Sayfa 524/699 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon
Arama sonucu : 5590 madde; 4,185 - 4,192 arası.

Konu: ALGYO - Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Algyo ,Bodrum Hillside için Attaş ile kira kontratı yaptı da ben mi görmedim ?
    Üstad ben o kısmı kaçırmışım. Fethiye Hillside kira sözleşmesi üzerinden saçmalıyor sanmıştım. Halbuki henüz yapılmayan veya yapılsa bile kamuoyuna açıklanmayan Bodrum Hillside kira sözleşmesi üzerinden Algyo’ya sallıyormuş. Ben bu kadarını tahmin edemezsiniz, pes doğrusu. 🤣🤣🤣

2. 15 Nisan 2016 tarihinden itibaren ALGYO yatırımcısıyım, 4 kez genel kurula katıldım. Hayatındaki en büyük hata nedir deseler ALGYO derim. Maalesef hissiyatım bu şekilde. Beni maddi ve manevi çok yıprattı. Artık savunabileceğim bir argüman kalmadı. İnsanlar dalga geçmeye başladılar. Valla sinir harbi yaşıyorum

3. Aslında böyle tartışmalar faydalı oluyor diye düşünüyorum. Tabiki dalga geçme ve hakaret kelimelerini kınayarak bunları yazıyorum. Sonuçta bir Holding çatısı altında bir GYO şirketi ve otel işletmesini holdingin bir başka şirketine vermesi kadar doğal bir şey yok. Tabiki biraz iskonto da yapmışlardır. Bodrum için mesela 50+50 milyon dolar harcanacak ve 10-15 milyon dolar yıllık gelir elde edilecek. Yani yıllık 3 milyon faiz geliri yerine en az 10 milyon dolar elde edilecek.

4-5 ay önce yine bu tip bir tartışma sonrası bayağı bilgilenmiştim ve ALGYO satıp daha ucuz olduğuna inandığım TRGYO ve OZKGY'e geçmiştim. O zaman da bir arkadaşa hakaretler ve dalga geçme kelimeleri ile cevap verilmişti. Ama arkadaş tam tamına yüzde yüz haklı çıktı ve o zaman da çok bilgece ve mantıklıca açıklamalarla argümanını destekleyip en azından beni uyandırmıştı. Bunun için teşekkürler. Algyo hala aynı yerde ve şu an tekrar almayı düşünmüyorum. Bu arada yanlış algılanmasın ALGYO güzel şirket ama farklı ve daha iyi fırsatların olduğunu düşünüyorum. İnşallah yıllık 20 milyon dolar kira geliri elde ettiği zamanları en kısa sürede görür.

Arkadaş sorgulamış ama bazı bilgileri de yanlış biliyormuş. Bunları düzgünce izah edenlere teşekkürler.

4. Fethiye 700 yatak - Bodrum 1000 yatak

Bodrum oda fiyatı ile Fethiye oda fiyatını karşılaştırmak bile abes.

Bodrum'un kış aylarında da açık olacağı söyleniyor. Cıvarında (yanında) 3-5 mil USD'dan satılık villaların olduğu bir bölge.

Bodrum ; hisse fiyatına ne zaman yansır ? O ayrı konu.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by herboydalan Yazıyı Oku
    15 Nisan 2016 tarihinden itibaren ALGYO yatırımcısıyım, 4 kez genel kurula katıldım. Hayatındaki en büyük hata nedir deseler ALGYO derim. Maalesef hissiyatım bu şekilde. Beni maddi ve manevi çok yıprattı. Artık savunabileceğim bir argüman kalmadı. İnsanlar dalga geçmeye başladılar. Valla sinir harbi yaşıyorum
    2016-2020 arasındaki 5 yılda en çok kazandıran hisselerdendir. 2021 Şubat-Mart’tan bu yana ise yatırımcısını üzüyor. Yeni otel fiyatlanana kadar ya da yeni bir haber gelene kadar 3. çeyrek bilanço ile al yeniden değerlemeler gelince sat hissesi oldu gibi. Maalesef benim gördüğüm bu.

6.  Alıntı Originally Posted by gyocu Yazıyı Oku
    Aslında böyle tartışmalar faydalı oluyor diye düşünüyorum. Tabiki dalga geçme ve hakaret kelimelerini kınayarak bunları yazıyorum. Sonuçta bir Holding çatısı altında bir GYO şirketi ve otel işletmesini holdingin bir başka şirketine vermesi kadar doğal bir şey yok. Tabiki biraz iskonto da yapmışlardır. Bodrum için mesela 50+50 milyon dolar harcanacak ve 10-15 milyon dolar yıllık gelir elde edilecek. Yani yıllık 3 milyon faiz geliri yerine en az 10 milyon dolar elde edilecek.

4-5 ay önce yine bu tip bir tartışma sonrası bayağı bilgilenmiştim ve ALGYO satıp daha ucuz olduğuna inandığım TRGYO ve OZKGY'e geçmiştim. O zaman da bir arkadaşa hakaretler ve dalga geçme kelimeleri ile cevap verilmişti. Ama arkadaş tam tamına yüzde yüz haklı çıktı ve o zaman da çok bilgece ve mantıklıca açıklamalarla argümanını destekleyip en azından beni uyandırmıştı. Bunun için teşekkürler. Algyo hala aynı yerde ve şu an tekrar almayı düşünmüyorum. Bu arada yanlış algılanmasın ALGYO güzel şirket ama farklı ve daha iyi fırsatların olduğunu düşünüyorum. İnşallah yıllık 20 milyon dolar kira geliri elde ettiği zamanları en kısa sürede görür.

Arkadaş sorgulamış ama bazı bilgileri de yanlış biliyormuş. Bunları düzgünce izah edenlere teşekkürler.
    Merhaba öncelikle nezaket çerçevesinde yaklaşımınız işin teşekkürler topik adına. Bir tanesi dışında hiçbir holding çatısı altında bulunan şirketlerden ben böyle bir tezgah görmedim. Yani bir tane borsaya kote olmayan şirkete, kote olanların sermayesini kurduğu. Tabi ki iskonto da yapmışlardır gibi bir durumu normalleştirmeye çalışmanızı da düzeltmenizi rica ediyorum. Böyle bir şey olabilir mi? Yıllarca yatırımcısına dağıtması gereken karı biriktir sonra başka bir şirketine aktar.

Şu an yıllık eurobondlarda en kısa vade %6,5 faiz veriyor. Sizin maliyet ve kira rakamlarına doğru diyelim, yine de 3 yıllık faize bir çizik çekecek kadar cazip değil. Ben tadilatı daha düşük olur diye düşünüyordum ama sizin tahmininiz gibi olursa gerçekten korkunç bir rakam.

Yabancılar bunu görmüş 2,5 yıl öncesinden ve kaçmışlar.

Zamanım olunca yurtiçi ve yurtdışı kaynaklardan bu otel kiralama örneklerini ve tadilat aşamalarını inceleyeceğim

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Algyo ,Bodrum Hillside için Attaş ile kira kontratı yaptı da ben mi görmedim ?
    Başka bir seçenek var mı sence? Ya da ihtimal?

8. Biri çıkıyor ben genel müdürlükten takipli yatirimciyim diyor , biri ben şöyle bilirim boyle bilirim diyor , aksam eve giderken otobüs durağında bekleyip hafta sonu sokakta , kafede araba anahtarını sallayan yurdum insanı , sen ne komiksin , boşsun , bu ne ego yeminlen samimi yabancı arkadaşlarım var orta halli buraya gore bayağı bi iyi , 1 kere boyle abuk ego görmedim genel müdürlükten takipliymis , hay seni takip eden genel müdürün de .... ipini tutanin da .....
    Şeyimle gülüyorum , yanlış anlamayın
    kulağımla ....

Sayfa 524/699 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •