Sayfa 18/1001 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 137 - 144 arası.

Konu: Viop - XXIX

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Borsada gerçekler her zaman yanıbaşımizdadir. Bazen görmeyiz bazen de aklımıza gelir. Şimdi virüs önlenemeyen bir mutasyona uğramis diye haberler geçiyor.
    "Aşı bulunana kadar bilmem kaç kere mutasyona uğrayabilecek bir virüs için bulunduğu iddia edilecek olan aşıların, ancak, gribe karşı kullanılan grip aşıları kadar etkisi olur"
    diye 7-8 ay önce yazdığımda birileri beni aşırı kötümser bulmuştu. Kendisine son 20 yılda hangi Corona tip virüse karşı aşı bulunabilmiş diye sorduğumda cevap verememişti.
    Unutulup gidiyor işte. Neyse ki arşiv var.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. mutlaka öyle olmalı..ama insanlar 1 kez bile corona aşısı olmadan, virüs mutasyon geçirdi deniyorsa şüphelenmek gerekiyor..normal grip aşısı 14 yılda geliştirilmiş.. şimdiki teknolojik imkanlar daha fazla ama yinede bunun uygulanabilir olması için deneme aşamalarından geçilmesi gerekiyordu..bu aşamalardan geçmeyen aşı ölü doğmuş aşıdır bana göre..bunu bildikleri için mutasyon geçirdi demiş olabilirler..
    yani gerçekte ortada istenilen nitelikte covit19 aşısı olmayabilir..

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    grip aşısıda aynı mantıkla yapılmıyor mu her sene bir önceki senenin en çok görülen virüslerinin karışımı gii bir şey

3. Çinde 1 milyon aşı uygulanmış..nerden bilecez bu rakamın doğru olduğunu..

Alıntı Originally Posted by KOÇ Yazıyı Oku
    Yine rakkamlarla oynayarak,korona vakalarını düşük göstermeye çalışıyorlar.
    Test sayılarını azalttılar.
    Ek tedbirler gerekli bence.
    Bu hükümetin yayınladığı hangi veri doğru ki?

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    Çinde 1 milyon aşı uygulanmış..nerden bilecez bu rakamın doğru olduğunu..
    Çinli bir arkadaşım var.
    Şu anda kontrol altında diyor.
    Ama bu hastalık Batı’dan doğuya yayılıyor galiba aslında.

6.  Alıntı Originally Posted by KOÇ Yazıyı Oku
    Yine rakkamlarla oynayarak,korona vakalarını düşük göstermeye çalışıyorlar.
    Test sayılarını azalttılar.
    Ek tedbirler gerekli bence.
    Tamam doğru olabilir ama başvurular azalmış sa da azalabilir test sayısı öyle bakmak lazım olaya

Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Tamam doğru olabilir ama başvurular azalmış sa da azalabilir test sayısı öyle bakmak lazım olaya
    Ne farkeder,ayrıca artık herkese test yapmıyorlar,haberler böyle,vaka sayısı azalıyor ama ölüm sayısı artıyor

8. Çok güzel noktalar. Ben bu nedenlerle yıllarca teknik analize çöp dedim ki paramın %85 ini hala tamamen temel analiz bilanco odaklı yönetiyorum.

Ancak şuna da son 1 2 yılda epey ikna oldum, fiyat ve hacim aslında parası çok olanlar ne yapmaya çalışıyor konusunda size illa ki ipucu veriyor. Tabi her fani farklı yorumluyor mesela 2. Faiz kararı öncesi full long dedim sn. Koç ise full short diyordu aynı grafiği bambaşka yorumluyorduk o an için. 1. Faiz kararında ise hem long hem short açmıştım biri stopladı diğeri kar yazdı mesela. Çünkü kesinlik yok teknikte, kesinlik sadece geçmişte var. Gelecek ise sizin de söylediğiniz gibi belirsiz ama pek çok taktik ve araç aslında elimizde var, zamanla tecrübe kazandıkça insan anlamaya başlıyor.

Sonuçta badem veya değil oynayan kişiler gerçek para ile, tartışmalı da olsa serbest bir piyasada halka kısmen açık şekilde iş görmeye çalışıyorlar, çok çalışana illa ki fırsatlar gelebilecektir. Yeter ki esnek olalım tek yöne sartlanmayalim tahminlerimiz ve dünya algımız nedeniyle tarafsızlığı kaybedip önümüzdeki verileri yanlış yorumlamayalım.
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    trendin devam etmesi bir şey gösterir mi?
    veya "açının" devamlılığı sözkonusu olaiblir mi? veya yarın ne olacağını biliyormusun borsada ??
    hangi haberin düşeceğini.. ? belki ciddi satış ve trend kırılacak.. bilemiyorsun..

o nedenle çizgiler olsa olsa rehberdir sadece kendi stratejin için ama sadece ona dayandırırsan hüsran olabilir bunun sonucu. grafiklere herkes bakıyor, fiyat grafiklerine, ama oradan formasyonlar veya şablonlar muhakkak işe yarayacak diye herkes harekete geçerse bu kendi kendini imha eden bir sisteme dönüşür.. alıcılar ve satıcılar kendi maksimum çıkarları için karar veriyorlar ve grafik bunun neticesinde oluşuyor diye düşünmek bana daha sağlıklı geliyor..
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 18/1001 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •