Alýntý Originally Posted by ADORABLE Yazýyý Oku
tahtanýn speði büyük ihtimalle iþ yatýrýmdan iþlem yapýyor ve bank off yazýlýmýný çözmüþ galiba hemen hemen her gün bank off u terste býrakýyor..

BofA'nýn tersine hareket edin diye yazmýþtým sana hocam hatýrlarsan. Sen BofA'ya saydýrýyordun ben de sana robotun tersini yap o zaman biraz trade edersin demiþtim.

Ancak bugün BofA'nýn da kafasý karýþýktý. Sabah önce sattý biraz sonra baktý tahta iyi duruyor döndü eksi 35 binden artý 100 bine kadar çýktý. Sonra Yapý Kredi , Vakýf ve Ýnfo satýþlarý yüzünden karar deðiþtirdi baþladý satmaya. Sonuçta da günü 90 bin net satýþta kapadý. Yani bir ara 100 bin alýþta iken 90 bin satýþa döndü , 190 bin lot sattý son 1-2 saatde.

Halbuki tahta o kadar da satýcýlý deðildi , tam aksine alýcýlý idi. Ama birileri bugün eksi kapatsýn istediler hem de BofA'yý tetiklemek istediler. Bunu da becerdiler ama Ýþ yatýrým oyunu bozdu son dakika.

Bu tahtada spekülatör olmadýðýný düþünenlerdenim. Bazen büyük montanlý alým satým yapanlar oluyor ama tahtacý olmanýz için borsaya kote kýsmýn en az %60-70'i elinizde olmasý lazým.

Zaten borsaya açýk kýsmýn %33'ü Perea'nýn elinde . Dolayýsýyla geriye %66 kalýyor. KY'nin de elinde hatýrý sayýlýr bir meblað var. O yüzden tahtacý varsa bile Perea ile anlaþmak zorunda. Pereanýn elinde 16 milyon hisse varken kimse tahtacý olmaya cesaret edemez bu tahtada Perea ile anlaþmadan.

Ýþ yatýrýmýn elinde 6,4 milyon var ve oradan çok KY iþlem yapýyor. O yüzden ben bu BofA'yý terse düþürenin tahtacý olduðunu sanmýyorum. Ben de BofA'nýn tersini yapýyorum günlük iþlemlerde. Mesela þimdi yarýn eðer tahtaya biraz alýcý gelirse BofA baþlayacak tekrar almaya.

Bunu da tetikleyeceklerdir.

Yalnýz benim anlamadýðým , tüm biliþim artý iken bizi neden eksi kapamaya çalýþtý bunlar. Gerçi onlara göre daha fazla arttýk son 2 ayda. Ama bugün Ýndes %3,24 primli ve orada alan BofA. Bir ara %6'ya kadar da çýkmýþ primi.

Ýndes yarýn güzel açýlýrsa bence BofA Arena'da da alýþa geçecektir. 12,80 kapatmak güzel oldu. Yarýn satanlarýn da geri döneceðini düþünüyorum çünkü gevþemeyeceðini gösterdi hisse.

12 aylýk bilanço sonrasý çok daha anlaþýlýr olacak rasyolarýmýzýn ucuz olduðu.