Hayır diğer şirket çok yüksek oranda fiyatlanacak demiyorum ben. Her ikiside aynı fiyat yükselişini yapacak diyorum.
Dedim ya hocam sen söylediklerini yukarıdaki örneğe göre kağıda dök. hesapla bir kaç gönderi önce oldugu gibi.
Piyasa degerlerini yaz lot sayısını yaz temettüyü yaz elde edilen karı yaz. Teorin neyse onu uygulayarak hesapla. 2 şirkette temettü dağıtıyor biri 2 yılda bir toptan diğeri yıl yıl dagıt. hatta yıl yıl dagıttıgınla lot alıp seneeye daha cok temettü hak et.
F/K sını dilediğin gibi ayarla nasıl öngörüyorsan öyle ayarla.
-Muhtemelen hesap yaptıktan sonra aslında B şirketine haksızlık edildiğini fark edeceksin eğer F/K yi aynı tutarsan.
Neden haksızlık ettim diyeceksin. Aynı paraya aynı % karı eden bu şirketin f/K sını aynı kalması ve piyasanın boşta tutugu 10,000 TL yi görmüyor olmasının hiçte mantıklı olmadıgını anlayacaksın.
BU hespalamayı yap daha sonra oturalım bu boşta duran para piyasa tarafında görülüyor mu görülmezmi konusunu tartışalım.
Eğer görülmüyor görüşün var ise neden görülmüyor bunu görmemek rasyonel bir davranışmı falan diye gidebiliriz.
BU ARADA ÖNCE METAFORU KONUSUYORUZ ONDAN SONRA GERÇEGE GECECIGİZ O YÜZDEN ÖRNEK VERİYORUZ A ŞİRKETİ B ŞİRKETİ DİYE
YANİ METAFOR VERİYORUZ GERÇEK PİYASA YA SONRA GEÇECEĞİZ.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri