Sayfa 131/584 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon
Arama sonucu : 4666 madde; 1,041 - 1,048 arası.

Konu: TTKOM - Türk Telekom

1.  Alıntı Originally Posted by temelci Yazıyı Oku
    şimdiye kadar hangi beklentileri tuttu ??? hani 60 -70 kuruş temettü verecekti ???
    normalde bunun kat kat üstünde kar açıklar. ama vergi ödemesi v.b. giderler gösterilecekse böyle bir rakam anca gelir. hergün tarifesini yenileyenler zamlı fiyatlarla yenilerken gelirleri nasıl olurda bu kadar düşebilir. geçen yıl 8,5 milyar yatırım yaparken , borçlarını çevirirken bile 5 milyarı aşan toplam kar yapmıştı.fiberleşme oranımız yüzde 95 i buldu diye açıklama yapılmıştı. demekki yatırımlar bitiyor. daha önceden olduğu gibi kur ataklarından da zarar etmiyor artık.bakalım süpriz giderler karşımıza çıkmazsa yine beklentileri ezip geçecek bir bilanço bekliyorum.
    şirket art niyet olmazsa altın çağını yaşayacak.yatrımlar tamalanıyor.lisansı uzatılacak.5g ye geçiş yapılacak.karlılığı artırılıp yatırımcıları cezbedecek hale getirilecek ve satılacak.
    hatta ben blok satış olabileceğini bile düşünüyorum.millete blok satış yok halka arz edilecek demeleri bile yalan olabilir.bir beklenti oluşturupta fiyatın manipile edilmesini engelleme çabası olabilir.
    sonuçta şirket varlık fonuna geçti.fonda altın yumurtlayan tavuğu bedavaya satacak değil yani.....

bu sefer yanılmadılar 560 milyon kar açıklandı.karı yüzde 59 düştü. TVF nuna geçişi belirginleşti.kamu hissesi işte böyle birşey.hükümet siyasi amaçlarına hizmet için x kişi ile yapılacak işi 2x veya 3x KİŞİ İLE YAPTIRIR BÖYLECE PERSONEL GİDERLERİ KATLANIR VE ŞİRKET KARI MİNUMUM DÜZEYE İNER.inşallah oyak gibi koç veya sabancı gibi sağlam kurumlara satılırda şirket çiftlik olmaktan çıkar.
    Son düzenleme : .bozoklu.; 27-04-2022 saat: 19:09.

2. -------------------------------

3. -------------------------------------

4.  Alıntı Originally Posted by .bozoklu. Yazıyı Oku
    bu sefer yanılmadılar 560 milyon kar açıklandı.karı yüzde 59 düştü. TVF nuna geçişi belirginleşti.kamu hissesi işte böyle birşey.hükümet siyasi amaçlarına hizmet için x kişi ile yapılacak işi 2x veya 3x KİŞİ İLE YAPTIRIR BÖYLECE PERSONEL GİDERLERİ KATLANIR VE ŞİRKET KARI MİNUMUM DÜZEYE İNER.inşallah oyak gibi koç veya sabancı gibi sağlam kurumlara satılırda şirket çiftlik olmaktan çıkar.
    şirketin kötü yönetildiğini bütün devlet şirketleri gibi arpalık olduğunu zaten söylüyoruz. bundan dolayı ölmüş eşşek fiyatına aldık bekliyoruz.her zaman söylüyorum bu şirket ereğli gibi dolarize bir yapıya sahip değil. dolar rallisinde en çok etkileniyor.giderleri dolarla , gelirleri tl ile.
    ancak !!!!!
    zaten fiyatı geberik seviyede.
    faturalara yapılan zamlar daha bilançoya yansımadı.eninde sonunda yansıyacak...
    yatırım harcamaları azalacak.fiber altyapımızı bitirdik diyorlar......
    döviz borcu kalmadı. olası döviz rallisinden etkilenmeyecek...
    fiber imtiyazı uzatılacak ve 5g lisansı verilecek.
    karı arttırılıp blok satış yada halka arz şeklinde maksimum fiyatla satılacak...er ne kadar yok deselerde benim beklentim blok satış.
    biz şirketin geleceğine yatırım yaptık zaten.....
    bide bilançoyu ayrıntılı incelemek lazım.kar düşüşünün esas nedeni ne bilmiyorum şuan...yinde sallamasyon tahmincilerin söylediklerinden yüksek kar açıklamış...
    yazdıklarım yatırım tavsiyesidir. beni dinleyin görün ebenizinkini.

5. bide piyasada tekel olmasına rağmen şuan bütün yandaş tv lerde reklamı dönüyor. sanki reklama ihtiyacı var. zaten tekelsin. ama yandaşların reklama ihtiyacı olduğu kesin....
    kısa vadede beklentilerim olmasa zaten bu şirkette durmam. ama zaten geberik fiyatlardan almış olmam ve beklentiler beni burada tutuyor...

6. Kar geçen seneye göre neden bu kadar düşmüş, fikri olan var mı.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

7.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Kar geçen seneye göre neden bu kadar düşmüş, fikri olan var mı.
    35 bin çalışanı var . ortalama 10 bin maaş giderleri olsa aylık 350 milyon maaş gideriolan bir şirket.maaşlara zam yapıldı ancak faturalarda yeterince zam yapılmadı. yıllardır devlet yönetimi EKONOMİK HÜLLE yapıyor. enflasyon hesaplamasını düşük göstermek için iletişim gibi bazı kalemlere zam yaptırmıyor. bunun bedelide ttkoma çıkıyor.
    şuan ülkenin gelmiş olduğu durum bu sahte enflasyon hesaplama yönteminin sonucudur....
    bide bütün bunlara rağmen yandaş fonlamasına kullanılıyor. alanında tekel olan şirket yandaş medyalara sürekli reklam veriyor.bu şirketin reklama ne ihtiyacı var sanki.....

8. Teşekkürler sn. Temelci.
    2022'ye kötü başladı, umarım düzelir.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Sayfa 131/584 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •