bitsin artık şu hafta ya...
sayıp sövmeyim diyorum ama valla gına geldi
bitsin artık şu hafta ya...
sayıp sövmeyim diyorum ama valla gına geldi
Bazen koca ordular bile inancın,cesaretin ve bilgeliğin önünde eğilirler....biz!biat etmeyenler...
kıdemli işi bilen arkadaşlar kızmasınlar
hisse senetleri neden çok değer kaybeder yada kazanır?
bir hissede bir büyük yatırımcı pozisyon almış ve kredili almışsa
böyle havalarda çalıştığı kurum pozisyonunu kapatmaya zorlayabilir
zorlar, hatta yatırımcı hayır ben zarara razıyım dese bile kurum dinlemeyip malını satıp pozisyonunu kapatabilir.
yükselişte tahta yapıcı bir başka oyuncunun tahtada açık yaptığını görürse hisseyi yukarı sürer ve yüksek fiyattan malını koydurmak için elinden geleni ardına koymaz.
bu piyasalar acımasızdır vesselam.
açık yapmak demek elinde olmayan bir hissenin değer kaybedeceğine inanan yatırımcının hisseyi satıp düşeceğini düşündüğü fiyattan yerine koymasıdır.
ön görüsü tutarsa kazanır tutmaz sa kaybeder.
haydi cumaya...
Aldığım hisse elimde paçavra muamelesi görüyor, sattığım hisse bulunmaz hint kumaşı kesiliyor, bu da benim sinirlerimi bozuyor.
sizlerde bana beklemiyorsunki olsun dedikçe haklısınzda!
en iyisi yazmayayım.
Abi, Aldığım hisse için kendime bir hedef koyuyorum. Hedefime ulaşıncaya kadar bekliyorum. Bu bekleme esnasında hissemin Bilançosu gelirse, çok kötü olmadığı durumda beklemeye devam ediyorum, çok kötü gelirse ancak o zaman hisseyi terketmeyi düşünüyorum. Tabii bunlar normal şartlarda olan durumlar. Olağan dışı kendimde veya hissede bir şey olursa o ayrı, ona yapacak bir şey yok tabiiki...
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
Örneğin Şişe aldım diyelim. Alış fiyatı 6.40 olsun. Şişe'yi 8.00 liradan satabileceğim hesabını yaparak başlıyorum beklemeye...Sonra Ben bekliyorum, Şişe de bekliyor. Yine bekliyorum, o da bekliyor. Ardından yine bekleşiyoruz...Böyle devam ediyor mesela...
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
Yer İmleri