-
Hissenin degerinin cok yuksek aralikta dalgalanmasi, sirketin degeri ile degil, dolasimdaki hisse sayisinin azligi (siglik) ve sektorun riskleri ile ilgili. Dun 8-20 araliginda calkalanir, bugun 30-80 araliginda, yarin 80-200 araliginda, ama hep bu buyuk dalgalar olacaktir.
Ben de 5 senedir bu hissedeyim, sirketin buyumedigi tezine katilmiyorum. TL degerinin savas icinde olan Ukrayna ve Rus paralarina karsi, savas surerken bile sirayla yuzde 20 ve yuzde 50 deger kaybettigi (dipten almadim, savastan onceki degerlerinden olctum) bir durumdayiz. Bu son 3 aylik durum. Son 1 senede, dolar uzerinden kayip ise yuzde 100'den fazla. Bu, gecici oldugunu umdugum calkanti donemindeki degerler, sadece Kront icin degil, hic bir sirket icin gercek deger olamaz. Ancak, yabancilar da, en kotu savas Turkiye'deymis gibi Turk sirketlerinden uzak duruyorlar.
Bu arada, hisse fiyati 8'lerdeyken kotuleyip, bundan bir sey olmaz derken satip, iki sene sonra 80'de ovguler dizip, uzay hedefleri gosterirken alimlar yapmadiysaniz, sizin de kazanmis olmaniz gerekir.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri