Yazdıklarım kimseye cevap değildir sadece durum tesbitidir.
İşin ilginç yanı birçok arkadaş(ben dahil) ben çok eskiyim yıllarımı borsaya verdim diye söze başlıyor.
Ben de ilk günden beri borsadayım. Kapalı zarf ile teklif usulü işlem yapıldığı günden beri. Ben de limon kasası üzerinden alım satım yaptım. Bunlar hiç birşey ifade etmiyor.
Borsada 700 civarı şirket var. Kaçımız hangi şirketin genel kuruluna katıldık.
Bu suçlama değil. Ben yıllardır şirketlerin genel kurullarına katılmaya çalışıyorum ve neden kimse katılmıyor diye de çok şaşırıyorum.
Bu işe bu kadar para bağlayanlar bile genel kurullara katılmıyorlar. Aracı kurumlar bile bu işe çok ilgisizler halbu ki vekalet yoluyla katılım sağlayıp hak arama yapabilirler.
son Türkcell genel kuruluna katıldığımda Sembolik vekaleten katılan 6/7 kişi vardı ve sadece izlediler. Hazurun cetveline bakabilirsiniz 666 tane fon vs. Yabancı katılımcı vardı.
Başkan'ın tüm baskı ve yönlendirmesine rağmen tek soru soran ve açıklama yapan bendim. Merkezi kayıt kuruluş görevlisinin uyarı ve müdahalesi ile bazı maddelerde konuştum ve kayıtlara geçirdim.
Böylesine önemli bir şirkette bile Hissedarların İlgisizliğine çok şaşırıyorum.
Aslında yapılması gereken şu. Burada yazıp çizip tecrübe ortaya koymaktan çok Tüm hissedarlar ister gerçek ister elektronik ortamda genel kurullara katılmalı ve oylamalara da RED veya evet oyu vererek farkındalık yaratmalıdır. Şirketlerin genel kuruluna katılmak için bir hisse bile olmasınyeterli.
Bol kazançlar diliyorum.
AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....
Yer İmleri