Bugün ki düşüş endeksi dengelemek için yapıldı sanırım. Yarın da koçla yükseltip başka hisseleri satarak dengeleyecekler.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün ki düşüş endeksi dengelemek için yapıldı sanırım. Yarın da koçla yükseltip başka hisseleri satarak dengeleyecekler.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Son çeyrek karı için konsensus 2.1 milyar iken 2.5 milyar gelmiş. Beklentinin %20 üzerinde.
Son çeyrek 58 milyar hasılat (3.çeyrek 51.7 milyar, 2019 son çeyrek 39.4 milyar)
Son çeyrek satışların maliyeti 44.7 milyar (3.çeyrek 37.8 milyar, 2019 son çeyrek 33.9 milyar)
Son çeyrek brüt kar 13.4 milyar (3.çeyrek 13.8 milyar, 2019 son çeyrek 5.5 milyar)
Son çeyrek brüt kar marjı %23.1 (3.çeyrek %26.7, 2019 son çeyrek %13.9)
Son çeyrek esas faaliyet karı 5.8 milyar (3.çeyrek 6.4 milyar, 2019 son çeyrek 2.1 milyar)
Son çeyrek favök 5.9 milyar (3.çeyrek 6.3 milyar, 2019 son çeyrek 2.1 milyar)
Son çeyrek kur farkı gelirleri 3.6 milyar (3.çeyrek 1.9 milyar, 2019 son çeyrek 1.3 milyar)
Son çeyrek kur farkı giderleri 2.7 milyar (3.çeyrek 2.8 milyar, 2019 son çeyrek 1.8 milyar)
Son çeyrek toplam finansman gelirleri 4.6 milyar (3.çeyrek 3 milyar, 2019 son çeyrek 2.5 milyar)
Son çeyrek toplam finansman giderleri 6 milyar (3.çeyrek 4.8 milyar, 2019 son çeyrek 3.5 milyar)
Son çeyrek vök 4.4 milyar (3.çeyrek 4.5 milyar, 2019 son çeyrek 1 milyar)
Son çeyrek net kar 2.5 milyar (3.çeyrek 2.3 milyar, 2019 son çeyrek 1.1 milyar)
Kasasındaki nakit 60.3 milyar (3.çeyrek sonu 50.9 milyar, 2019 sonu 37.8 milyar)
Yorum: İyi hasılat rakamlarına ulaşmasına, beklentinin üzerinde gayet iyi bir kar açıklamasına ve geçen senenin son çeyreğine göre oldukça güçlü rakamlar elde etmesine rağmen, bir önceki çeyreğe göre düşen brüt kar, brüt kar marjı, esas faaliyet karı ve favök soru işareti yaratıyor. Yukarıda görüleceği üzere, şirketin düşen marjlara rağmen bir önceki çeyreğin üzerinde kar açıklamasını sağlayan faktör, kur farkından dolayı elde ettiği avantajmış gibi duruyor.
Şirket son çeyrek biraz borç ödemiş. Bilançoda ya da nakit akışında benim gözüme çarpan bir problem olmadı. Babalar kur etkisiyle de olsa beklenti üzeri gelen karı mı daha önemli bulur yoksa bir önceki çeyreğe göre düşen marjları mı daha önemli görür onu zaman gösterecek. Sadece kasasında 60 milyar varken şirketin piyasa değerinin 57 milyar olması da ayrı bir ironi.
Bilanço gelmeden 2,6 milyon hisseyi gömen meri ve credit beni korkuttu.
Beklenti gerçekleşti diye yarın da satmaya devam ederlerse soluğu 22 lerde alırız kanımca.
Hisse zaten 23 üzerinde bir türlü kalıcı olamıyor.
Endeksin bu yükselişine düşerek karşılık veren hisse Fortune 100'e de girse 5 para etmiyor.
O kadar moral bozucu bir gün oldu bugün.
Al, Sat yada Tut Tavsiyesi Değildir.
Dolar 7 liraya düşmüşken fırsat bu fırsat değerlendiriyorlar.
Kasasında 60,36 milyar nakiti olan holdingin hissesi 57 milyar piyasa değerine satılıyor, 1 masa 4 sandalyesi bile olmayan şirketlerin hisseleri haftada bir kaç gün tavan çiziyor. Şimdiden, şirketin 5-10 yıl sonraki halini satın alıyorlar sanırım.
Al, Sat yada Tut Tavsiyesi Değildir.
Babalar şimdilik bilançonun olumlu tarafını görüyorlarmış gibi duruyor ki aslında 3. çeyrekte 2.3 milyar kar varken son çeyrekteki 2.1 milyarlık beklenti, marjlardaki düşüşün de beklendiğini ortaya koyuyor. O sebeple ilk yarım saat geride kalırken beklenti üzeri gelen harika karın daha değerli bulunduğunu gösteriyor fiyatlama. 200 haftalık ema'nın altında kapanış yapmadığı ve piyasalarda satışa sebep olacak olumsuz bir haber gelmediği sürece teknik olarak 3.8 dolar hedefi ufukta gözüküyor. Şu anlık ortam müsait.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Çok bilseydim çulsuz değil milyoner olurdum.
Endekste bimaş, koç gibi hisselerin ağırlığı çok fazla. Yani koç’un %1 yükselmesi bile endeksi ciddi yükselten bir sebep.
Herhalde dün endeks nerdeyse %2 yükselirken koç’un düşmesini buna bağlıyor. Eğer koç’ta dün %1 yükselseydi endeks en az bir %0.50 daha yükselirdi.
Bunu demek istiyor.
Bu katıldığım bir önerme.
Bazen tam tersi olur endeks çok kötü bir gününde iken örneğin bimaş’ı %2 artı yaparlar böylece borsa hisse bazında ciddi düşerken endeks nispeten daha toplu durur o kadar düşmez.
Ama dünkü satış bence bu kategoriye girmiyor.
Sonuçta içerden abiler çoktan bilançoyu almışlardır bizden önce. Özellikle credit neden o kadar sattı anlamak zor.
Belki korkutma amaçlı belki dengeleme ama koç’un dün düşmesi ve deli gibi çıkış olması şaşırtıcı idi.
Maalesef koç çok ağır bir hisse hiçbir şeyi fiyatlanamayan çok donuk bir hisse.
2 masa 1 sandalye iş yapan şirketler bile deli gibi prim yapmışken koç nerdeyse geçen seneki fiyattan işlem yapıyor.
Uzun vade hissesi değil bence zaman kaybı. Al-sat için uygun bir hisse olduğunu düşünüyorum.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri