Yok o devam. En düşük bekar memur maaşına verginin kalkması, toplu sözleşme, enf. farkı, ek zam ve temmuz daki yüzde 7 yi koyunca yüzde 50 yapıyor, yapacaktır. En düşük maaşlı emekliye de enf farkı ve ek zam o civar yapar. Yüzde 50 ler verilmişken o sandık gelir aga. Orada değişiklik yok düşüncemde.
Genele yüzde 40 üzeri olur mu diyordum ama yok olmaz/olmayacak.
5. doz randevuları açıldı!
İki doz Sinovac, iki doz Biontech aşısı olmuş ve son doz aşısının üzerinden üç ay geçmiş bireyler için hatırlatma dozu randevuları açıldı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik...=alt_surmanset
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Topiğin kemik kadrosunun yeni yılını kutlar sağlıklı nice yıllar dilerim.
AKP’nin kalesinde her iki kişiden biri icralık
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, kentte her iki kişiden birinin icralık olduğunu söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...=sol_surmanset
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Hemen yüzellübeşlük ettin bizi dayı
Pattis gızartması nispeten etlen gider (daabiiki ketçap mayoniz olmadan ) emme ekmegün içine domatisi sıkıştırıp domatisin suyunu akıtıp etin dadını bozup yimek olmaz daaaayı
Emme velakinn , bu can bu bedende oldukça domatis ve kıvırcık o dönerin içine yanına giremeyecek![]()
No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .
Seyyanen gelince az maaş alanların oransal olarak daha çok artıyor abi. Hesaplarken de onu söylüyorlar zaten. 1500 lira alan en düşük emekliye 500 verince yüzde 33 yapıyor zaten. Enf. da koyunca 50 yi geçiyor. Yüzde 50 zam yaptık oluyor. Doğru ama en düşük maaşa. 5000 alan adamda 500 yüzde 10 yapıyor. Enf farkıyla 5000 alan geçer tabi 6 bini. 6.500 civarı olur. Yani yüzde 30 civarı.
Hem hazineye maliyeti düşüyor, hem de en düşük maaştan açıklayınca gerçekten yüksek oranda zam yapmış oluyorsunuz.
Ben oransal bekliyordum. Bugün Angaradan sendikada etkili bir abimizle görüştük. Oransal olmayacak bekleme dedi. Verilirse seyyanen. Olasılıklar, bütçeye etkileriyle raporlar hazırlanmış zati. Reis artık hangisini seçerse.
Yer İmleri