Sayfa 476/853 İlkİlk ... 376426466474475476477478486526576 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,801 - 3,808 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün ilginç geçti. Yönü büyük ölçüde yabancılar, yabancıların hareketini de abd para piyasaları belirledi.

Öğle sonrası abd tahvil faizi düşünce bankalara olan satış, alışa döndü ve endeks %1in üzerinde artı kapadı.

Bu akşamki abd tahvil ihalesi iyi gider, yarında usdtry ye atak gelmezse 1550 üzerinde kaldık demektir. Kısa vade hedef 1580 ler. Uzun vade yön yukarı ama kısa-orta vade yön dalgalı oluyor.

---

Ons altını long ları sabah saat 11:00 de Avrupa piyasası açıldıktan sonra satış gelince kapadım. Tekrar almadım.

Sebebi.?

Kısa vade yön yukarı dönmüş olsada, uzun vade yön aşağı doğru. Ana yönün tersine işlem yapmak bana göre değil. Eğer ana yön yukarı olsaydı, ters hareketlerde kapatmazdım. Hedefim 1740 dı ama olmadı. Fırsat görürsem tekrar dalarım.

Son durum;
    bir miktar hisse long,
    ons altında kenardayım
    usdtry de kenardayım.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

Bu tür şeyleri goog-le da aradığımda, genelde ilgili siteler gelirdi. Şu anda ise sadece akp hükümetinin desteklediği siteler geliyor. İlginç değilmi.?

guugıl da Ne arasam, en tepede akp ile ortak çalışan iş adamlarının satın aldığı gazeteler geliyor.
    Selam.

Pek hakim değilim ama bildiğim kadarı ile arama motorlarının çalışma prensibi şu şekilde;
    1-Tarama
    2-Dizine ekleme(kategorize etme)
    3-Sıralama

Tarama kısmını internet aleminde "bot" diye tabir edilen yapay zekalar-robotlar üstleniyor. Bu programlar tüm interneti tarayıp görselleri videoları ve diğer içerikleri keşfediyor. Hani bazen konuda görürüz ya "x ziyaretçi" diye, heh sanırım bu ziyaretçilerin çoğu bu robotlar.

<<
    Yeri gelmişken, örneğin "hisse.net" alan adı aşağıda bulunan fotoğrafta yazdığı gibi, November 28, 1999 and March 7, 2021. arasında tam olarak 2.445 defa kaydedilmiş. Bir bot girmiş, tüm sayfayı ve içinde bulunan şeylerin büyük bir kısmını kaydetmiş.

hisse.net'e eğer 1999 yılında girseydiniz karşılaşacağınız şey bu olurdu yani. :D

Başka sayfaların veya hisse.net'in geçmişini izlemek isterseniz: https://web.archive.org/ adresini kullanabilirsiniz.
    >>

2. Aşamada yani dizine ekleme aşaması şu demektir, Dizin aslında bu botlar tarafından bulunan sayfaların ve içeriklerinin tamamını kapsayan bir "liste"dir. Arama motoru, arama sonuçları sayfalarında görüntülenen bilgilerin kaynağı olarak bu dizinden faydalanır.

3. Aşama yani sıralama yöntemi ise genelde net olarak bilinmez, sonuçta tek bir "yöntem" olsa idi ne yandex olurdu ne bing olurdu. Tek bir arama motoru neredeyse tüm işimizi görebilirdi. Google'in -görece- Yandex'ten veya Bing'den daha iyi olmasının sebebi bu yöntemin gizliliğinden geliyor yani.

Ama, bu sıralama aşamasında yani yöntemin tek ve yegane bir amacı var. Amaç, arama yapan kişi ile aradığı şey arasında bağlantı kurmak.

Şöyle bir alıntı bırakmak istiyorum;
    "Arama motorları sıralamayı belirlemek için sayfadaki sözcükler, sayfaya bağlanan diğer web sitelerinin sayısı ve içeriğin yeniliği gibi yüzlerce farklı unsura başvurur."

Evet, sözcükler kısmı neden kalın yazıldı? Çünkü;

Regülasyon kelimesi, adeta boşu boşuna, sayfada tam olarak 19 defa kullanılmış. (Sağ üstte sayıyı görebiliriz.)

Bu doğrultuda bence şu yorumu yapabiliriz. Arama motorunun amacı bağlantı kurmak ama bu bağlantıyı kurarken bize en faydalı "bağlantıyı" yani sayfayı sunmak istiyor. Doğal olarak, aranan sözcüğümüz, sayfada ne kadar çok tekrar ediyor ise o kadar "faydalı" sanıyor olabilir. Veya aynı şekilde sayfaya bağlanan diğer web sitelerinin sayısının fazla olması ve içeriğin yeniliği bu unsurlardan.

Yeniliği, neden yenilik?
    Yine yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğimiz gibi,

Giriş Tarihi: 8.5.2020 14:05
    Son Güncelleme: 6.3.2021 01:00

Haberi 2020'de yazdın, tamam anladık da hani neden 4 gün önce güncelledin? Regülasyon tanımı değişti mi haberimiz mi yok?

Bu şekilde oynamalar yaparak sayfayı arama robotlarına "Yeniymiş" gibi sunabiliyor da olabilirler. İşin içinde değilim ve sıcak koltuğumdan yapabileceğim yorum bu kadar. :P

He, tabii ki google her ne olursa olsun kar amacı güden bir kuruluş, bu sebeple belki de gerçekten para karşılığı bazı sayfaları öne çıkarıyor olabilir her ne kadar bunu kendi kuruluşu olan Google Ads aracılığıyla "resmi" olarak yapabilecek olsa da.

Bu arada, herkese bol şans.
    Attached Images Attached Images

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bilgi için sağol abigailcat. Tercüman genç birinin, arama motorları işleyişi hakkında, bu kapsamda bilgi verebilmesi şaşırtıcı. Demekki bir şekilde ilgi var sanki. Geçmişte bu konulara vakit ayrılmış.

Yada ilgili mesleği olan arkadaşa rica edilmiş.!

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Bilgi için sağol abigailcat. Tercüman genç birinin, arama motorları işleyişi hakkında, bu kapsamda bilgi verebilmesi şaşırtıcı. Demekki bir şekilde ilgi var sanki. Geçmişte bu konulara vakit ayrılmış.

Yada ilgili mesleği olan arkadaşa rica edilmiş.!
    Rica ederim. Sadece birkaç zaman önce bu konudan yakınan birinin cümlelerini okumuştum, ardından şahsen internetten biraz araştırma yaptım o kadar. Herhangi bir arkadaşım yok yani. :P İlgimi çeken şeyler gerçekten çok yani asla bir şeyi merak etmemezlik yapmıyorum, hele de bu kadar bilgi bolluğunun olduğu, internet çağında yaşıyorsam. :D Borsa da tabii ki bunlardan biri ve işte bu yüzden buradayım. :D

5.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    cumartesi, bana oy vermemişsin, emlak balonunu nasıl patlatayım.?

Kuracağım düzende hiç bir vatandaşımızın emlak sorunu olmayacak. Devlet ve devletle ortak iş adamlarının soygunu bitince, herşey rayına oturacak. Vatandaşın tek derdi, alnında çıkan sivilce olacak. Buda çok sıkıcı oldu yaw. Bu düzeydeki kuzey ülkeleri başka yönden sapıtıyorlar, acaba biraz sunni sorunmu yaratsam.? Mümkün.
    Ama öyle dersen tabi oyun 10'u geçmez. 50 kişiden anca biri, çaba göstererek,eğitim ve donanım açısından kendini geliştirirken, kalan 49'u nasıl kolay kazanırım veya nerden torpil bulurum diye bakıyor.Kolay kazanç başkalarının hakkını yiyerek gelirken, torpil için de,gerek kamu kurumları gerek vatandaşın vergisinden,torunların borçlanmasından gelen teşvik veya ihalelerle semiren küçüklü büyüklü şirketler lazım.Dolayısıyla bu 49 kişi bu fikrine hiç sıcak bakmaz,benden söylemesi.

Bizdeki serbest piyasanın da şöyle işlediğini düşünüyorum. Almancı vatandaş, Alman marka pabuç varken gelip burdan yerlisini almıyor ki sen de bunu belirmişsin. Bu yüzden bizim yerlilerin daha çok fabrika açıp satış yapması gibi birşey hayal. Pabuç döngüsünü dolar formunda yazmıştım,dolar 2.5 iken 100 TL olan pabuç şimdi dolar 7.5 iken 500 TL.Yani Adidas memleketine 40 dolar götürürken şimdi 66 dolar götürüyor. Dövizi düşük tutmanın sonucu bu farkı da, yine necip milletimiz vergileri ve torunlarının borçlarıyla sübvanse etmiş oluyor. Karını yüzde 50 den fazla arttıran Adidas inek ölmesin diye bu karından, icabında 3-5 borç vererek veya 3-5 BİST'e sokarak ineğin ölmemesini sağlıyor olamaz mı? Gel keçi inadından vazgeç,şu doları değerine getir, ozaman göreceksin ki, herkes alınteri dökerek kazanmak zorunda olduğunu acı reçeteyle de olsa öğrenmiş olacak.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    işte cumartesi abimizden beklediğimiz yazı geldi.

---

Geçen yıl beşinci ay. Yaklaşık olarak,
    yunanistan CDS 260
    TR CDS 590

Bu günlerde;
    yunanistan CDS 77
    TR CDS 330

yunanistan CDS'i %70 düşmüş, TR CDS i %40 düşmüş.

Peki son 1 yılda yunanistan devleti ekonomik açıdan bizden 2 kat fazlamı büyüdü de CDS i bu kadar çok düşmüş.?
    Tam tersi TR ekonomik verileri uydurmada olsa yunanistanı katlamış, üstelik savaş ortamından barış ortamına geçmişiz. Zaten yunanistan verilerininde uydurma olduğu 2008 krizinde ortaya çokmıştı.

Yaw o zaman nasıl yunanistan CDSi bukadar düştü.?

Çünki yunanlılar kendilerine en küçük haksızlık yapıldığında dünyayı ayağa kaldırıyorlar. TR yöneticileri ise Ecevit dönemleri hariç uluslararası arenada hiç bir zaman haklarını aramamışlar, tersine bu ülkenin soyulmasına izin vermişler. Kendi sürülerinede "dünyayı öttürdük, aman dilediler." diye yalan anlatıp durmuşlar.

TR yöneticileri bu CDS neden böyle diye sorgulamak yerine kendi kişisel servetlerini artırma peşindeler. Şoförünü vekil, güreşçiyi yönetim kurulu üyesi, din adamını müzeye müdür her neyse yaw.

İtalyanında benzer durumu var. AB geçtiğimiz aylarda İtalya'nın hali ne olacak, verdiğimiz borçları ödeyemez hale gelmek üzere diye tartışıyorlardı. yunanlıların sıkışınca borç ödemediğinide dünya biliyor. Yinede bizden 3 kat daha düşük CDS leri var.?

Neden.

9 Oyda kaldımda ondan. Olmadı.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün akşam abd 10 yıllık tahvil faiz ihalesi problemsiz geçmiş. O sebeple abd borsası iyi kapattı. usdtry akşam biraz düştü.

Bu sebeplerlede BIST bu sabah iyi açıyor.
    usdtry nin fazla düşmesine TR deki siyonist bankalar izin vermeyeceklerdir. MB faiz kararını etkilemek için yukarıda tutuyorlar.

Bugün nasıl kaparız.? Siyasi kriz yada abd 10 yıllık tahvil faizi gibi global bir problem görünmüyor. usdtry yede atak gelmezse bugünü yeşil kaparız. Realizasyon(düzeltme) beklemiyorum.

Şubat sonunda bizim balinalar yeni vade long a geçtiklerinden long pozisyonumu hiç bozmadım. Artırıp azalttığım oluyor ama hep bir miktar long duruyor.

Bol şans.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TV de yeni bir kamu açıklaması reklam kuşağında yayınlanıyor.

"Sigaraya vergi artışını bende destekliyorum" diye.

Çok ... ne söyleyeyim, çok ... yaw ne yazsam ağır hakaret olacak. Bu kadar seviyesiz bir durum.

Doğru davranışı kötü amaç için kullanmışlar. Kötü amaç çünki amaçları gençlerin sigara bırakmasını sağlamak değil vergi gelirini artırarak daha çok parayı kendi kullanımlarına almak. Para toplama işinide herkesten adil vergi toplamaya çalışarak değil vergi kaçıramayanlardan zorbalık yolu ile yapıyorlar.

Pırlantadan, yat yakıtlarından vergi almıyorken, Araç yakıtlarındaki vergi zorbalıktır, sigara ve içkideki zorbalıktır, temel gıdalardaki vergi zorbalıktır.

Eğer gerçekten gençleri sigaradan kurtarmak istiyorsan yapacağın şey açık ve basit. Gençlerde eğitim düzeyini artıracaksın. Tüm devlet okullarını çok kaliteli hale getirip, ülkenin tüm çocuklarını bu kaliteli okullarda okutacaksın.

İstatistik var. İyi eğitimli gençlerde sigara kullanma oranı, eğitimsiz gençlere göre çok çok düşük.

Reklamı her gördükçe acaip sinirleniyorum bildiiniz gibi değil.

Bu arada sigara tiryakisi değilim, hiç bir zamanda içmedim.

Sayfa 476/853 İlkİlk ... 376426466474475476477478486526576 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •