bu konudaki cehaletimle şunu sorayım..
tamam vioptan sattım spottan aldım. vade sonu geldi.. viop otomatik kapattı. peki diyelim hisse o gün taban.. alıcı yok. o zaman ne oluyor?
bu konudaki cehaletimle şunu sorayım..
tamam vioptan sattım spottan aldım. vade sonu geldi.. viop otomatik kapattı. peki diyelim hisse o gün taban.. alıcı yok. o zaman ne oluyor?
Hocam şu robot işlerini bize öğretsen seviniriz.
1- Hangi aracı kurumdan yapıyorsunuz?
2- Robot kullanmanın aylık maliyeti nedir (elle işlem yapmaktan farklı olarak)
3- Robot işlemleri ile ilgili bir video paylaşsanız.
Ya da youtube'da öneri var mı dinleyeceğim?
Teşekkür ederiz.
Son düzenleme : Ex2000; 16-04-2022 saat: 01:03.
Bu sorularınızın tamamının cevabını idealdata ve matriksdata Web sitelerine girerek bulabilirsiniz. Ayrıca YouTube ta da bu programların kullanımı ile ilgili videolar mevcut.
https://idealdata.com.tr/
https://www.matriksdata.com/
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Henüz robot işine girmemiş olsam da bildiğim kadarıyla cevap vereyim ben de:
1-Nerdeye tüm aracı kurumlarla yapılabilir(Matriks ve IDeal in anlaşmaları oluyor hemen hemen hepsiyle)
2-Matriks ve Ideal programları ücretli, sitelerinde fiyatı görebilirsiniz.
Aracı kurumunuz portföy büyüklüğüne yada işlem hacmine göre bunları ücretsiz de sağlıyor(Benim kurum IdealGo yu ücretsiz verdi mesela).
Ayrıca robutu sürekli açık tutacaksanız ve bunun için kendi bilgisayarınızı kullanmayacaksanız bir de server kiralamak gerek
IdealGo'da bir tane hazır arbitraj işlemi yapabilen robot var. Ben kullanmadım onu da deneyebilirsiniz
soruyu yanlış sordum sanırım. bir örnekle sorayım. (rakamlara takılmayın)
diyelim bir hisse spotta 10 tl iken aldım aynı anda nisan sonu vade için viop ta 11 tl den satış yaptım. vade son günü geldi, hisse 8 tl taban ve alıcı yok. viop kendiliğinden kapanıyor ama ayrıca elimdeki hisseyi de piyasada satmam mı gerekiyor? yoksa elimdeki (aynı aracı kurumdaki) hisseler viop kontratıma karşılık oluyor ve ekstra bir işlem yapmama gerek olmuyor mu?
cevabınızdan 2. seçenekmiş gibi geldi ama emin olayım dedim.
hisse senedi hesabınız ve viop hesabınız mevcut her iki hesap da yatırım hesabının içinde.
spottan aldınız hisse hesapta yatıyor..
viop vadeli satışınız var.
ayın 29 geldi.
spot mevcut senetleriniz ile viop satışınızın kapatılması lazım.
ancak bunu teyit eden olmadı.
deneyimlemek amacıyla cüzi rakamla bunu ayın 29 unda test edeceğim.
kendiliğinden kapatırsa sizlere bunu bildireceğim.
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
kendiliğinden kapanıcak eğer eşit miktarda spotta hisseniz var ise. aracı kurumlar hesapları vade son günü kurcalayıp halleder o işi. eşleştirir.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri