Sayfa 346/1002 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446846 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Şu rus borsası açılsın hele.
    -50'mi olacak -60'mı olacak bakalım.
    Rus hisse yada etf'si içeren fon varsa baya etkilecektir.
    Valla olaganustu seyler yasadik gercekten. Dediginiz gibi petrol eksilere dusmustu.

Mjb ocak dagiliminda rusya etfsi vardi. Subat dagilimini kapa gondermis az once rusya etfsi yok. Gerci getirilerinden belli oluyordu.

Bir haber https://www.dunya.com/dunya/mcdonald...-haberi-651291

Kari realize edeyim demistim ama emtia fonlarima sahip cikmam gerekli saniyorum.

Yeni bir haber ;

https://twitter.com/haskologlu/statu...7Ctwgr%5Etweet

2. Bu arada Nasdaq Green Energy an itibarı ile +%7. 2
    Rusya'nın yıl sonuna kadar ihracata kısıt getirmesi ve Çin'in ihracata dayalı büyümeyi terk ederek iç piyasaya üretime dönerek emtia stoklamaya yönelmesi emtia'da artışın devam edebileceğini düşündürüyor.

Cok karisik degil dostum.
    Gecen yil 53bini gecersen beyan edip vergini iki taksit ile oduyorsun, yaklasik getirinin yuzde 20si vergiye gidiyo dusun, banka ya vadeliye koysan da yuzde 20 stopaja gidiyo o yuzden ayni kayip ama eurobond da okkali kupon gelirin oluyo, kagitlari alip sonuna kadar tutarsan olay bu sekilde gelisiyor..

2022 icin de 70bin tl den cok getiri almaz isen zaten beyan da etmene gerek yok cukka cepte olur..

Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku

Cdsler 700 leri gecmisken yavastan eurobond fonlari mantikli mi acaba diyor insan. Dun cdsler 700 leri bulunca getiriler torpulenmis.
    Vergi beyanneme isleri karisik olmasa eurobond almakta iyi aslinda ama karisik iste. Illa bilen bir mali musavire danismak gerekli.
    Son düzenleme : servetbey; 09-03-2022 saat: 00:07.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Gecen yil 53bini gecersen beyan edip vergini iki taksit ile oduyorsun, yaklasik getirinin yuzde 20si vergiye gidiyo dusun, banka ya vadeliye koysan da yuzde 20 stopaa gidiyo o yuzden ayni kayip ama eurobond da okkali kupon gelirin oluyo, kagitlari alip sonuna kadar tutarsan olay bu sekilde gelisiyor..

2022 icin de 70bin tl den cok getiri almaz isen zaten beyan da etmene gerek yok cukka cepte olur..
    Teşekkür ederim.Uzun zamandır aradığım husus buydu.Birde bir şey soracağım hisse temettü ödemelerinde vergi beyanı için sınır nedir?
    “Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır.”

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Şu rus borsası açılsın hele.
    -50'mi olacak -60'mı olacak bakalım.
    Rus hisse yada etf'si içeren fon varsa baya etkilecektir.
    MJB vardı artık yapay zekası mı yöneticisi mi karar verdiyse çıkarmışlar portföyden.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

Bakiniz..

https://hazirbeyan.gib.gov.tr/assets...ehberi2022.pdf

Alıntı Originally Posted by sayong Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim.Uzun zamandır aradığım husus buydu.Birde bir şey soracağım hisse temettü ödemelerinde vergi beyanı için sınır nedir?
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

7. Bana bugün gelir.idaresi başkanlığından kira geliri elde ettiğim için beyanneme vermem gerektiğini belirten mesaj geldi.sanirim forumdan bazı arkadaşlara da gelmiş.ben yıllık 14400kira geliri alıyorum ama kirada oturuyorum .gerçek kişiyi seçip gider olarak kira ödememi belirttim.

8.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Gecen yil 53bini gecersen beyan edip vergini iki taksit ile oduyorsun, yaklasik getirinin yuzde 20si vergiye gidiyo dusun, banka ya vadeliye koysan da yuzde 20 stopaja gidiyo o yuzden ayni kayip ama eurobond da okkali kupon gelirin oluyo, kagitlari alip sonuna kadar tutarsan olay bu sekilde gelisiyor..

53bini geçersen 7000 TL istisna hakkından yararlanamıyorsun. Ben 1 yılda 14.400tl kira geliri elde ettim. Giderleri gösterdikten sonra 600tllik vergi çıktı.

Sayfa 346/1002 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446846 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •