Originally Posted by
meesut
Aynen hocam, kişilik özellikleri bunlar.

Müşterilerle iletişimde olduğum dönemde kişilik özelliklerini kıyaslamak için pek çok örnek karşıma geliyordu. Daha içeri girişinden, oturuşundan, sorularından nasıl birisi olduğunu çözmeye başlıyorsunuz, ona göre davranmayı öğreniyorsunuz. Sizin rakamlarla aranız iyi, analitik yapıda bir düşünce biçiminiz olduğu da paylaşımlarınızdan anlaşılabiliyor. Daha çok mühendis, doktor vb. kişiler bu gruptan çıkar. EFT kısıtınızdan bahsetmeseniz de tahmin ederdim açıkçası.
Mesela bu yapıda kişiler, detaylara takıntı seviyesinde önem verirler, kısa-orta-uzun vade planları çok nettir ve bu hedeflere ulaşmak için azami gayreti gösterir, değişkenlere-engellere-olumsuzluklara karşı hızlıca adapte olur ve yeniden planlama yaparlar.
Olumsuz tarafları kendi yakın çevrelerine hayatı biraz zehir edebilirler, ama dünyayı da daha güzel, daha güvenli, daha yaşanılabilir bir yer haline getirirler. Bu arkadaşların evlilik hayatları da biraz eşin yapısına bağlı olarak çalkantılı veya harika olabilir. Dediğim gibi yapıları biraz detaycı, otoriter, ben bildimci olduğundan, aynı karakterde bir eş durumunda çatışma kaçınılmazdır. Bu yapıda kişilere daha mülayim, sakin karakterli eşleri tavsiye ederim. Bir de bu arkadaşlar bazı şeylere kafayı o kadar takarlar ki, sorunu kendilerince çözmedikçe, geceleri uykuları kaçar.
Fonlardan biraz uzaklaşıp, hoşgörünüze sığınarak da paylaşmak istedim.

Hocam nokta atışı olmuş valla. Rakamlar , yüzdeler. Dediğiniz gibi mühendis kökenliyim aslen.
Ama bahsettiğiniz gibi obsesif, kompulsif bir yapım var. Kimseye hayatı zindan etmemek için hiç evlenmemeyi tercih ettim. Takıntılıyımdır çok
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri