Adam çok inatçı idin Bofa nın aldığı 6.5 milyon kötü bugün satacağını düşünüyor. Bofa satarsa alır satmazsa yandım keten külüm helva
Tombul kuşun bilanço tarihi tam olarak ne zaman geliyor. Kesin tarihi varmı acaba nette bulamadım Google amcası sorduğumda. Bilen varsa paylaşırsa iyi olurdu. Çünkü biraz kar payı satım sonradan girip girmemekte tereddüt ediyorum. Bilgisi olan abimiz varda paylaşırsa güzel ordu.
Satım kar getirimi biraz bekleyip tekrar dalmak mi iyi
Yoksa para lazım değil satmak zorunluda değilim aslında ama şu anki Fed var inflasyon değerler bakarak. Karı götürmek ve bekleyip girmek mantıklı geliyor bana.
Ama dediğim gibi tecrübeli abilerimiz ne düşünüyor acaba.
RMX3301 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Para lazım değil satmakta zorunda değilim ama depodaki para biraz geriye gidip tekrar bekleyip çıkacağı kesin zaten ama.
Sanki inip çıkarken biraz daha emek kazanmak daha mantıklı geldi bana.
YTD düşüncemi paylaşıyorum fikir almak için tecrübeli abilerimden
10000 hisseden bahsediyoruz bilginize ..
Yada yarısını satıp beklemek mi daha mantıklı. ????
Cevap ve fikirleriniz için Allah razı olsun teşekürler
RMX3301 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diger piyasalarda da düşüşler var. Ozellikle ABD havacilik hisselerinde. Dolayısıyla bizim THY hissesi de biraz aşağı salmış durumda. Etkileniyor. Ama diğer havacılık hisselerine bakarsak %3, %5, %6, %10 bile düşenler var dunya havacılık hisselerinin bazılarında. Bizim THY yine bugun iyi dayanmış gibi görünüyor. Bunda en büyük etken yabanci kisa zamanda yüklü satışının çoğunu yapti ve gerisini satmayabilir yada biraz daha satabilir belki ama THY hissesinde fazla iniş olacağını sanmam.
Amerikan piyasaları FED in faiz artışına notr tepki vermiş gibi görünüyor bugün ki hareketlere bakinca. ABD piyasasi için Görüşümü yine koruyorum. Yaklaşık %10 kadar aşağı inmesi için hâlâ mevcut alanı var ve bunu da yapacaklar gibi sanki. Bizim hissedeki yabanci orani bir hayli azaldığı için artık fazla tepki vermiyor. Ben bu şekilde yoruyorum hareketleri.
Ama birde şu dikkatimi çekti arkadaşlar. ABD havacılık hisseleri pandemi donemindeki en düşük seviyelerine yaklaştılar. Ama bizim THY pandemi doneminde fiyatlari neredeydi bunu herkes tahmin ediyordur sanırım. ABD havacılık hisseleri krizi bitirip buyuk balinalar alım yönüne başlarlarsa eğer ABD havacılık hisseleri kisa zamanda( yaklasik 3 ay içinde) %50-%100 arasında yükseliş yapacaklar. Orta vade bakarsak eger( 9 ay sonrasinda ) %100 -%150 arasında çıkış yapabilirler gibime geliyor. Yani havacılık sektoru ABD piyasalarinda acayip ucuz hale gelmiş durumdalar şuanda. . Tabi kriz bittikten sonra alım başlayınca bizede baya faydası olacaktir diyorum ben.
Temmuz sonu çok guzel hareketler bekliyorum, umarım yanılmam. (Kriz o zamanda etkisini baya yitirmiş olur ve bilanço da yaklaşacak haliyle)
Biraz sabır ile bu iş guzel yerlere gidebilir bence.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Herkese sağlıklı günler ve iyi kazançlar dilerim.
ABD havacılık sektöründe farklı sıkıntılar da var. Örneğin pilot sıkıntısı var. Bu nedenle bazı hava yolları uçuşlarını azaltıyor. Bizden farklı olarak artan enerji fiyatları ve artan enflasyon seyahat isteklerini azaltıyor, dolayısı ile uçuşlarda azalmalar oluyor.
Bizde de enflasyon çok yüksek ama bizim kuş yurt dışı uçuşları nedeniyle bundan daha az etkileniyor.
Dün Bloomberg' de yan taraftan bir haber geçti. Rusya'dan Türkiye' ye talep o kadar fazla olmuş ki, uçuş sıkıntıları başlamış. Uçuşlar talebe yetişemiyormuş. Haberin detaylarına bakmadım. Belki bakan arkadaşlar bu konuyu daha detaylı anlatabilir.
bofanın takasa göre açıklarını bugün kapatması gerek
bu da 4-5 m alım demek
sola geçmesi gerek,,
Yer İmleri