Bir arkadaş genel kuruldan bilgi paylaşmış, beklentilerimize uygun; büyüme ve temettü dağıtımı...
https://twitter.com/mstc38/status/1524341389173080064
https://twitter.com/mstc38/status/1524341386820169732
Genel Kurul İzlenimleri
Yeni halka arz olmuş bir firma için oldukça yoğun bir katılım vardı.
Klasik genel kurul prosedürleri haricinde soru cevap kısmı oldukça verimli geçti. Sayın Elif ve Alper Akyüz ile Tankut İkizler sorulara yanıt verdiler.
Şirketin en büyük gücünü oluşturan insan kaynağını nasıl korunacağına dair iletilen soruya çalışan memnuniyetini sağlamak ve iyi bir ekip oluşturduklarını ayrıca Akyüz çiftinin icranın başında bulunduklarını ifade ettiler. Yani ana etken olarak işimizin başındayız mesajını verdiler.
Halka arz gelirlerinin büyümeye katkısının yavaş ve sınırlı kaldığına yöneltilen soruya ise yönetim, ince eleyip sık dokuyoruz ve zaman alıyor. Etkisiz olacak yatırımlardan kaçınıyoruz ve çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
Temettü vermek yerine kaynakların büyümeye aktarılması şeklindeki soruya ise şartlar elverdiği sürece taahhüt ettikleri gibi temettü ödemeye devam edileceği bildirildi.
20 yılda dünyada alanında ilk 10 firma arasında olma hedeflerine karşı nasıl bir yol haritası çizeceksiniz sorusuna ise, stratejik pazarlarda yayılmacı politikalar ile büyümeyi sürdürme amacında oldukları ifade edildi.
Şirketin bilinirliği sadece COVID-19 ile sınırlı kaldığı eleştirisine, Şirket yönetimi 130 dan fazla farklı test kiti ile COVID-19 harici örnekler vererek satışların devam ettiği ifade edildi.
İtalya faaliyetlerinin devam ettiği orta doğuda Mısır gibi ülkelerde satışlarının bulunduğu ifade edildi.
Şirketin, Dünya Pazar payındaki yeri nedir sorusuna yanılmıyorsam yüzde 1’lik bir paya sahip olunduğu ve daha gidilecek çok yol olduğu ifade edildi.
Yatırımcılardan gelen KAP ‘da çok az bildirim yapılıyor ve yatırımcıya az bilgi veriliyor eleştirisine ise bizden kesinlikle manipülatif hareketler beklenmemesi gerektiği ifade edilerek daha aktif politikalar izlenmesi isteğine yatırımcı sunumları yapılması konusunda uzlaşmacı bir diyalog yaşandı.
Hisse değerinin dolar ve enflasyon karşısında beklentileri karşılamadı eleştirilerine karşı yapılan eleştiriye karşılık, herhangi bir geri alım programı düşüncelerinin olmadığı fakat olağanüstü durumlarda müdahale edilebilir sinyali verildi.
Yatırımcıların şirkete duydukları güven, şirket yönetimi tarafından oldukça net anlaşıldığını düşünüyorum. Kaçırmış olduğum noktalar varsa diğer katılımcı yatırımcılar eksikleri tamamlayacaktır diye düşünüyorum.
Son olarak şirket merkezini dışarıdan bakınca õzensiz ve şirkete ait görünümden uzak buldum.Büyük vizyona uygun değildi. Marka değerine katkı yapacak görsellikten uzaktı.
Alanında toplam global pazardan alacağı ilk hedefi olan % 1 payı değerlendirebilmek için aşağıdaki linkte bahsedildiği gibi 2022 için pazar büyüklüğünün "23.2 Milyar USD" olmasının beklendiğini ve 2027'ye kadar bunun yıllık "30.2 Milyar USD" olmasının beklendiğini sizlerle paylaşmak isterim.
https://www.marketsandmarkets.com/Ma...xoC1iQQAvD_BwE
Toplantıda gündem konusu maddelerin oylamasına geçildi.
Alper Akyüz'ün başkan seçilmesini teklif ediyoruz dendi eller kalktı. Sonra diğer maddeler sıra ile oylamaya sunuldu yine eller kalktı.
Fakat kabul mu? ediyoruz red mi ediyoruz belli değil bir katılımcı uyardı sonra okunan maddenin sonuna kabul edenler ibaresi eklendi genellikle bütün eller kalktığı için kabul etmeyenler sorulmadı.
Sonra yönetim kurullunun tek tek ibra edilmesi ne geçildi.
Alper Akyüz'ü ibra edenler eller kalktı ibra edildi. Sıra Elif hanıma geldi. Elif hanımı ibra edenler dendi Alper beyin eli kalkmadı İbra etmedim gibi bir anlam çıktı. Hemen Elif hanım Alper beyin karın boşluğuna vurdu ne yapıyorsun gibi bunun üzerine Alper bey elini kaldırdı.
Çekişmeli bir genel kurul olsa kazayla Elif hanım ibra edilmemiş olacak.
Neyse oylama devam ediyor bende saf saf el aldırıyorum.
Hazirun listesi imzaya açıldı adım yok. Adım yok dedim ya boş ver gibisinden konu kapatıldı.
Genel kurula katılan arkadaşlar varsa o adım yok diyen benim.
Sonuç olarak bende ki izlenim şirketin yöneticileri ve ortaklarıyla bir aile olduğu ve daha iyi günlerin bizi beklediği izlenimi verdi.
Şunu belirtmeden geçemeyeceğim şirketin girişi beni resmen şok etti sanki avm inşaatında kendi mi otoparka giriyormuş gibi hissetim. O projeyi yapan mimarın hocasını sorgulamak lazım.
Her zaman söylerin mimarlık bir sanattır. Okulda sorulan soruları bilmekle mimar olunmaz mimar diplomasına sahip olunur.
Özünde geleceği parlak bir firma olan Angen nin genel kuruluna girerken sanki Pentagon askeri üssüne girercesine bir güvenlik ordusunun içinden geçiyordunuz..Covid kitlerinden kısa zamanda yüksek kazançla alel acele satın alınan binanın durumu bir arkadaşın belirttiği gibi tam betonarmesi yeni bitmiş bir otopark a giriyor izlenimini veriyor.Kısacası bir biyoteknoloji şirketi tanımını yansıtmıyor. İlk defa halka açık bir genel kurul yapan şirket yönetiminin acemeliğini ve heyecanını yaşayan bir yönetim vardı..Binanın alımı yanılömyorsam 80 milyon tl idi. Zamanlama açısından oldukça kelepir bir fiata alınmış izlenimi veriyor ancak ilerde çok daha modern bir binaya geçmek gerekir veya yapılmalı diye düşünüyorum. Yatırımcılardan gelen şirketle ilgili çok az KAP a haber düşüyor eleştirilerine , Spk yasalarına uyum konusunda kraldan çok kralcı izlemini veren Alper Akyüz manüpülatif haberler vermek yerine hissenin fiatının düşük kalmasını yeğleriz gibi saçma bir ifadede bulundu..Yatırımcıların gerektiğinde şirketin geri alım yapması konusunda se şirket paralarının daha verimli alanlarda kullanılacağını belirterek böyle bir geri alımı düşünmediklerini ifade etti. Şirketin Covid 19 dan boşalan boşluğu ise var olan 125 diğer tanı kitlerinden ve Tuzla serbest bölgede bulunan fabrikalarından ürettikleri robotik kit tanıma cihazları ile dolduracaklarını ifade ettiler.
Angen ile aynı sektörde iş yapan firmaların piyasa değerlerine baktığımız zamn Angen için daha yolun başındayız diyebiliriz..Rakiplerimizin bazılarının piyasa değerleri :
HOLOGİC INC ABD PİYASA DEĞERİ : 18.327 milyar dolar Nasdaq
QUIDEL INC ABD PİYASA DEĞERİ : 3.727 milyar dolar Nasdaq
BECSON , DICKINSO and Comp : 71,2 milyar dolar NYSE
DANAHER CORP :172.4 Milyar dolar
ILLUMINA INC PİYASA DEĞERİ : 33.4 milyar dolar NYSE
AGILENT INC. PİTASA DEĞERİ : 34.21 milyar dolar NYSE
PERKINS ELMER INC : 17.92 milyar dolar NYSE
Bu şirket hisselerinin F/K ları ise 26 ile48 arasında değişiyor
Daha liste uzayıp gidiyor.. Bu pazarda son gelişmeler
Eylül 2021'de F. Hoffmann-La Roche Ltd. (İsviçre), bulaşıcı hastalıklar için çok çeşitli tahlillerle PCR test portföyünü genişletmek için TIB Molbiol'u (Almanya) satın aldığını duyurdu.
Haziran 2021'de QIAGEN NV(Hollanda), NGS teknolojilerindeki portföyünü genişletmek için Verogen (ABD) ile ortaklık kurdu.
Haziran 2021'de Hologic, Inc. (ABD), akut bakım moleküler tanı testlerinde bir yenilikçi olan Mobidiag Oy'u (Finlandiya) satın aldı. Bu satın alma, Hologic'in moleküler teşhis ürün portföyünün genişletilmesine yardımcı olacaktır.
Kasım 2020'de Hologic, Inc. (ABD), HIV enfeksiyonu tanısında yardımcı olarak kullanılmak üzere AptimaHIV-1 Quant Dx Assay için ek FDA onayı aldı.
Angen dediğimiz gibi daha yolun başında bir şirket..
Yer İmleri