Originally Posted by
Watchdog
kayyım atanmış bütün şirketleri kastediyor, zaten kar dağıtımı konusu borsadaki yatırımcılar için gündeme gelmiş muhiddin gülal haksızlık olduğunu kabul etmiş ve yasa çalışması yapılacağını ifade etmişti iki yıl önce. Yani kastedilen tam aksine borsadaki şirketler olabilir madde açık ve ilgili yeri bold olarak veriyorum
"(11) Fonun, yönetim organı yetkilerini ya da yönetim organı yetkileri ile birlikte ortaklık payları veya menkul kıymetler idare yetkilerini haiz kayyım olarak görevlendirildiği şirketlerde ana sözleşmelerine bağlı olmaksızın, kayyım atanmasından önceki dönem bilanço ve kâr/zarar hesaplarını tasdik ile bu dönemlerde görev yapan yönetim/müdürler kurullarını ibra etmek anlamına gelmemek kaydıyla, bu maddenin dokuzuncu fıkrası çerçevesinde, şirketlere kayyım atanan faaliyet dönemini izleyen dönemden başlamak üzere kısmen ya da tamamen kâr dağıtımına karar verilebilir. Dağıtıma karar verilen kâr; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı nedeniyle haklarında mahkûmiyet kararı bulunmayan hissedarlara payları oranında ödenir. Soruşturma veya kovuşturması devam edenlerin hissesine isabet edecek kâr payı; kovuşturmaya yer olmadığına,beraat, ceza verilmesine yer olmadığına, davanın reddine veya düşmesine ilişkin karann kesinleşmesine kadar ödenmeyerek Fon hesaplarında tutulur. Hakkında soruşturma, kovuşturma bulunmama veya müsadere kararı verilmemiş olma koşulu, BORSADA İŞLEM GÖREN HİSSELER BAKIMINDAN ARANMAZ. Kâr dağıtımı karan ilişkili olduğu faaliyet dönemi mali verilerinin ve tablolannm tasdiki anlamına gelmez.
Yer İmleri