Zihin fukara olunca,akıl ukala olur..Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...
14 şubat mktkm sabah artı açmıştı giderek artan işlem hacmiyle hisse 3 üstüne attı ve sabah seansını artı yedi gibi 3.14 giyatından kapadı,ikinci seans başladığında hafif yeşil yakıpı sonra şelale yaparak hisseyi on dakikada tabana yapıştırdılar satmaya bile fırsat vermediler tabanda üç milyon lot bekliyordu ve sen elindeki malı tabandan bile satamazdın,ertesi gün bir taban ve sonrasında eksi on beş
Peki ne olmuştu şirketten tek bir kötü haber yada ülkede herhangi bir olumsuzluk yoktu neden niçin sorusunun cevabını akşam takasta gördü herkes,başta yatırımfinans ve yancıları A1 citi iki günde tek bir küçük yatırımcıya hisse sattırma fırsatı vermeden tam 8 milyon lot sattı sonra fermuarı çekti ve gitti [emoji846]
Umarım yanılırım ama gözde tahtasında aynı çakallar dolaşıyor sonu benzemez inşallah
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gözde ağır tahta o kadar hızlı hareket edebileceklerini sanmıyorum. Gerçi bu durum yukarı çıkışı içinde geçerliydi, fakat garip bir çıkış sergiledi. Makinanın o tarihteki fiyatına gelecek olursak sizce o kadar hisseyi kime sattılar. Bunların hepsi bana göre patronun çeşitli yatırım firmalarından yaptığı oyunlarından ibaret. Tüm yatırım şirketlerinde hesapları ve broker ları var onlar aracılığıyla hareket yaptırıyorlar. Ben sanmıyorum ki yatırım şirketleri o kadar bağımsız cirit atabilsinler.
Aslına bakarsan burda yatırım şirketlerinde pek suç yok yani sen istediğin yatırım şirketinde istediğin kadar hesap açar be hepsinden ayrı ayrı işlem yapabilirsin buna kimse karışamaz hatta o yatırım şirketleride sana bu hisseyi neden alıyorsun niye satıyorsun demez onlar alacağı komisyona bakar,asıl olan bu yatırım şirketlerinden kim yada kimlerin bu işlemleri yaptığıdır,ve malesef işleri güçleri sadece borsa olan borsadan para kazanan insanlar var bunlar senin benim gibi küçük ölçekli değiller bunların kimler olduklarıda belli,yani spk da imkb müdürüde bu piyasayla içli dışlı olan herkes de biliyor tanıyor bu adamları fakat yaptıkları mevcut kanunlara göre malesef suç değil,serbest piyasa adamın parası adamın keyfi istediği hisseyi istediği yerden alır istediği yerden satar ister az satar ister hepsini satar birşey diyemezsin,bazan çok abarttıklarında spk bunlara sözüm ona ceza veriyor komik komik üç ay işlem yasağı birde 26 bin tl para cezası [emoji3]yaa el insaf adam bir hisseden milyonlar götürmüş aldığı cezaya bak adamlar o parayı restorantta garaona bahşiş bırakıyor nerdeyse,üç ay işlem yapamaz yasağı ne yaa bu heriflerin kapısında kaç tane adam var sanki onların üzerinden hesap açıp işlem yapamaz mı ki yapıyprda zaten [emoji846]
Sözün kısası bu mevcut yasalarla bunlara engel olamak mümkün değil,getir manifülasyona iki yıl hapis ve beş milyon para cezası sıkıyorsa yapsınlarda görelim !
Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir..!
Yer İmleri