Originally Posted by
Cautionary
Enerjiler, hele zoeren, akenerji, odas vs yarı batık firmalar ptesi tabanı öper.
Sonuçta biz daha ziyade endekse olan etkisine bakıyoruz, sadece enerjiler yüzünden endeks %0,5 kadar eksi olabilir (Tüpraş, petkim, aygaz dahil tüm enerji ilişkili hisselerin endeksteki ağırlığı %10 vardır herhalde). Dolaylı olarak diğer hisselere de satışlar gelebilir tabii ki. Sonuçta, buradan gelecek paranın hayali ile dolar kurunu bile gevşetmiştik biraz

seans açılır açılmaz panikle vermeyin bence zarar edersiniz tüpraş petkim izlediğim hisseler taban olmaz olursa almakta fayda var akşama biraz toparlar bence. İpek koza kozal ayın 9unda bilanço var üretim miktarını bilmiyorum ama son gelen bilanço ile aynıysa - ki ben öyle bekliyorum, altın ons ve dolar artışı kaynaklı toplamda %29 daha fazla kar bekliyorum. Geçen bilanço (2020-2) altının onsu 1720 ortalamalardan satmıştı, şimdiki ortalama 1910 olabilir ayrıca dolar da yukseldi. kozalın 5.300 e yakın nakiti var faizlerin yukselmesi olumlu etkileyecek bunu hiç hesaba katmadım, beklentim %29 kar artışı ve ayın 9una bir şey kalmadı. Demek istediğim yarın ipeği %4 zararla satan büyük ihtimalle bir daha o fiyatı göremez. Elbette piyasalar aşırı karışır dow çökerse kısa vade bist de kozalaklar da düşecek fakat orta vade kriz savaş olsa dahi bu tip olaylar kozalaklara yarar.
Özellikle belirteyim yatırım tavsiyesi değildir sadece benim görüşümdür.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri