Originally Posted by
celoxant
Günaydın, TEB viop tarafındaki long pozisyonlarını son zamanda hergun azaltma yönünde işlem yapıyor, ayrıca yeni vadede de short pozisyon açıyor. Endeks in yönü hakkında bir sinyalmidir? Teşekkürler
IMG_20201015_092509.jpgIMG_20201015_092453.jpg
Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim takip ettiğim sinyallerden biri teb yatırım pozisyonu. Bazı çok bilmişler, bir aracı kurum piyasaya nasıl yön verir dese de. Ben vadeli işlemlerde piyasaya yön veren büyük 1-2 kurumun teb den işlem yaptığını düşünüyorum.
Bu amcalar daha önce de iş yatırım dan işlem yapıyordu. Son 2 yıldır filan teb deler. Tabii ki teb yatırımdan normal müşteri işlemleri, kurumun kendi işlemleri de vardır. Ama nette taşınan ana pozisyon, bahsettiğim bu büyük yatırımcı gruba ait.
Mesela bu konu ana akım medyada, ya da sosyal medyada hiç konuşulmaz...nedir bu poziyonun sırrı? Bu pozisyonun karşı bacağı da garanti yatırım. Zaten genelde vade sonlarında taşınan pozisyonlar da bu iki kurumla karşılıklı taşınıyor.
Sonuçta, teb deki pozisyonların azalması benim için sinyallerden biri...bakın burası önemli, sinyallerden biri diyorum..başka pek çok parametre var tabii ki...yabancı büyük yatırımcının tr pozisyonu çerez hükmündedir, yeri geldiğinde tırnağı keser çıkar...yani, her zaman kazanır diye bir kaide yok...zaten kimsenin her zaman kazanma şansı yok, %70-80 kazansa yetiyor.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri