Sayfa 465/1003 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,713 - 3,720 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    5.80 lerde ihracatçılar batar, ithalat patlar. Sil baştan aynı yere döneriz.
    ihracatçı hep ağlar, ama ne hikmetse katma değer yaratmaz.
    faizler yüksek olursa ithal mallara da fazla talep olmaz çünkü bu malları alan genelde kredi ile alıyor.
    ülkede tasarruf yapan çok az, her şey krediye endeksli talep de öyle...
    dolar düşerse milli gelir de dolar bazında artar.
    kısa vadede enflasyon indirmek isteniyorsa talebi ve maliyeti kısacaksın bu da faiz ve dolar ile olur.
    ya da maliye politakalarıyla örneğin vergi indirimine giderek. (burada bütçe açığı çok olduğu için yapılması zor)
    ha üretimi arzı artırırsın o da kısa vadede olacak şey değil.
    şöyle de bir örnek vereyim Avrupa'da yarım litrelik pet şişe 1 euro burada 1 lira diyelim.
    yurtdışına gittiğinde 1 liran para değil yaklaşık 10 lira ödeyeceksin suya, adam ülkemize geldiğinde 1 eurosuyla 10 şişe su alıyor neredeyse.
    yabancı parasıyla gelip baştan bire on kazanıyor, bu da benim ağrıma gidiyor.
    amerikaya sırf uçakla gidip gelmek isteseniz ortalama 2 asgari ücret gider kişi başı.
    tabi bu işler kişinin vizyonuna ya da tercihlerine bağlı.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    benim tespit ve dileklerim dolar yatırımcısı olaraktır. altın, mevduat,hisse, viop yatırımcısıda kendi yatırımlarına göre muhasebesi yapsın

5.90 lar ile ocak ayında başladığımız doları 7.30 lar ile bugün itibariyle kapatmaktayız
    resmi enflasyonun çok üstünde gerçek enflasyonun civarında bir getirisi var
    dolayısıyla dolar yatırımcısı resmi olarak kazanmış gayrıresmi olarak başabaş bir yılı kapatmıştır.
    reel anlamda bir kaybının olmaması dolar yatırımcısının karı olmuştur.
    hani 8.40 larda kapamış olsak bizim için kazançlı ülke için zararlı bir durum oluşacaktı.
    ne şiş yanmış ne kabap yanmış bir durum oluştu
    mb sının anlamsız inatları (mb yönetenlerinin dirayetsizliği bir başkasının inadı demek daha doğru olur)
    doları 8.40 lara çıkardı
    yılsonu itibariyle günü kurtarmış olsakta
    önümüzdeki yılki rekor iç ve dış borç ödemeleri
    mb rezervlerindeki eksi durum
    dış ticeret açığındaki yükseliş
    covid nedeni ile istenen artışın olmayacağı turizm gelirleri önümüzdeki yıl TL nin handikapları
    ha birde buna siyasetçilerimizin ilginç politikaları ve tuhaf çıkışları eklenip dünyayıda bir sürü manyağın bir arada yönettiğinide göz önüne alınınca ekonomik anlamda çok zor bir 2021 ülkeyi ve bizleri bekliyor.
    tek umudumuz aşının başarısı ama bu sağlık yönetimi ve kel başa şimşir tarak misali bilim kurulumuzla bundada birşeylerin ters gitme ihtimali çok yüksek

her türlü olumsuzluk ve karamsarlıklarla girdiğimiz 2021 yılının dünyaya ülkeme forum ahalisine sağlık, mutluluk, iç huzur, zenginlik, sevgi ve her ne diliyorlarsa onu getirmesi diliğiyle hepinize mutlu bir yıl diliyorum.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    Ayhan başkanım iyi yıllar olsun yeni yılda sağlığın ve kazancın bol olsun.
    Ne Mutlu Türküm diyene...!

3.  Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
    hangi fonlarla bu getiriyi sağladınız merak ettim. mart nisan gibi aldıklarınızla olabilirdi ama ağustos tuhaf geldi.
    26 ağustos 720k gmr,tte,mps,mac,tkf,nnf ile başladım bir ay sonra mac,nnf ve tkf ye düşürdüm. Dün itibari ile 1073k ile çıkmış bulunmaktayım.olası düşüşe kadar güvenli limanım işbank ppf u. Düşüşte mac,nnf,tkf,gmr,oph eşit dağılım dönüş yapmayı planlamaktayım. İyi yıllar

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Dolar, son 1 ayda %5,36 düşmüş. (Mynet finans sayfası verileri - 30 kasım 31 Aralık)

Kub, (kare portföy döviz değ. fon) %2,2988 düşmüş.

Dolara yatırım için kendi içinde güzel relatif olmuş,darısı hsyf lerimizin başına...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Eragon61 Yazıyı Oku
    26 ağustos 720k gmr,tte,mps,mac,tkf,nnf ile başladım bir ay sonra mac,nnf ve tkf ye düşürdüm. Dün itibari ile 1073k ile çıkmış bulunmaktayım.olası düşüşe kadar güvenli limanım işbank ppf u. Düşüşte mac,nnf,tkf,gmr,oph eşit dağılım dönüş yapmayı planlamaktayım. İyi yıllar
    Çok güzel olmuş bence, tebrikler...

ppz fonun iş ppf'sinden daha iyi getirdiğini yazıyor arkadaşlar, bekleme süreci için, yazayım dedim...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Eragon61 Yazıyı Oku
    portföyünüzü paylaştığınız için teşekkür ederim kazancınız daim olsun

7. mekez bankası bugün kur açıklayacakmı arkadaşlar yoksa yarının kurumu geçerli

8.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Son zamanlardaki dolar düşüş etkisi ile bes portföyüm sonrası ana portföyümde de, bugün yeniden dengelenme ihtiyacı oldu.

Yarın için planım, portföyü tekrar dengeleyebilecek miktarda hisse fon satmak, aynı anda bu miktara denk, kenardaki valörsüz acil durum için ayırdığım fondan döviz ve altın fonuna takviye yapmak.

Haftaya da kısmetse hisse fon satışından gelen miktar ve acil durum için ayırdığım fonu da kullanıp, boşluk bırakmadan altın fonunun stopaja tabi kısmını kademeli olarak al sat ile stopajsıza çevireceğim.

Aktif yönetilen hisse fonlarla ilgili son zamanlardaki relatif/nominal getiri durumunu geçici olduğunu düşünuyorum. Tabi geçici tabiri, zaman algısına göre değişir. Popüler fonlardan mac ve tkf'ye bakarsak son 5 yılda bir tek 2017de kıstaslarının altında kalmışlar(tkf sanırım 2014te de kalmış) ama uzun vade performansları sürekli relatif getiri olmuş.
    Tabi ilk kez fon yatırımına toplu tek kalem giriş yapıpta, fonun relatif yapamayacağı seneye %100 yada %50 üzeri hisse fonda yakalanılırsa biraz can yakabilir. Kendi adıma hisse fon oranım için ayırdığım aralık kabaca %40 ile 30 arası, herkesin risk algısına göre değişir.

Yatırım tavsiyesi olmamakla beraber, geçmişi başarılı portföy yöneticilerinin yönettiği aktif hisse fonların, önümüzdeki 5-10 yılda da iyi performans göstereceğini düşünüyorum.
    Hocam detaylı açıklamanız için teşekkürler.

2021 yılına girerken zihninizdeki %sel fon dağılımı nedir?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 465/1003 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •