk bu da eşşeeeekkk biri gonnnforlu eşşekk biri gonnnforsuz eşşeeek . O da benim işimi görüyor bu da benim işimi görüyor. Motoru sağlam mı , iskeleti sağlam mı ?
Facebook ' un sahibi Mark Zukerberg 20 000 $ ' lık mütevazi bir arabaya biniyor .
Warren Buffet 60 seneden beri 35 000 $ ' lık mütevazi bir evde oturuyor .
Bi ara Bill Gates ' in tahtanı kapan Carlos Slim orta halli mütevazi bir evde oturuyor .
Steve Balmer ' ın eşi odasına gelir . Bıktım artık senin bu pintiliğinden Steve der . Neden diye sorar. Kaç senedir eskimiş şu koltukta oturuyorsun . Bıkmadın mı hala diye sorar . Steve Balmer da şöyle cevap verir : Görünüş olarak eskimiş ve yıpranmış olabilir amg la teknikkkk olarak sağlammm .
Japonya ' nın en zengin iş adamı 75 M2 ' lik dairede oturuyor . Ki Japonlar da basit ve sade yaşam tarzları ile tanınırlar . Biz Türk toplumu gibi egolu , israfı ve lüksü seven bir millet değiller .
İKEA ' nın sahibi metroya biner , öğle ve akşam yemeğine 50 $ ' dan fazla para vermez .
Kısacası elin ecnebileri bu kadar basit ve sade yaşamaya çalışırken biz müslüman toplumlarının denli israfı ve lüksü sevmelerinin sebebi ne ?
Yer İmleri