Merhaba Forumdaşlar..
Bist U100 sizce bu yılı nasıl kapatır??
Buyrun yarışmaya.. Kazananları hem bol kazanç bekliyor.. hem de sürpriz hediye var.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=51782
Merhaba Forumdaşlar..
Bist U100 sizce bu yılı nasıl kapatır??
Buyrun yarışmaya.. Kazananları hem bol kazanç bekliyor.. hem de sürpriz hediye var.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=51782
Webster üstat cuma gününe bakaraktan yan kagitlar xtumy ve TTE nin zamanı geldi diyebilir miyiz? Salı günü fon alımı yapacağım YAY AFT mi yoksa TCD GMR TTE mi alsam?
Ustad her ne kadar myfinans ustadim xtkjs hisseleri yeterince doydu dese de
Grafiklerine bakarsaniz en saglamlarinin dahi bir yil onceki degerinde oldugunu gorebilirsiniz. Yani xtkjs hisselerinin gideri var. Lakin surekli bahsettigim gibi xtkjs eski xtkjs degil. Icerisinde henuz oturmamis edate vbtyz matrks penta manas gibi hisseler oldugu surece xtkjs den mantikli hareketler bekleyemeyiz. Heleki penta 20 lerden 200 lere geldi. Taban serisi yapma olasiligi mevcut. Tek basina xtkjs endeksini eksiye cekebiliyor. Keske bu arzlar hic olmasaydi suan tte en iyi getiren hisse olurdu. Ozetlersek xtkjs nin eski hisseleri henuz yurumedi ama yuruse dahi yukarida saydigim arzlar dengeyi bozabilir. Ha su da var edata ve vbtyz de tavan serisi de yapabilir bunu da bilemeyiz. Portfoyumun yuzde 80 i tte de.
Kalanlar aes yay da. Bundan sonra alacak olsam yine aes ve yay alirim. Gecmis getirilerine bakinca hem pandemide hem de genelde iyi basarilar elde etmis. Petrolun 120 lere gidecegine inaniyorum. Yaniladabilirim ama uzun vade dusunurum hep. Bu baglamda aes iyi gorunuyor. Yay ise aft ye gore uzun vadede hep daha iyi durus sergiledi.
Dolarda saglam dusus olabilir diyorsaniz da yabanci hisselerden uzak durmaniz lazim.
Bir kac haftalik olumlu havayi izleyince tcd nin eski tcd olmadigi da gorunuyor.
Yazdiklarim yatirim tavsiyesi olmayip PARODİ den ibarettir.
Syg
Üstat doları rekabetçi kur ayağına bile bile yükseltiyorlar. Aralık'ta da faiz indirecekler her şeyi objektif olarak değerlendirince yabancı fonlar öne çıkıyor. Yan kağıtlar yani Xtumy tarafını pazartesi günü izleyeceğim duruma göre küçük bir miktar GOH fonu da alınabilir. Ağırlık YAY ve AFT arasında pay etmeyi düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
O havaya sokup dolari bir anda 9.5 lara cekebilirler. Kimse demezki uc ay once 8.5 tu diye. Sak diye dusuruldu derler...bunlari daha once yasadik. Battik bittik dolar ucuyor deniyordu tam 2 lira dusmesi 1 ay surmemisti!
Haziranda secim soylentileri de var
Iyi bir hava olusturur
Dolara cok inanmayiniz
Ytd
Bu arada goh demissiniz ama bu yasima kadat garantinin yonettigi hic bir fonu begenmedim yapamiyorlar. Sirket guclu ama bu konuda beceriksizler
Yer İmleri