Aklýma takýlan patron neden satýyor potansiyele mi inanmýyor yoksa kýsada umut yok mu ? Düþünün patron hissesini satýyor biz umut bagliyoruz. Dün 31 den atladýk þaka gibi
Aklýma takýlan patron neden satýyor potansiyele mi inanmýyor yoksa kýsada umut yok mu ? Düþünün patron hissesini satýyor biz umut bagliyoruz. Dün 31 den atladýk þaka gibi
bunun cevabý o kadar çok varyasyonlu ki sayfalar alabilir izahý ,o yüzden buna takýlmamak lazým þirketleri iyi incelediðinizde VURUS habire maden sahasý aldý son dönemlerde ,bunlar için para lazýmdý en mantýklý yolu ,ancak bu satýþ bir yerde sað ceptekinden sol ceptekine fayda saðlamak gibi bir durum ,verus un son aldýðý ihalelere bakýlýrsa gelecekte bu kaðýtlarý hem vertu yu hem verus u buralardan almak hayal olacak düþüncesindeyim ,ben 4 liradan ege endüstri aldýðýmda arkadaþlara bu kaðýt en az 50 lira olur dediðimde yediðim küfür ve hakaretleri aradan 11 yýl geçmesine raðmen unutamýyorum ,bu gün egeene bakýn kaç liralarda her yýl kaç lira temettü vermiþ ,nacizane grrüþüm bu iki kaðýt bu potansiyeli taþýyor birde Acsel var bunlarýn grubundan oda göz altýnda tutulmalý ,al sat tut tavsiyesi içermeyip yýllarýn verdiði durumdur görüþlerim.
Bende 50 liradan egeen alýp 75 liralarda karý beðenip çýkmýþtým ama þimdi burada sole bir durum var egeen sanayi þirketi üreterek muazzam karlara ulaþtý ve çok iyi fiyatlara geldi bende forumu okudum ve bilancoyu inceledim Pamukova elektirik 297 m dan 554 milyona deðerleniyor þimdi bu neye göre kime göre degerlenmis ayrýca vektore yazilim alýnmýþ dip nota bakýyorum 28.5 milyona ortak olunmuþ ama birden 85.8 milyon saaak kar hanesine yazýlmýþ açýkçasý benim kafam bunu almadý yeni alinan bir þirket 28.5 m al saaak daha bismillah demeden bilancoya 85.8 milyon kar yazsýn jet Fadýl bile bu kadar hizli deðildi bu konu hakkýnda bilgi verebilecek arkadaþlar varsa görüþlerini duymak isterim
Sayýn madbroker@
giriþim þirketleri adý üzerinde çeþitli þirketlerden belli oranda hisse alarak o þirkete hissesi oranýnda ortaklýk yapmýþ olur,tabi kendisine ve öngörüsüne göre her þirkete deðil kar edebileceði þirkete giriþim yapar,bu giriþlerde çeþitli piyasa kuarl ve kaideleri þeklinde gerçekleþir bildiðiniz gibi yasa gereði tüm þirketlerin baðýmsýz denetleme kurumlarý vardýr ,ve piyasada birde baðýmsýz deðerlendirme kurumlarý vardýr bunlar bir þirketi inceler en doðru verileri tespit eder ,piyasada buna göre hareket eder ,yanlýþ bilgi veremezler verdikleri anda hem çok büyük maddi ceza uygulanýr hemde faaliyeti sonladýrýlýr ,yani öyle ben dedim ben yazdým yok neyse durum o belirtilir.
bu giriþim þirketleri süre içinde ortak olduðu þirketlerden çýkabilir veya hakkýný satabilir ayný firmaya yada bir baþkasýna ,aradan geçen geçen sürede eðer giriþim yaptýðý þirket kar etmiþse buda karla satar kar eder ,yok eðer zarar etmiþsede zarar yazýp çýkýþ yapar
örnek vereyim iþ giriþim bir zamanlar aras kargonun %25 hissesini hatýrladýðým kadarýyla 20 milyona almýþ iki yýl sonra yabancý bir þirkete 100 milyon dolara satmýþtý bu durumu anlatýr sanýrým vertu yaptýðý giriþimler incelediðim kadarýyla muhteþem þirketler ve çok ucuza girilmiþ böyle kar patlamasý yapmasýndan daha doðal ne olabilir ,ölü fiyatýna almýþ altýn deðerindeki þirketleri ,iþtiraklerine bir göz atarsanýz durumu daha net görebileceksiniz .saygý ve sevgilerimle
Patronun satýþa baþladýðý yok henüz .. Kap gelmedikten sonra ben inanmam . Sonuçta kaç milyon lottan bahsediyoruz,öyle kolay deðil hemen satýþa sürmek . Mantýken satýþý kolaylaþtýrmak için kaðýda ilgi yaratmanýz lazým,düþükten satmak salaklýk olur ancak. Ayrýca ,patronun planlarýný bilemeyiz ki .. Yeni bir maden sahasýna para mý yetiþtirecek , ya da yeni bir yere sermaye mi aktaracak bilemeyiz .. Acil para ihtiyacýnýz yoksa panik yapmaya gerek yok hiç. Vertu bu ,her an çizer valla . Mühim olan yýl sonu hedefidir .Panik yapmayýn ..
YTD.
Yer Ýmleri