Artan

15,73 10 11:53
231,90 9.96 11:51
65,30 9.93 11:52
144,10 9.58 09:55
18,46 8.52 11:53
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 11:53
86,05 -9.99 11:53
177,10 -9.96 09:55
13,41 -9.94 11:53
1,75 -8.38 11:53
Azalan Hisseler

İşlem

4.141.774.963,34 11:53
4.009.027.211,75 11:53
2.320.552.212,64 11:53
2.017.434.565,90 11:53
1.966.844.328,32 11:53
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Merhaba arkadaşlar
    Foruma yeniyim ve herkese paylaştığı inanılmaz bilgiler için çok teşekkür ederim. Çok şey öğrendim sayenizde.
    Benim de aklıma takılan bir soru var.
    Interactive Brokers llc (abd de yerleşik olan şubesi) aracı kurumunun üyesiyim.
    Bu şirketeki hesabımdan Eurobond alsam (türkiyenin ihraç ettiği) abd de vergi verme yükümlülüğüm olacak mı? (Örneğin abd borsalarındaki bir şirketten hisse almış olsam bu aracı kurum vasıtasıyla ve şirket temettü dağıtsa Interactive Brokers benim adıma %20 vergi kesiyor ve bunu abd devletine ödüyor olacaktı). Ben türkiyede ikamet ediyorum ve tam mükellefliğim burada. Eurobond için de aynı şey mi geçerli? Bu konuda tecrübesi olan var mı?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by dorukagaci Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar
    Foruma yeniyim ve herkese paylaştığı inanılmaz bilgiler için çok teşekkür ederim. Çok şey öğrendim sayenizde.
    Benim de aklıma takılan bir soru var.
    Interactive Brokers llc (abd de yerleşik olan şubesi) aracı kurumunun üyesiyim.
    Bu şirketeki hesabımdan Eurobond alsam (türkiyenin ihraç ettiği) abd de vergi verme yükümlülüğüm olacak mı? (Örneğin abd borsalarındaki bir şirketten hisse almış olsam bu aracı kurum vasıtasıyla ve şirket temettü dağıtsa Interactive Brokers benim adıma %20 vergi kesiyor ve bunu abd devletine ödüyor olacaktı). Ben türkiyede ikamet ediyorum ve tam mükellefliğim burada. Eurobond için de aynı şey mi geçerli? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
    burada beyan edip ödüyorsun eurobondları.
    etmezsen de sistemde görülüyorsun
    ilk beş yıl bir şey yapmıyorlar
    beş yıl sonunda ise tepene biniyorlar.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

3.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    Burda beyan edeceğim (beyan üstüne çıkarsa). Benim merak ettiğim abd de vergi alınacak mı temettüde alındığı gibi. IB aracılığıyla almak istememin sebebi fiyatların daha ucuz olması (ziraat bankasından bir parça aldım bugün ve arkasından ib'de kontrol ettim fiyatı. yaklaşık yüz dolar daha ucuzdu [10bin dolarlık işlem]

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by dorukagaci Yazıyı Oku
    Burda beyan edeceğim (beyan üstüne çıkarsa). Benim merak ettiğim abd de vergi alınacak mı temettüde alındığı gibi. IB aracılığıyla almak istememin sebebi fiyatların daha ucuz olması (ziraat bankasından bir parça aldım bugün ve arkasından ib'de kontrol ettim fiyatı. yaklaşık yüz dolar daha ucuzdu [10bin dolarlık işlem]
    almaz abi
    hissede alıyor çünkü oranın hissesini taşıyorsun ondan.

5.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    İnteractive Broker'ta aile adına hesap açılabiliyor mu? Mesela ben eşim ve çocuklar adına bir hesap açıp (benim yöneteceğim şekilde) oradan eurobond alabilir miyim?
    Kupon faizi İ.B. hesabımıza yatıyor değil mi? Parayı oradan banka hesabımıza çekmek nasıl oluyor? Parayı çekmeyip bırakma gibi bir şansımız var mı? Banka hesabı mı tanımlatıyoruz?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by aaxxiinn Yazıyı Oku
    İnteractive Broker'ta aile adına hesap açılabiliyor mu? Mesela ben eşim ve çocuklar adına bir hesap açıp (benim yöneteceğim şekilde) oradan eurobond alabilir miyim?
    Kupon faizi İ.B. hesabımıza yatıyor değil mi? Parayı oradan banka hesabımıza çekmek nasıl oluyor? Parayı çekmeyip bırakma gibi bir şansımız var mı? Banka hesabı mı tanımlatıyoruz?
    Bildiğim kadari ile ortak hesap açılabiliyor ib de.
    ama uzaktan ne kadar sağlıklı işler bilemiyorum. ( vergisel işler )
    aile şifrenle istediğini yaparsın kim bilecek

eurobondların kuponları boş bir vadesiz usd hesabına yatıyor bankalarda
    ib gibi aracı kurumda yatırım hesaplarında doviz miktarı olarak gözüküyor.
    orada paranız boşta durabilir
    ayrıca transfer ile istediğiniz yere parayı çekersiniz ama vergisel ne gibi sorunlar yaşarsınız bilmiyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    Bildiğim kadari ile ortak hesap açılabiliyor ib de.
    ama uzaktan ne kadar sağlıklı işler bilemiyorum. ( vergisel işler )
    aile şifrenle istediğini yaparsın kim bilecek

eurobondların kuponları boş bir vadesiz usd hesabına yatıyor bankalarda
    ib gibi aracı kurumda yatırım hesaplarında doviz miktarı olarak gözüküyor.
    orada paranız boşta durabilir
    ayrıca transfer ile istediğiniz yere parayı çekersiniz ama vergisel ne gibi sorunlar yaşarsınız bilmiyorum.
    Anladığım kadarıyla siz orada işlem yapıyorsunuz. Avantajları ve dezavantajları konusunda bilgilendirebilir misiniz?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by aaxxiinn Yazıyı Oku
    Anladığım kadarıyla siz orada işlem yapıyorsunuz. Avantajları ve dezavantajları konusunda bilgilendirebilir misiniz?
    hayır ib broker den eurobond işlemi yapmıyorum.
    avrupada bir kaç banka ve buradan yapiyorum.
    ikisi de aynı şekilde eurobond kuponlarını vadesiz başka bir hesaba yatırıyorlar.

vergimi burada beyan edip ödüyorum.

hiçbir avantajı yok avrupada olmanın hatta dezavantajı var. hesap işlemi ücretleri konusunda. Bir kere kafadan 3 sınıf ülke vantadaşısın
    zaten nereden alırsan al luxemburg takasında durduğu için bence çok önemli değil Türk eurobondu aldıktan sonra nerde durduğunun.

ben bankada doviz yerine eurobond pozizyonu durmasını sadece daha sağlıklı buluyorum.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •