Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 157/692 ÝlkÝlk ... 57107147155156157158159167207257657 ... SonSon
Arama sonucu : 5529 madde; 1,249 - 1,256 arasý.

Konu: KLGYO - Kiler GYO A.Þ.

1. Sayýn yetkili

Þirketin almýþ olduðu karar neticesinde 07.02.2022 tarihinde baþlayan % 125 oranýndaki bedelli sermaye artýrým iþleminde, kaydileþmiþ hisse senetlerinin rüçhan haklarýný kullanmak isteyen üyelerin bu haklarýný kullanmasýný engellemek üzere KLGYOR pay sýrasýnda baþta A1 Capital olmak üzere çeþitli aracý kurumlardan iþlem yapan þahýslarýn/kurumlarýn bilinçli bir biçimde suni fiyat oluþturarak yatýrýmcýlarý zarara uðrattýklarýna herkes alenen þahit olmuþtur.

Nitekim 07.02.2022 tarihinde 0.37 Tl referans fiyat ile iþlem görmeye baþlayan KLGYOR paylarý yapýlan bu hileli iþlemlerle sadece 5 gün içerisinde % 50 oranýnda deðer kaybetmiþtir. Sonuçta rüçhan paylarý da olsa þirkete ait bir deðerdir ve bu inanýlmaz düþüþ sonrasýnda birçok yatýrýmcý maddi olarak çok ciddi zarar etmenin yanýsýra þirketin kurumsal itibarýnýn bu derece zedelenmesi karþýsýnda harekete geçmiþtir.

Son tahlilde konu ile ilgili olarak Sermaye Piyasasý Kurulu'na yapmýþ olduðumuz þikayetler incelenmiþ ve Borsa Ýstanbul A.Þ. tarafýndan 36498714 MKK Sicil numaralý Serdar Akýn isimli þahsýn KLGYO ve KLGYOR pay sýrasýnda hileli iþlemler yaptýðý tespit edilmiþ ve adý geçen þahsa bir takým idari cezalar verilmiþtir. Ancak, verilen bu idari cezalarýn þirketin zedelenen itibarýný ve biz yatýrýmcýlarý uðrattýðý zararý geri getirmeyeceði aþikârdýr.

Bu itibarla, sizden, Borsa Ýstanbul A.Þ. tarafýndan yapýlmýþ olan 11.02.2022 tarih ve 1001249 sayýlý Kamu Aydýnlatma Platformu açýklamasýnda adý geçen Serdar AKIN ve suç ortaklarý hakkýnda hem biz yatýrýmcýlarýnýza hem de þirketin kurumsal itibarýna zarar vermek suçundan TAZMÝNAT DAVASI açýlmasýný, biz yatýrýmcýlarýn söz konusu iþlemler nedeniyle uðramýþ olduðu zararlarýn tazmini ve açýlacak olan davaya dahlinin saðlanmasý noktasýnda hukuki destek verilmesini talep etmekteyiz.

Unutulmamalýdýr ki gerek sermaye piyasasýnýn þeffaf ve adil bir þekilde iþlemesine gerekse de þirketlerin kurumsallýðýna zarar veren bu tür çetevari yapýlanmalarla baþka türlü mücadele etmemiz mümkün deðildir.

Saygý ve hürmetlerimle
    Bunu þirkete gönderdim. Cevap vermez ve dahi herhangi bir eylemde bulunmazlarsa basýn'a vereceðim.
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alýntý Originally Posted by hayek Yazýyý Oku
    09.02.2022
    Spk ilgili kiþiye
    Hatta yapýlan iþlemler diðer bireysel yatýrýmcýlarý zarara uðrattýðý için dava yolunun açýlmasýný özellikle dikkate alýnmasýný istiyorum.
    Gereðinin yapýlmasýný arz ederim.
    Þahsen bu konu da Spk hukuk yolu açýktýr türünden bir karar alýrsa (ki hiç sanmýyorum) bu konuyu ve yapýlan manipülasyonu tüm taraflarý da kapsayacak bir biçimde yargýya taþýmayý hedefliyorum.
    Yapýlan gerçekten büyük terbiyesizlik ve aleni bir biçimde yapýlýyor Çekinceleri falanda yok

Son yazýlanlarýn hepsini okudum.
    Ýlk olarak duyduklarýnýzýn hiçbirisine inanmamanýzý gördüklerinizin ise yarýsýna inanmanýzý tavsiye ederim.
    Ýkinci olarak ise 2011 yýlýndan itibaran süren düþüþte hissenin ne zaman prim yaptýðýný araþtýrmanýzý.
    Sanýrým biri 2017 biri 2020

4. Sayýn paydaþlar

KLGYO ve KLGYOR pay sýrasýnda birilerinin alenen suç iþlediði ilgili denetim kurumunca tespit edilmiþ, bunlara idari cezalar verilmiþ ve bu husus tüm kamuya açýklanmýþtýr. Bu ayný zamanda yatýrýmcýlarýn kiþisel hak ve menfaatlerini korumasý adýna yapýlmýþ olan suç duyurusu niteliðindedir. Sonuçta bu hissede sahipliði bulunan herkes ve hatta þirketin bizatihi kendisi hem maddi hem de manevi olarak zarara uðramýþtýr. Þu forumda son 5 gündür yazýlanlar bile bunun ispatýdýr. Bir nev'i delildir yani. Bu aþamada biz yatýrýmcýlarýn yapmasý gereken þey bu suçun üzerine giderek suç ortaklarýný ortaya çýkarmak ve hak ettikleri cezaya çarptýrýlmalarýný saðlamaktýr.

Þirkete bu konuyu neden yazdým, çünkü þayet bu yasadýþý eylemle herhangi bir þekilde illiyet baðlarý yoksa iþlenen bu suçtan dolayý kurumsal olarak onlar da zarar gördüler. Hatta geride 2 defa yazdýðým gibi yapýlan bu iþlemler ayný zamanda maddi zarar görmelerine de yol açtý. Ýnsanlar bir haftada % 50 düþmüþ bir þirket deðerine yatýrým yapamadýlar ve bu durum þirkete maddi olarak zarar verdi.

Bu gibi "hak niteliði taþýyan" eylemlerde zaman aþýmý yoktur. Buradaki bütün paydaþlarým, þirkete gerekli müracaatlarýný yapmalýdýr. Mevzuatýmýza göre halka açýk þirketlerin en önemli görevlerinden biri yatýrýmcýlarýn korunmasý baðlamýnda düzenleyici kurumlarla iþbirliði yapmaktýr. Ha, gerekli ihtimamý göstermez ve sadece yatýrýmcýlarý deðil bizatihi þirketin kendisinin zarar görmesine raðmen dava açýlmasý noktasýnda herhangi bir teþebbüste bulunmazlarsa, iþte ancak o zaman bazý ithamlarda bulunabiliriz.

Ben senelerimi bu iþlere vermiþim. Gelip de burada patrona ve dahi þirket ortaklarýna sabah akþam hakaret ve küfür edeceðinize elinizi taþýn altýna sokun. Ýþte size mis gibi bir fýrsat. Bir çeþit turnusol kaðýdý...

Yapmanýz gereken þey çok basit. Aþaðýdaki þu metni þirketin elektronik posta adresine göndermek ve sonucu beklemek. Bunu bile yapmaktan aciz olanlarýn yatýrýmcý olduklarýný iddia etmeye ve burada þirket yöneticileri ile ilgili ileri geri konuþmaya haklarý yoktur.

Sayýn yetkili

Þirketin almýþ olduðu karar neticesinde 07.02.2022 tarihinde baþlayan % 125 oranýndaki bedelli sermaye artýrým iþleminde, kaydileþmiþ hisse senetlerinin rüçhan haklarýný kullanmak isteyen üyelerin bu haklarýný kullanmasýný engellemek üzere KLGYOR pay sýrasýnda baþta A1 Capital olmak üzere çeþitli aracý kurumlardan iþlem yapan þahýslarýn/kurumlarýn bilinçli bir biçimde suni fiyat oluþturduklarýna herkes alenen þahit olmuþtur.

Nitekim 07.02.2022 tarihinde 0.37 Tl referans fiyat ile iþlem görmeye baþlayan KLGYOR paylarý yapýlan bu hileli iþlemlerle sadece 5 gün içerisinde % 50 oranýnda deðer kaybetmiþtir. Sonuçta rüçhan paylarý da olsa þirkete ait bir deðerdir ve bu inanýlmaz düþüþ sonrasýnda birçok yatýrýmcý maddi olarak çok ciddi zarar etmenin yanýsýra þirketin kurumsal itibarýnýn bu derece zedelenmesi karþýsýnda harekete geçmiþtir.

Son tahlilde konu ile ilgili olarak Sermaye Piyasasý Kurulu'na yapmýþ olduðumuz þikayetler incelenmiþ ve Borsa Ýstanbul A.Þ. tarafýndan 36498714 MKK Sicil numaralý Serdar Akýn isimli þahsýn KLGYO ve KLGYOR pay sýrasýnda hileli iþlemler yaptýðý tespit edilmiþ ve adý geçen þahsa bir takým idari cezalar verilmiþtir. Ancak, verilen bu idari cezalarýn þirketin zedelenen itibarýný ve biz yatýrýmcýlarý uðrattýðý zararý geri getirmeyeceði aþikârdýr.

Esasen yapýlan bu iþlemler þirkete maddi olarak da zarar vermiþtir. Þöyle ki, elinde rüçhan bulunmayýp þirketin geleceðine; yatýrým ve projelerine ortak olmak ve bu anlamda þirkete maddi destek saðlamak isteyen bir çok yatýrýmcý KLGYOR sýrasýndaki olaðandýþý fiyatlama karþýsýnda kendilerini geri çekmiþ hatta bir çoðu yatýrým kararýndan vazageçmiþtir.

Bu itibarla, sizden, Borsa Ýstanbul A.Þ. tarafýndan yapýlmýþ olan 11.02.2022 tarih ve 1001249 sayýlý Kamu Aydýnlatma Platformu açýklamasýnda adý geçen Serdar AKIN ve suç ortaklarý hakkýnda; hem biz yatýrýmcýlarýnýza hem de þirkete verdikleri maddi ve manevi tazminatýn giderilmesi maksadýyla yargý yolunun açýlarak suç duyurusunda bulunulmasýný, açýlacak olan davaya yatýrýmcýlarýnýzýn da dahlinin saðlanmasý noktasýnda hukuki destek verilmesini talep etmekteyiz.

Unutulmamalýdýr ki, gerek sermaye piyasasýnýn þeffaf ve adil bir þekilde iþlemesine gerekse de þirketlerin kurumsallýðýna zarar veren bu tür çetevari yapýlanmalarla baþka türlü mücadele etmemiz mümkün deðildir.

Saygý ve hürmetlerimle

5. Yapmanýz gereken þey çok basit. Aþaðýdaki þu metni þirketin elektronik posta adresine göndermek ve sonucu beklemek. Bunu bile yapmaktan aciz olanlarýn yatýrýmcý olduklarýný iddia etmeye ve burada þirket yöneticileri ile ilgili ileri geri konuþmaya haklarý yoktur.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    þirketin hisse satým kararý almasý ve satýþ iþlerinin tamamlanmasý ayný dönemde Hasan Meþe ve saz ekibinin aldýðý cezalar.
    Artýk herkes kendi yorumunu kendi yapsýn."yatýrým tavsiyesi deðildir"
    Ayrýca sn. hissedarxd'nin metnini de gönderdik bakalým mail olarak dönüþ olacakmý

7. Valla kusura bakma sayýn hayek hocam, 2 ayrý konuyu hiç bir mahkeme kararý olmaksýzýn (hatta idari karar da bile o satým iþlemleri ile Hasan Meþe ve suç ortaklarý arasýnda direkt bir illiyet baðý kurulmamýþ çünkü herhangi bir tarih aralýðý zikredilmemiþ) þirketi ve þirket yetkililerini itham etmek bir hukukçu olarak bana yakýþmaz. Bu konuda iddiasý olan için mahkemelerimiz bir dilekçe uzaklýðýnda. Bir þey çýkar ya da çýkmaz. Sizin gibi saygýdeðer ve örnek alýnan kiþilerin bu konularda çok daha dikkatli olmasý gerektiðini düþünüyorum. Sakýn bana kýrýlmayýn.

*

Beni tanýyanlar bilir, ki sayýn bawer konuya bizzat hakimdir. TATGD'da da benzer þekilde "iliþkili ticari alacaklar" konusunda sabah akþam yazýp çizen, forum baþlýðýnda þirket yöneticilerine olmadýk hakaret ve küfür edenler vardý. Ben ve arkadaþlarým þirket yönetimi aleyhine TTK’nýn 553 ve 555’inci maddeleri kapsamýnda dava açtýk ancak esastan kaybettik. Ama onlarýn hiç birisi hiç bir iþlem yapmadý, halen de küfretmeye devam ediyorlar.

Böyle yatýrýmcýlýk olmaz...

An itibariyle ortada "denetleyici ve düzenleyici kurum tarafýndan tespit edilmiþ" bir suç ve suçlu var ve bu kiþilerin eylemleri sebebiyle zarar gördüðünü iddia eden herkes yargýya baþvurabilir. Mevcut deliller karþýsýnda mahkeme masraflarý da kesinlikle suçlularýn üzerinde kalacaktýr. Þirketin bu konuya ivedilikle el atacaðýný deðerlendirmekteyim ve bunun ýsrarlý takipçisi olacaðým. Hiç bir teþebbüste bulunmazlarsa duruma o zaman bakarýz. O zamana kadar masumiyet karinesi esastýr. Dediðim gibi fýrsat bu fýrsat...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    Bu konularda alýnmýþ bir mahkeme kararý ben hiç duymadým þahsen sn. hissedarxd.

bu kendinizi kandýrmak olur ! sizde kýrýlmayýn

Ben kimseyi zaten töhmet altýnda býrakmýyorum.

iki konu arasýnda ki benzerliðe iþaret ettim. Tesadüflere de pek inanmam, ama konuyu farklý yorumlayanlar mutlaka olacaktýr sizin gibi. buna saygý duyarým.

Ama bu hissede yapýlanlar büyük ahlaksýzlýktýr. Küçük yatýrýmcýnýn aleni bir biçimde soyulmasýdýr. Adamlar tepki bile üretmeden resmen tahtanýn ýrzýna geçmiþtir.

5 günde kupon pazarýndaki durum çok net. 5 iþgünü içinde %50 düþüþ normal olamaz ? sadece 2 cuma arasýnda yatýrýmcýnýn kaybý %25 dir. Daha öncesini saymýyorum bile.

Bir de bunu primli yatýrýmcýnýn mutlu olduðu bir dönemde yapsalar yine anlaþýlýr bulurum. Dolar bazlý 10 yýllýk tarihi dip seviyelerinde bunu yapmalarý çok daha büyük bir terbiyesizliktir.

Adamlar utanmadan þirketin piyasa deðerini kasasýndaki paraya indirdi.

neyse ya ! bir dahada bu konuda yazmayacaðým."yatýrým tavsiyesi deðildir"

Sayfa 157/692 ÝlkÝlk ... 57107147155156157158159167207257657 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •