Sayfa 139/419 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239 ... SonSon
Arama sonucu : 3348 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

  1. Turgut şirketi yatırım fonları ile robotların oyuncağı yaptı. Tam rezalet.

  2. Gsd holding yatırımcılarını tebrik ederim rasyonel davranıyorlar belirlilik var fiyatlarda, navlun düşünce düşüyor

  3.  Alıntı Originally Posted by Kaan100 Yazıyı Oku
    Gsd holding yatırımcılarını tebrik ederim rasyonel davranıyorlar belirlilik var fiyatlarda, navlun düşünce düşüyor
    Aslında durum tam tersi. Ben bu kadar saçma fiyatlama görmedim. (Başka bir hissemde de çok düşük fiyatlama vardı ama onda en azından döviz açık pozisyonu bahanesi vardı. Yani faaliyet karı istediği kadar yüksek olsun, kambiyo zararının faaliyet karını slip süpürme ihtimali vardı. Bu hisse ise döviz zengini. 🙃) Birinci çeyrek denizcilik karı 6.5 milyon dolar civarı olacak. Kapanış kurunu dikkate alırsak denizcilik karı 95 milyon TL civarı olacak. Buna bankacılık sektöründe son çeyreğe göre yüksek kar artışı olmasını, kambiyo karını ve Gsd havacılığın satışından gelecek karı da ekleyince 200 milyon TL civarı çeyreklik kar gelecek gibi. Mevcut fiyatla F/K 2’nin altına düşecek demek bu. İkinci çeyrekte ise spot ve vadeli navlun fiyatlarına göre 10+ milyon sadece denizcilikten gelecek gibi. Yani 200 milyon TL civarında bir çeyreklik karı, iştirak satışı ya da kambiyo karı olmadan da elde edebiliriz.

    https://twitter.com/brs_ylmz/status/...Ih78g2HhnDDbbA

    Ayrıca spotta navlun fiyatları düştü, hisseyi satalım düşüncesi tam bir amatörlük olur. Bu konuda gelecek için bir analiz yapılacaksa elde vadeli fiyatlar var. Bunlarda belirgin bir değişim olmadan pozisyon değiştirmenin anlamı yok. Onlara göre de 2022, 2021 gibi denizcilik açısından güzel bir yıl olacak. Bu konunun uzmanlarının söylediği de bu. Aşağıdaki kişinin analizinin sadece son iki paragrafını örnek olarak verebilirim.

    https://twitter.com/plmlindstroem/st...GcrFXOtT2cQAma

    Bu da bankacılıkta son durum. Bizimkisi yatırım bankası ama onda da karda artış beklemek doğru olur. Bankacılıkta genel sıkıntı özsermaye karlılığının düşük olmasıydı. 2021 son çeyrekten itibaren bu tarafta belirgin düzelme var. Gsd bank ise zaten diğer bankalara göre oldukça yüksek özsermaye karlılığına sahip.

    https://twitter.com/yasaryildirimfk/...IAR0MiEOF_ntHw

    Silopi’yi de dün yazdım, kar marjları kısıtlandı ama 100+ milyon dolar bu sene favök getirir gibi. Silopi halka arz olsa oradan alacağımız olan 35 milyon doları alır ve minimum 30 milyon dolar halka arz geliri (mevcut şartlarda muhtemelen daha yüksek olur) ile birlikte toplamda 65 milyon dolar kasaya para girer. Şirketin mevcut piyasa değeri ise 98 milyon dolar.

    İkinci el Handysize gemiler minimum 25 milyon dolar. Supramax’ta bu rakam daha yüksek ve Gsdho’nun Ultramax gemileri onlardan da pahalı. (Ultramax gemilerin kirası Supramax gemilerine göre %9.5 daha fazla.) Sadece Gsdho’ya ait 5 gemi bile 125+ milyon dolar eder. Kiralardan yıllık 35-40 milyon dolar net kar getirebilecek 5+2 gemi için kimse bu rakamlar akafi diyemez.
    Son düzenleme : meteor78; 30-03-2022 saat: 23:41.

  4. Yazılacak çok şey var da neyse... Allah belalarını versin. Bu yatırım değil artık. Kumara döndürdü yatırımcı düşmanı hain adamlar. Temel vb. Hiçbir şeye göre hareket etmiyor. Adamlar istedigi gibi top koşturuyorlar.. böyle bir fiyatlama olamaz

  5. Patron hisseye sahip çıkmazsa koskoca şirket fonlar ile robotların oyuncağı oldu. İnanılmaz derecede bıktırdı ve sıktı artık.

  6. Sayın meteor çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.
    Ama navlun fiyatı ile bir korelasyon var. Fiyat ucuz ona katılıyorum zira ortağız

  7.  Alıntı Originally Posted by Kaan100 Yazıyı Oku
    Sayın meteor çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.
    Ama navlun fiyatı ile bir korelasyon var. Fiyat ucuz ona katılıyorum zira ortağız
    Aralık başındaki endeks seviyesine, hisse fiyatına, navlun fiyatlarına ve dolar kuruna bakın. Mevcut durumda, dolar bazlı olarak bu seviyelerde olmamızın hiçbir anlamı yok. Bence Ocak ve kısmen Şubat’taki düşüşü bazı oyuncular mevsimsel düşüş olarak değil de normalleşme olarak gördü. Ama vadeli fiyatlara göre pek sıkıntı yoktu. Vadeli fiyatlar zaten iyiyken, konjonktür de Gsdho’yu destekleyince böyle absürt bir durum ortaya çıktı. Şimdi vadeli fiyatalara bakınca çok daha güçlü görünüm var. Piyasa miyoptur ama bu kadar da miyop olması gerçekten saçma. Vadeli navlun fiyatları bu kadar iyiyken, mevcut fiyatla 1. çeyrek bilançoda 2 F/K’nın altına düşmemizin mantıklı bir açıklaması olamaz bence.

  8. Harıl harıl kasaya giren paralar, sektörün önümüzdeki günler de çok daha iyiye gideceği, herhangi bir anda gelebilecek Yüksek TV haberi, SİLOPİ, Bıktırmalar vb vb bunların hepsi diyor ki sabret.


    https://www.hellenicshippingnews.com...ntainer-ships/

    https://twitter.com/DryBulkETF/statu...502016/photo/1

Sayfa 139/419 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •