En üstte stoklar, peşin ödenmiş giderler, ardından nakit, finansal yatırımlar, ve yatırım amaçlı gayrimenkuller (kullanım için değil) bulunuyor. Daha fazla üretip satmak gibi planı varsa finansal yatırımları bozsun, biraz daha kredi kullansın yürüsün. Ben baktığımda bu anlamda sorun görmüyorum.
Bir önceki bilançodan sonra almış ve açıklanan net karın önümüzdeki çeyreklerde tekrarlanmasını beklemediğimi önem verdiğim şeyin sürdürülebilir 40-50 milyon karlılığın yakalanması olduğunu, yeni arz olduğu için şirketi tanımak ve güven vermesi durumunda pay arttırabileceğimi yazmıştım. Başkası her çeyrek 87 milyon kar etmesi beklentisi ile almış ve beklentisi karşılanmamış olabilir örneğin, o kişi satar. Herkesin bir fikri var benimki de uygun çarpanlarla fiyatlandığını düşündüğüm için belirlediğim bir seviyeye düşerse pay arttırıp gelecek bilançoda bir 50 milyon net kar yaratmasını beklemek olacak, o seviyelere gelmezse de elimdekini düşündüğüm seviyelere gelene kadar tutmaya çalışmak. Paylaşımlar fastweb temel analiz proğramındaki bilanço dipnotlarından alınmıştır, bilgi paylaşımı amaçlıdır, Yatırım Tavsiyesi Değildir.
![]()
Yer İmleri