Sayfa 147/751 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247647 ... SonSon
Arama sonucu : 6007 madde; 1,169 - 1,176 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

1. Ne adi bir hisse senedi olmaz olsun böyle bir hisse senedi

2.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    Sn wasaban tam gununde bayragi cekmis. Alintiladigi twit zinciri problemin butunuyle ortaya koyuyor. Ama diger dogalgaz santralleri calisirken RWE nin hic calismamasi ilginc. En azindan cok dusuk kapasite ile devam etmeyi tercih edebilirdi.

Zincirdeki en onemli kisim bence

https://twitter.com/memochan69/statu...8OExxeYqCYYBwg

is sadece vadenin uzamasi olsa bir turlu vade farki vs maliyete eklenir yine is yapilabiliniridi ancak teminatin kalkmis olmasi ureticiyi ciddi bir karsi taraf riski ile karsi karsiya birakiyor. RWE'da TR'de karsi taraf riski almak istemiyor zaten bu yonetmeligin gelme sebebi de GTŞlerin günlük yükümlülüklerine yerine getirecek teminat bile oluşturamayacak durumda olmaları.
    Diğer DGKÇ santrallerinin üretimlerine baktım, RWE gibi kesintisiz şekilde çalışmayan başka santral fark edemedim. Birkaç tanesi daha öncesinden beri uzun süredir çalışmıyor. Birkaç tanesi ara ara çalışıyor ara ara çalışmıyor. Ancak RWE gibi 20 gündür kesintisiz çalışmayan göremedim.

3.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    https://twitter.com/brs_ylmz/status/...5B3hodg4IRpMSg

Bu tablo Hans’ ın gözüne girsin AQ.. Ne demek çalıştırmamak … adamı ÜZERLER.
    giren bize giriyor

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan43 Yazıyı Oku
    Bu essek neden salıyor bir bilen var mı
    Seni aldığım için neler çekiyorum
    800 mw lık yatırımı calıştırmıuor cermenler, daha ne olsun.

5.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Diğer DGKÇ santrallerinin üretimlerine baktım, RWE gibi kesintisiz şekilde çalışmayan başka santral fark edemedim. Birkaç tanesi daha öncesinden beri uzun süredir çalışmıyor. Birkaç tanesi ara ara çalışıyor ara ara çalışmıyor. Ancak RWE gibi 20 gündür kesintisiz çalışmayan göremedim.
    tam da o sizin de dikkati cektiginiz durumdan dolayi "Ama diger dogalgaz santralleri calisirken RWE nin hic calismamasi ilginc. En azindan cok dusuk kapasite ile devam etmeyi tercih edebilirdi" kismini yazmistim. Bakalim olaylar nasil gelisecek. Insallah su santralin satisi gundeme gelir bu vesile ile Shell'in de degeri ortaya cikar belki

6.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Eğer mesele teminatsız çalışmanın çok büyük bir risk yaratması ise, bu riskten korunma için küçük bir kazançtan feragat edip büyük bir kaybın önüne geçilmek isteniyorsa, bu durum kısa vade karlılığı olumsuz etkileyecek olsa da, şirketin uzun vadede hayatta kalmasını olumlu etkileyecek bir yaklaşım olarak okunabilir. Santralin kar üretmeden geçtiği her ay atıyorum %1 olumsuz etki ediyorsa, fakat bu güvenli yaklaşım gelecekte oluşabilecek atıyorum %10 zarar olasılığını ortadan kaldırıyorsa, arabaya kasko yaptırmak gibi gelecekteki büyük bir zarar olasılığını ortadan kaldırmak için bugün küçük bir maliyete katlanmak gibi düşünülebilir. Mesele bu mudur, sebepleri böyle midir bilemiyorum, ama yazdıklarınızdan ve okuduklarımdan anladığım, eğer durum böyleyse, o zaman şirketin toplam değeri açısından değerlendirildiğinde çok da dert edilmemesi gerekir, hatta tam tersi aklıselim doğru bir yaklaşım olarak pozitif de yorumlanabilir. Ne olup bittiğini ben de anlamış değilim ama bir iki ay sürecek bir duraksamanın şirketin toplam değeri açısından önemi olmayacağını düşünüyorum. Santral orada duruyor. Her şeyden önce ortada gerçek bir varlık değeri var. Sorunlar aşılıp üretime başladığında da bu aksama geçmişte önemsiz bir detay olarak kalabilir. Hayırlısı diyelim. Şansımızın pek yaver gitmediği doğru ama içinden geçtiğimiz dönem zaten mayın tarlası gibi her yerde sürekli bir şeyler oluyor. Sakin kalıp biraz daha uzak geleceğe bakarak daha sağlıklı düşünülebilir belki. Her şerde bir hayır vardır diyelim. Belki satarlar sökerler taşırlar farklı bir çözüm bulurlar bu da bizim işimize gelir
    Aksen gibi santrali söküp özbekistana götürsünler. Özbekistan enerji yatırımlarımlarına çok sıcak bakıyor, teşvikler var hatta önümüzdeki yıllarda ilk nükleer santralini kurmayı planlıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Eğer mesele teminatsız çalışmanın çok büyük bir risk yaratması ise, bu riskten korunma için küçük bir kazançtan feragat edip büyük bir kaybın önüne geçilmek isteniyorsa, bu durum kısa vade karlılığı olumsuz etkileyecek olsa da, şirketin uzun vadede hayatta kalmasını olumlu etkileyecek bir yaklaşım olarak okunabilir. Santralin kar üretmeden geçtiği her ay atıyorum %1 olumsuz etki ediyorsa, fakat bu güvenli yaklaşım gelecekte oluşabilecek atıyorum %10 zarar olasılığını ortadan kaldırıyorsa, arabaya kasko yaptırmak gibi gelecekteki büyük bir zarar olasılığını ortadan kaldırmak için bugün küçük bir maliyete katlanmak gibi düşünülebilir. Mesele bu mudur, sebepleri böyle midir bilemiyorum, ama yazdıklarınızdan ve okuduklarımdan anladığım, eğer durum böyleyse, o zaman şirketin toplam değeri açısından değerlendirildiğinde çok da dert edilmemesi gerekir, hatta tam tersi aklıselim doğru bir yaklaşım olarak pozitif de yorumlanabilir. Ne olup bittiğini ben de anlamış değilim ama bir iki ay sürecek bir duraksamanın şirketin toplam değeri açısından önemi olmayacağını düşünüyorum. Santral orada duruyor. Her şeyden önce ortada gerçek bir varlık değeri var. Sorunlar aşılıp üretime başladığında da bu aksama geçmişte önemsiz bir detay olarak kalabilir. Hayırlısı diyelim. Şansımızın pek yaver gitmediği doğru ama içinden geçtiğimiz dönem zaten mayın tarlası gibi her yerde sürekli bir şeyler oluyor. Sakin kalıp biraz daha uzak geleceğe bakarak daha sağlıklı düşünülebilir belki. Her şerde bir hayır vardır diyelim. Belki satarlar sökerler taşırlar farklı bir çözüm bulurlar bu da bizim işimize gelir
    Dediklerinize katilmamak mukun degil Sn Evren. Ancak piyasalar cogu zaman miyopik fiyatlamalar da yapiyor.

Dun bir arkadasim yollamis. Howard Marks'in yazisini. Belki siz de gormussunuzdur. Gormemisseniz okuyun seveceginizi dusunuyorum. Boyle zamanlarda bu tip yazilar okumak iyi oluyor

https://www.oaktreecapital.com/insig...-beg-to-differ

8. Germenler doğalgaz alıp santrali calıştırmıyorsa bari o parayla deutche bank üzerinden 3-5 milyon trcas hissesi alsın, para boşta durmasın.. ))

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Lütfen anketi doldurun

Hangisi daha kötü yatırım;

A) Ankapark
    B) Rwe- Turcas Denizli santrali

Sayfa 147/751 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247647 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz