Teşekkürler hocam
SM-N750 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler hocam
SM-N750 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir sirket e ortak olunurken en onemli unsurlardan biride sirketin sahibidir.Lutfi yenel tam bir profosyenel hayatini anlatmicam..KRONTtan 360 bin lot 12600 den alim yapti..birer birer gidelim..bir patron neden alim yapar![]()
Alınır alınmaz,ama burada paylaşılan bilgilerin bile bazı hisselerde daha sağlıklı kararlar almamıza yarayacağına inanıyorum.
O yüzden emek harcayanlara çok Teşekkürler.
Sayın Yalın,
Kron, telekomünikasyon operatörleri ve servis sağlayıcıların ihtiyaçlarına yönelik yazılım ve donanım çözümleri üretmek için 2007 yılında kurulmuştur. Yıldan yıla artan ve çeşitlenen iletişim hacminin ihtiyaç duyduğu altyapı ve işletme sorunlarına yenilikçi yaklaşımlar getiren Kron Türkiye'nin yanı sıra başta gelişen piyasalar olmak üzere ürün ve hizmetlerini tüm Dünya'da pazarlamaktadır.
Kron, kurulduğu 2007 yılından beri
telekomünikasyon operatörlerinin,
servis sağlayıcıların ve büyük
işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik
yüksek teknoloji çözümleri
üretmektedir. Bütün dünyanın en
etkin teknolojik dönüşümü haline
gelen Internet’in doğurduğu yeni
pazarların ihtiyaç duyduğu altyapı,
işletme ve güvenlik sorunlarına
yenilikçi yaklaşımlar getiren Kron,
tüm dünyaya ürün ve hizmetlerini
pazarlamaktadır.
*2016 Faaliyet raporu.
Şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Lütfi Yenel Alcatel ve Vestel'de yönetim kurulu başkanlıklarında bulunmuştur.
Ürünleri:
http://www.kron.com.tr/tr/products.php
Single Connect
Single Command
Single Monitor
Quality Assurance
Single-Fi
Carrier Grade Logger
Şirketin yapısı:
Şirketin iştirakleri:
Şirketin Abd ve Pakistan'da kurduğu ve %100 paya sahip olduğu iştirakleri dikkat çekici. Bunun yanında şirketin Dubai'de de bir ofisi bulunuyor.
Mali oranları:
Şirketin mali oranları neredeyse kusursuz. Cari ve likit oranlar mükemmel. Karlılık oranları çok iyi.
Şirketin tek sıkıntısı alacaklarını tahsil etmede yaşadığı sıkıntı.
Şirket yıl sonu sabit lisans gelirlerine sahip. Geçen yıl sonunda gelen muazzam bilanço biraz da bunun sonucu.
Özellikle Abd'de kurulan şirket iştirakinden beklentiler büyük. Kron'un bir olumlu tarafı da karına göre arge'ye en çok kaynak ayıran şirket olması.
Sektör ile kıyaslayacak olursak
Özetle:
Spesifik iş yapması,
Sektöründe rakipsiz olması
Kurumsal bir yönetime sahip olması
Yurtdışına açılması
Arge'ye verdiği önem
Temmuz ayında A grubuna geçecek olması
TOBB yazılım teşviğinden yararlanacak olması
Mali oranlarının neredeyse kusursuz olması
ve Lütfi Yenel'in faaliyet raporundaki heyecan veren cümleleleri
Umarım 7 aydır bilfiil araştırdığım Kront'u size iyi anlatabilmişimdir.
İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Sn Aseliş'in yazısında da şu ibare var : "ilk önce bende büyük güven ve beklenti uyandıran şey dillendirilen yatırım ve beklentilerinden çok patronun bunları yapabilme yeteneği,tecrübesi ve dürüstlüğü oldu.Yani yatırımımın başına patron LÜTFİ YENEL' i koydum"
Şimdi küçük bir yatırımcı olarak öğrenmek istiyorum çünkü 2 gönderide de Lütfi beyden övgüyle ve üstün meziyetleriyle bahsedilmiş. Sorum şu, Lütfi beyin bu özellikleri taşıdığına kanıtınız nedir? Kanıt olabilecek, onu yakından tanıyabileceğimiz bir belge, röportaj, link vs var mı? Varsa verir misiniz herkes öğrensin. İkincisi de bir patronun kendi hissesini alması onu profesyonel ve iyi biri yapıyorsa bir iki hafta sonra 12,60 dan aldığı hisseleri örneğin 19 liradan tamamını sattığını Kap'a bildirirse bu onu amatör ve kötü bir patron mu yapar?
Ayrıca şirketin hedefleri çok güzel kabul. Ama şirketin faaliyet konusunda yıllardır çalışan, sektörü çok çok iyi tanıyan biri ya da birilerine bu hedefleri hiç soran oldu mu? Yatırım kuruluşlarının analist raporlarında bu hedeflerden bahseden var mı? Bu hedeflerin tutturulabilirliği mümkün mü? Çünkü hangi şirketin faaliyet raporunu okusam o firmaynın hissesini hemen alasım geliyor. Öyle güzel şeyler yazıyorlar ki.
Tamamen gerçekten öğrenme amaçlı soruyorum. Elinde hissesi olan arkadaşlar bu samimi ve öğrenme istekli sorularıma kızmadan cevap verirlerse hem beni hem de hisseye ilgi duyan ama kararsız durumdaki küçük yatırımcıları da aydınlatmış olurlar. Teşekkür ederim.
Kron’un kurucu ortaklarından olan Lütfi Yenel, Kron’un Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Daha önce Alcatel-Lucent Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su ve Alcatel-Lucent International’ın Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğu ve Ortadoğu bölgelerindeki ülkelerden de sorumlu Başkan Yardımcısı olan Lütfi Yenel, Alcatel’e 1995 yılında katılmış ve Kron’un kuruluşundan önce ayrılmıştır.
Alcatel’den önce Vestel’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su ve Sansui/Japonya’nın Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Lütfi Yenel, daha önce Sabancı Holding’in ve Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) Yönetim Kurulu üyesi, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED)’in Yönetim Kurulu üyesi, Türkiye Kalite Derneği’nin (KALDER) Başkan Yardımcısı ve International Chamber of Commerce (ICC) Elektronik İş ve Telekom Komitesinin üyesi pozisyonlarında bulunmuştur. Lütfi Yenel’in Elektronik Mühendisliği ve İşletme dallarında yüksek lisans dereceleri vardır.
dedigim gibi yavas gidelim..bir yatirimci icin temmettu de onemlidir ki yeni kurulmus sayilan bir sirket kar ini aninda vermeye basladi TEMETTU bu sene verdi ve arkasi gelecek
devam edelim biraz daha KRONT HISSE gelecegi parlakki Bu HISSE YE kim ortak dersenizTURKIYE DEVI NETAS yuzde 10 elinde
![]()
Yer İmleri