Originally Posted by
ÞAHONUN PUNGARI
Bu KAP biraz önce PARDUS a geldi, Pardus istiraki olan ERHAM enerji 16 milyon dolarlýk yanlýþ duymadýnýz 16 milyon dolarlýk 2 yeni enerji þirketi almýþ. Þimdi erham enerjinin % 75 i pardus un % 25 ise ICG Finansal danýþmanlýk þirketine ait peki Icg finansalin % 90 i guler holdinge ait olmasýna ve pardus uzerindende erham enerjinin % 20 ne sahip olmasýna raðmen. Bu kap neden gulerede gelmiyor ? 16 milyon dolarlýk yatýrým yapan erham enerjinin icg ve pardus üzerinden % 45 ne sahip guler holding bu kap i neden atýp, yatýrýmcýsýna bilgi vermez ? 16 milyon dolarlýk yani 270 milyonluk 2 sirket almýþ erhqm ve bunun % 45 i direk guler holdingin, neden KAP atmýyor Guler holding ? Kap i paylaþýyorum, bugün biraz önce atýldý ve sadece pardus attý, guler neden atmýyor. ? Þirketimizin giriþim yatýrýmý portföyünde bulunan Erham Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Þ. tarafýndan,
-Faaliyet konusu elektrik enerjisi üretimi tesislerinin kurulumunu yapmak, iþletmek, üretilen elektrik enerjisini satmak olan ve aktifinde toplam 3 MW'lýk güneþ enerjisi tesisleri bulunan Anages Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Þ.'nin toplam 4.560.522-TL tutarýndaki sermayesinin tamamý ile
-Faaliyet konusu elektrik enerjisi üretimi tesislerinin kurulumunu yapmak, iþletmek, üretilen elektrik enerjisini satmak olan ve aktifinde toplam 11,5 MW'lýk güneþ enerjisi tesisleri bulunan HBY Yenilenebilir Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Þ.'nin toplam 15.250.843-TL tutarýndaki sermayesinin tamamýnýn
Toplam 15.950.000 Amerikan Dolarý karþýlýðý bedelle satýn alýnmasý iþlemi bugün itibarýyla tamamlanmýþtýr.
Söz konusu satýn alma iþlemlerinin peþin ödeme tutarý 12.000.000 Amerikan Dolarý karþýlýðý olup, bakiye 3.950.000 Amerikan Dolarý ise 17 Ekim 2022 tarihinde 916.000 Amerikan Dolarý, 28 Kasým 2022 tarihinde 1.200.000 Amerikan Dolarý ve 20 Þubat 2023 tarihinde 1.834.000 Amerikan Dolarý karþýlýðý olarak ödenecektir.
Söz konusu satýn almalar neticesinde Erham Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Þ.'nin güneþ enerjisi üretim santrali büyüklüðü 25,9 MW'a ulaþmýþtýr.
Kamuoyunun ve paydaþlarýmýzýn bilgisine sunarýz.
Yer Ýmleri