Daha önceki yazılarımda şirketin teminat rehin ipotek ve kefalet durumunu yazdım.işletme sermayesi çok az hammaddeyi kredi ile alıyor stok değerlemesi olmasa idi defter değeri artmayacaktı. Hala taşıyorum nalet kağıdı.
Daha önceki yazılarımda şirketin teminat rehin ipotek ve kefalet durumunu yazdım.işletme sermayesi çok az hammaddeyi kredi ile alıyor stok değerlemesi olmasa idi defter değeri artmayacaktı. Hala taşıyorum nalet kağıdı.
hocam bu stok konusunu yanlış yorumluyorsunuz. şirket belki kur şokuna hazırlık belki de talep kaynaklı sadece son çeyrek 7.5 milyon dolarlık stok alışı ile nakit çıkışı yapmış. Geçen sene son çeyreğe göre stoğuna dolar bazlı %40 daha fazla yatırım yapmış şirket. Tl olarak ise 2 kattan fazla.
Sn tesviyeci, şöyle ki dediğiniz gibi stok değerlemesi kaynaklı suni bir kar olsa nakit çıkışı olmazdı. Nakit akışı tablosuna baktığınız zaman şirketin stok alımı için son çeyrekte 99 milyon lira satın alım gerçekleştirdiğini göreceksiniz.
Tabi elinde bulundurduğu stoğu sene içerisinde döviz bazlı daha pahalıya sattığı için brüt marj ciddi artmış. Bunun önümüzdeki çeyrek geri geldiğini göreceğiz. Eğer stok değerlemesinden kastınız bu ise haklısınız. Ama şirketin muhtemelen ya artan fiyatlar ya da talep kaynaklı son çeyrek ciddi bir stok yatırımı yaptığı net.
Yer İmleri