Originally Posted by
bisikletci
43 yasinda emekli olmakta ahlaksizlik katiliyorum ben 43 yasinda emekli olmadim
Gecmiste bazi basiretsiz politikacilar size bir sozler vermisler oy ugruna. Sizde bunun pesinde kosup duruyorsunuz
Akil disi kurallar mantiksiz kanunlar
20 sene calisip 40 sene emekli maasi alinirmi? Boyle bir sistemin yurumesi mumkunmu?
sana ne anlatsak anlamazsın. eyt lilere yapılan haksızlık düzeltilmeli, bu kanunsuzluk. dediğimiz budur.
sgk sisteminin batması öncelikle sadece erken emeklilik kaynaklı değil. Bu da nedenler arasında ama tek başına bu değil. Öncelikle emekli başına düşen çalışan sayımız çok az. çalışan sayısı da arttırılmalı. yıllardır burası gelişmiyor. zaten bundan sonra emeklilik yaşı yükseldiği için sistemin o tarafı zamanla düzelir çalışan sayısı da artarsa eğer.
sağlık harcamalarımız çok çok fazla. ipini koparan hastanede. Gece 3 de bile acil servisler tıklım tıklım dolu, nöbetci eczanelerin önü her zaman kuyruk. Adam asgari ücretten sigortalı ama 3 çocuğu ve anne babasını da üzerine almış. Yatırdığı prim kuş kadar ama her istediği anda uzman hekime gidip reçeteler dolusu ilaç yazdırıyor ,tahlil, röntgen, ultrason, mr vs çektiriyor.
Emekli tarafını düzeltsen de bu sağlık tarafını düzeltmezsen sistem batar. Siyasiler değil ülkeleri teknokratlar yönetmeli bu tür konularda. Yoksa popülizmin sonunda her ülke batar.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri