Sayfa 876/1000 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,001 - 7,008 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çok teorik olarak şöyle bir ihtimal de var.

Özellikle alım satım arasında ÜFE yüksek ise (son 2 yıl olduğu gibi önümüzdeki 10 yıl da devam ederse)

O zaman 1075TL'den üfe düzeltmesi düşüldüğünde ne kadar kar çıkıyor ona da bakmak gerekebilir.

Örneğin alım satım arasında ÜFE o kadar yüksektir ki kıymeti itfadan 1 gün önce satmak çok daha az vergi ödenmesine neden olabilir.

O nedenle eurobond ile ilgili vergilendirmeyi değişken dinamik bir süreç olarak hesaplamak gerekli.

Tıpkı bir temel analiz yapar gibi vergi,fiyat vade ve efektif faiz getirisinin bileşkesini nihai bir anlık veri ile eşleştirmek en doğrusu.

Bu bağlamda başlıkta sorulan çoğu sorunun tek ve kesin bir cevabı yok. Cevabı bulmak için tüm denklemden geçirmek gerekli.
    Bu durumda doğru cevap, bu denetimi yapan kişinin cevabı olacaktır. Aslında bu soruların çözümü sistematiğe oturtulmayacak şeyler değil. Teoride bu denetimi yapanlar için bizim kılavuzdan ayrı bir kılavuz olması gerekir. Ve o kılavuzda daha fazla örnek ve açıklama olmalı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Ozel sektorde iken son calisma yilimda vergi iadesinde hep dusuk fatura topluyor idim dedim ufak bir uc leri sekiz yapalim sifirlari da alti, merkez den geri dondu benim vergi iade zarfi, duzeltip posta etmistim......

Bu evrakta sahtecilik.

Benim bahsettiğim olay kur hesaplaması yaparken 2-3 gün ileri ya da geriden hesaplamak. Haftalık mumdan baktım dersiniz vergici bir şey derse

ytd

3. Merhabalar .vergi konusunda sizlere danışmak istediğim bir konu var önümüzdeki yıl beyan sınırı 70 bin TL midir birde bu gelirlerimize vadeli mevduat gelirlerimizi ve maaaşlarımızı ekliyor muyuz

4.  Alıntı Originally Posted by mad_caner Yazıyı Oku
    Merhabalar .vergi konusunda sizlere danışmak istediğim bir konu var önümüzdeki yıl beyan sınırı 70 bin TL midir birde bu gelirlerimize vadeli mevduat gelirlerimizi ve maaaşlarımızı ekliyor muyuz
    Merhabalar,

Önümüzdeki yıl beyan sınırı 70 bin TL olup vadeli mevduat gelirleri ve ücret gelirleri kaynakta vergilendirildiğinden dolayı eklenmiyor.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5. 2027 fiyat 103 küsür olmuş getiri 7.9% civarı bunu da mı kaçırdık

8.4% iken yüklenmelikti galiba neyse... Türkiye'de kriz bitmez. Bir sonrakine artık.

ytd

6.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Merhabalar,

Önümüzdeki yıl beyan sınırı 70 bin TL olup vadeli mevduat gelirleri ve ücret gelirleri kaynakta vergilendirildiğinden dolayı eklenmiyor.
    https://www.gib.gov.tr/sites/default...radirehber.pdf

Buradanda detaylı bakabilirsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by mad_caner Yazıyı Oku
    Merhabalar .vergi konusunda sizlere danışmak istediğim bir konu var önümüzdeki yıl beyan sınırı 70 bin TL midir birde bu gelirlerimize vadeli mevduat gelirlerimizi ve maaaşlarımızı ekliyor muyuz
    evet 70 bin TL.

Bu gelirlere maaş ve TL mevduat geliri eklenmiyor. (muaf)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. Forumun çalıştığı yerden soru gelince hemen cevaplanmış
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 876/1000 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •