Sayfa 28/210 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 217 - 224 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Bu sorularınızın tamamının cevabını idealdata ve matriksdata Web sitelerine girerek bulabilirsiniz. Ayrıca YouTube ta da bu programların kullanımı ile ilgili videolar mevcut.

https://idealdata.com.tr/

https://www.matriksdata.com/
    foreks firmasında da var uygulama
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    soruyu yanlış sordum sanırım. bir örnekle sorayım. (rakamlara takılmayın)

diyelim bir hisse spotta 10 tl iken aldım aynı anda nisan sonu vade için viop ta 11 tl den satış yaptım. vade son günü geldi, hisse 8 tl taban ve alıcı yok. viop kendiliğinden kapanıyor ama ayrıca elimdeki hisseyi de piyasada satmam mı gerekiyor? yoksa elimdeki (aynı aracı kurumdaki) hisseler viop kontratıma karşılık oluyor ve ekstra bir işlem yapmama gerek olmuyor mu?

cevabınızdan 2. seçenekmiş gibi geldi ama emin olayım dedim.
    Evet hocam 2. seçenek
    Devir teslim otomatik gerçekleşiyor

3.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    soruyu yanlış sordum sanırım. bir örnekle sorayım. (rakamlara takılmayın)

diyelim bir hisse spotta 10 tl iken aldım aynı anda nisan sonu vade için viop ta 11 tl den satış yaptım. vade son günü geldi, hisse 8 tl taban ve alıcı yok. viop kendiliğinden kapanıyor ama ayrıca elimdeki hisseyi de piyasada satmam mı gerekiyor? yoksa elimdeki (aynı aracı kurumdaki) hisseler viop kontratıma karşılık oluyor ve ekstra bir işlem yapmama gerek olmuyor mu?

cevabınızdan 2. seçenekmiş gibi geldi ama emin olayım dedim.
    Sizin satış kontratınıza karşılık viopta biri de alış kontratı almıştır. Siz son gün elinizde o sayıda hisse bulundurmalısınız, alış kontratı olan da para. Sizin satış kontratı kapanır, hisseleriniz de alış kontratı olana geçer, alış kontratı olanın da kontratı kapanır hisseler hesabına geçer parası hesabından alınır size aktarılır.

Böyle olması lazım ama kendim yaşayıp görmedim.
    Yani spotta hissenin taban olması alıcı olmaması sizi ilgilendirmez sizin elinizde kontrat var alıcı ve satış fiyatınız kesin, aksi viopun mantığına aykırı.

Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    hisse senedi hesabınız ve viop hesabınız mevcut her iki hesap da yatırım hesabının içinde.

spottan aldınız hisse hesapta yatıyor..
    viop vadeli satışınız var.
    ayın 29 geldi.
    spot mevcut senetleriniz ile viop satışınızın kapatılması lazım.
    ancak bunu teyit eden olmadı.

deneyimlemek amacıyla cüzi rakamla bunu ayın 29 unda test edeceğim.
    kendiliğinden kapatırsa sizlere bunu bildireceğim.
    Hocam iyi takip etmiyorsunuz teyit etmiştik bunu

Bu arada daha önce diğer başlıktaydı sanırım yazmıştım, böyle anlatınca karmaşıkmış gibi geliyor
    En güzeli düşük miktarla denemek, dışardan algılandığı kadar karmaşık değil

Faizler baskılandığı için mi böyle anomaliler oluşuyor yoksa eskiden de böyle fırsatlar oluyormuydu bilmiyorum ama(Bilenler tecrübelerini paylaşırsa istifade ederiz), şimdi diyorum ki keşke daha önce öğrenseymişim bu işi.

Mevduat yaptığımız zamanlarda vade sonunda MT lerle whatsapp telefon trafiği olurdu sürekli, 0.25 - 0.50 puan fark için parayı ordan oraya taşırdık...hey gidi günler

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Böyle olması lazım ama kendim yaşayıp görmedim.
    Yani spotta hissenin taban olması alıcı olmaması sizi ilgilendirmez sizin elinizde kontrat var alıcı ve satış fiyatınız kesin, aksi viopun mantığına aykırı.
    Daha önceki işlemlerde tecrübe ettim
    Tabi aracı kurum bazında işleyiş farkı olur mu bilmiyorum, bu şerhi de koyayım

Bu işlemlerde komisyon da önemli bir faktör
    1 birimlik pozisyon için 4 birim işlem hacmi oluşuyor zira(Spot Al + Viop Sat +Spot Sat +Viop Al)

Kurumunuzla komisyon pazarlığı yapın mutlaka
    Portföy büyüklüğüne ve işlem hacmine göre komisyonları indiriyorlar

Ben 3 defa indirim aldım örneğin
    Şu anki oranlarım gene yüksek gibi(Viop:Onbinde2, Hisse:Onbinde4) ama işlem hacmi artınca tekrar indirim isteyeceğim

Çenem düştü, bir şey daha paylaşayım

Biz aslında masada kalan artıklarla idare ediyoruz, o bile bize kafi geliyor

Piyasada arbitraj işlemi kovalayan çok para var ve bizden öndeler, bize düşenler onlardan arta kalanlar(özel donanım + yazılım, kolokasyon vs ile bizden çok hızlılar)

8. Bu ay 29 nisan vade sonu aracı kurum hisse alışını iki gün sonra takasta tahsil ediyorsa 6 sında ödeyebilir muyuz bu parayı

Sayfa 28/210 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •